simon000111 pisze:
Nie chodzi o to. Jeśli dajesz analize to wrzuć wykres na którym bazujesz i dlaczego tak uważasz. Do ilu doleci ten USDCAD? Wiesz kiedy wziąć tp. Już jest w połowie drogi czy dopiero zaczął spadać. Jakie jest ryzyko do zysku ? itd

I tu jest problem, bo ja głównie na intuicji bazuję i wybieram sobie wykres który według mnie odzwierciedla to co w mojej głowie. Resztę pozycji sobie dopasowuję, bo jeżeli jedno ma lecieć w punkt X to reszta par musi odpowiednio zareagować. Czasami wychodzi to tak, że czegoś nie przewidzę i dana para niezupełnie ląduje w punkcie w którym się spodziewam, lecz kończy wcześniej wędrówkę. Kierunek jest oczywiście odpowiedni, ale pozycja na wykresie nie ta której się spodziewałem. Osobiście cały czas zerkam co się dzieje i w miarę potrzeby reaguję, zamykam pozycję i wchodzę w przeciwną lub odpuszczam na jakiś czas.
W dniu dzisiejszym spodobał mi się ten wykresik
http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/112090
Jak zauważyliście nie mam zbyt długiego stażu na fx, więc nie ogarniam wszystkiego i tłumaczenie co i jak było by trudne. Poza tym całe te wsparcia ,dane itd to taka ściema według mnie. Rynek i tak robi co ma zrobić, jak im pasuje odbić się na wsparciu to to robią, jak mają przejść szybciutko, to bez zbędnych ceregieli przelatują przez wsparcia jak przez masło. Dlatego też usd/cad niejako życzeniowo widzę nawet na 1,235, czas to jakieś 3-4 dni jest na dole
edit:
GBP/AUD to mój konik od początku, trochę był niemrawy, ale się rozruszał b.fajnie i leci bardzo wysoko według mnie. Poziom 2 spokojnie zaliczy, życzeniowo 2,2 ?

, możliwy czas to 3tyg do 1,5 miesiąca będzie szczyt