Mam prawie niemożliwe zadanie do wykonania

Chodzi o jak najmniejszą wartość pipsa i margin jednocześnie przy otwarciu pozycji jak największej (size) oczywiście (docelowo 1lot agresywnie bądź 0.10)

Powiem szczerze, że 50 lotów przy 500$ kapitału to bardzo dużo.SHeeHS pisze:Witam,
Mam prawie niemożliwe zadanie do wykonaniaNie no żarty. Sprawa wygląda tak, że wygrałem 500$ i muszę zrobić obrót 50 lotów (forexball). Jaką parę byście polecali. Dźwignia jest największa z możliwych 1:500
.
Chodzi o jak najmniejszą wartość pipsa i margin jednocześnie przy otwarciu pozycji jak największej (size) oczywiście (docelowo 1lot agresywnie bądź 0.10)Czy jest sens bawić się w takie pary egzotyczne jak USD/SEK czy jednak drobić i się zamęczać na EUR/USD. Może znacie jakąs parę, która byłaby do tego najlepsza? Liczę na Wasze wsparcie i porady... Pozycji nie mogę hedgować, muszę trzymać min. 15 min oraz różnica zysk/strata musi wynosić min. 3 pipsy. Na forum jestem nowy
Witam jeszcze raz!
SHeeHS pisze:Witam,
Mam prawie niemożliwe zadanie do wykonaniaNie no żarty. Sprawa wygląda tak, że wygrałem 500$ i muszę zrobić obrót 50 lotów (forexball). Jaką parę byście polecali. Dźwignia jest największa z możliwych 1:500
.
Chodzi o jak najmniejszą wartość pipsa i margin jednocześnie przy otwarciu pozycji jak największej (size) oczywiście (docelowo 1lot agresywnie bądź 0.10)Czy jest sens bawić się w takie pary egzotyczne jak USD/SEK czy jednak drobić i się zamęczać na EUR/USD. Może znacie jakąs parę, która byłaby do tego najlepsza? Liczę na Wasze wsparcie i porady... Pozycji nie mogę hedgować, muszę trzymać min. 15 min oraz różnica zysk/strata musi wynosić min. 3 pipsy. Na forum jestem nowy
Witam jeszcze raz!
Na funcie masz większy depozyt zabezpieczający a chciał z niskim przeciez. W dodatku na tej parze będzie miał wyższy spread. Jeśli o to chodzi to dobry byłby usdjpy usdcad - wartość pipsa około 3zł, nieduży spread i depozyt zabezpieczający mniejszy niż w parach eur i gbp, ewentualnie audusd, tu mniejszy depozyt ale troche wyższa wartość pipsa. Wszystko to jest do sprawdzenia i możesz sobie obczaić, jest gdzieś chyba kalkulator inwestora na stronie admiral markets.DavidFx pisze: gbp/nzd