DayTrading: Wtorek 31.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 kwie 2015, 00:00

Wzrost
6
18%
Bez zmian
3
9%
Spadek
25
74%

Liczba głosów: 34

jabada
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 31.03.2015

Nieprzeczytany post autor: jabada »

pbi pisze:EU lecimy na 1,0849.... a potem zobaczymy ;)
cięzko bedzie o naboje bo wszyscy się wypykali,ale obyś miał rację :-)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Jak dla mnie Edek powtarza schemat z grudnia. Wszystkie strzały w górę kończą się natychmiastowym zjadaniem przez podaż. Komuś zależy żeby z Edkiem wylądować z 500-700 pipsów niżej i to się w końcu stanie.

A wracając do rzeczywistości - rejon 1.0720 okazał się póki co zbyt mocnym wsparciem. Z drugiej strony Eda trzyma potęga przy 1.0800 - 1.0780.

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Kwiecień zaczniemy od spadków na daxie.
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

sie posypia jak wyjda w dol
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

simon000111 pisze: Nie chodzi o to. Jeśli dajesz analize to wrzuć wykres na którym bazujesz i dlaczego tak uważasz. Do ilu doleci ten USDCAD? Wiesz kiedy wziąć tp. Już jest w połowie drogi czy dopiero zaczął spadać. Jakie jest ryzyko do zysku ? itd :roll:
I tu jest problem, bo ja głównie na intuicji bazuję i wybieram sobie wykres który według mnie odzwierciedla to co w mojej głowie. Resztę pozycji sobie dopasowuję, bo jeżeli jedno ma lecieć w punkt X to reszta par musi odpowiednio zareagować. Czasami wychodzi to tak, że czegoś nie przewidzę i dana para niezupełnie ląduje w punkcie w którym się spodziewam, lecz kończy wcześniej wędrówkę. Kierunek jest oczywiście odpowiedni, ale pozycja na wykresie nie ta której się spodziewałem. Osobiście cały czas zerkam co się dzieje i w miarę potrzeby reaguję, zamykam pozycję i wchodzę w przeciwną lub odpuszczam na jakiś czas.
W dniu dzisiejszym spodobał mi się ten wykresik http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/112090
Jak zauważyliście nie mam zbyt długiego stażu na fx, więc nie ogarniam wszystkiego i tłumaczenie co i jak było by trudne. Poza tym całe te wsparcia ,dane itd to taka ściema według mnie. Rynek i tak robi co ma zrobić, jak im pasuje odbić się na wsparciu to to robią, jak mają przejść szybciutko, to bez zbędnych ceregieli przelatują przez wsparcia jak przez masło. Dlatego też usd/cad niejako życzeniowo widzę nawet na 1,235, czas to jakieś 3-4 dni jest na dole ;)

edit:
GBP/AUD to mój konik od początku, trochę był niemrawy, ale się rozruszał b.fajnie i leci bardzo wysoko według mnie. Poziom 2 spokojnie zaliczy, życzeniowo 2,2 ? :), możliwy czas to 3tyg do 1,5 miesiąca będzie szczyt
Ostatnio zmieniony 31 mar 2015, 18:31 przez siux, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

siux pisze:
simon000111 pisze: Nie chodzi o to. Jeśli dajesz analize to wrzuć wykres na którym bazujesz i dlaczego tak uważasz. Do ilu doleci ten USDCAD? Wiesz kiedy wziąć tp. Już jest w połowie drogi czy dopiero zaczął spadać. Jakie jest ryzyko do zysku ? itd :roll:
I tu jest problem, bo ja głównie na intuicji bazuję i wybieram sobie wykres który według mnie odzwierciedla to co w mojej głowie. Resztę pozycji sobie dopasowuję, bo jeżeli jedno ma lecieć w punkt X to reszta par musi odpowiednio zareagować. Czasami wychodzi to tak, że czegoś nie przewidzę i dana para niezupełnie ląduje w punkcie w którym się spodziewam, lecz kończy wcześniej wędrówkę. Kierunek jest oczywiście odpowiedni, ale pozycja na wykresie nie ta której się spodziewałem. Osobiście cały czas zerkam co się dzieje i w miarę potrzeby reaguję, zamykam pozycję i wchodzę w przeciwną lub odpuszczam na jakiś czas.
W dniu dzisiejszym spodobał mi się ten wykresik http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/112090
Jak zauważyliście nie mam zbyt długiego stażu na fx, więc nie ogarniam wszystkiego i tłumaczenie co i jak było by trudne. Poza tym całe te wsparcia ,dane itd to taka ściema według mnie. Rynek i tak robi co ma zrobić, jak im pasuje odbić się na wsparciu to to robią, jak mają przejść szybciutko, to bez zbędnych ceregieli przelatują przez wsparcia jak przez masło. Dlatego też usd/cad niejako życzeniowo widzę nawet na 1,235, czas to jakieś 3-4 dni jest na dole ;)

http://forex-nawigator.biz/forum/ewoluc ... t2148.html
chyba jesteś na etapie 1 :mrgreen:
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

siux
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siux »

jen-yy pisze:
http://forex-nawigator.biz/forum/ewoluc ... t2148.html
chyba jesteś na etapie 1 :mrgreen:
czytałem to już :)

etap 1 mam za sobą :) trochę inaczej to przechodzę. Już mi dobrze szło po kilku dniach(handlowałem w innym miejscu wcześniej, nie fx ale walutami) Tu popłynąłem, bo dałem za duże pozycje(x100 zwykłą stawkę na dodatek trzy takie pozycje :evil: ), rynek cofnął deczko, a ja w obawie o depo pozamykałem mimo, że 10-20sek później poszło jak być miało. Teraz otwieram zawsze pozycje takiej samej wartości i ograniczyłem ich ilość do ~20(wcześniej nawet po 50 miałem otwartych ;). Szybko odrabiam, od 3 do 10% dziennie, będzie dobrze, tak myślę ;)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

siux pisze:ten up edka skończy się powyżej 1,10, może nawet 1,12 ;) później możliwe, że ponownie spadnie w okolice 1,07, albo i niżej
Miałeś rację o maly włos 1,12 by pękło :d oczywiście wygłupiam się każdy przez to przechodził, ale machnąć się o 450 pipsów to się rzadko zdarza. Z tym cad co go na 1,23 widzisz też jakieś 300 pipsów się pomylisz :564: ... i nie olewaj techniki bo znaczna część rynku to są automaty programowane tak, że często na wsparciach czy oporach wchodzą albo zamykają pozycję.

Zablokowany