"trady GU sa wyrazem głupiego uporu i checi sprawdzenie dawno sprawdzonego..."
napisz coś więcej

dokładnie takjackub pisze:...SYS mówi pozycje zajmujemy na przłemaniu poziomów DZIENNYCH... to tyle w temacie
A przeanalizowałeś te wejścia na BE+ ? Może tam po prostu za duży TP był ?jackub pisze:师傅
Europejskie Banki dzisiaj straj ….sorry świętują, a twoje ulubione pejsy robią sobie ważne newsy…. ciekawe jak rozegrają to sami ze sobą?? Podobno kasiorka nigdy nie śpi, więc może Jewrobanki śpią na niby... ??
zamknął się miesiąc i tydzień, pomyślałem ("pomyślałem" - chyba nie jest to wyraz megalomanii?) że może by coś podsumować ….
A więc, od 25 marca zrobiłem za pieniądze 18 trajdów, jeśli policzyć każdy zamknięty na BE+ za winnera to win rate wynosi 56%, JEDNAK JEŚLI DO TEGO DODAĆ wielkość średniej wygranej/średniej straty to jestem lekko w plecy tak około 1,39% …. nie ukrywam , że nie byłem zachwycony….
Ponieważ prowadzę dość skrupulatną statystykę i piszę opowiadanie typu "Never ending story…" w formie codziennych przemyśleń (znowu ta megalomania - "przemyślen"), rozpocząłem analizę (fuj - co za słowo) owych stratnych pozycji.
Na 18 trajdów podczas nauki systemu osiągnąłem 5 winnerów, 8 looserów i 5 BE+( od 1,7 pipsa do +5,6 pipsa)… mam porobione screeny M5 i H1 każdego tradu, powiązane z parametrami trejdu w tabelkach. Pozwala mi to na różne analizy i porównania. Popatrzyłem więc sobie na te tabelki i screeny i trochę mi się morda rozjaśniła te 8 looserów było winą tradera, tak ewidentną że aż nie wiem co powiedzieć. TAK oczywiste błędy w stosunku do SYS-a, że ból jest patrzeć. Te trejdy nie powinny w ogóle być wzięte, no może za wyjątkiem jednego gdzie układ H1 i M5 był perfekcyjny, ale zagranie w wielodniowy support nie było mądre… tak więc widząc kardynalne błędy w tych stratnych pozycjach bardzo poprawiło mi humor. Cóż zawsze to lżej człowiekowi jak wie dlaczego jest kretynem….
Wesołych Świąt!
napewno prosty, a skuteczność zależy od klikającego, więc im więcej dupogodzin testów tym mniejsze ryzyko wtopykoalafx pisze:System rewelacyjny! Gratuluje, prosty a skuteczny. Testuje go na DAX w ironfx. Uzywam wskaznika pivot point multiframe.
Mam jedno pytanie, czy mam grac na kreskach ktore nakresli mi ten wskaznik na platformie w ironfx czy moze lepiej naniesc sobie dzienne pivoty ze strony http://pl.investing.com/indices/germany ... riod=86400
Napisz prosze co bys sugerowal aby prawdopodobienstwo przecinania sie ceny z Pivot Daily bylo jak najwieksze.
Nie ukrywam ze pivot oraz kreski R1, R2, R3 i S1,S2,S3 maja inne poziomy ze strony wskaznika a inne ze strony powyzej....