Co do edka z mojej rozpiski fal eliota, wychodzi dużo większa korekta, niż w pierszym momencie zakładałem. Dziś się wszystko okaże.

ciężko się nie zgodzic... wyglada jakby mialo czekac Nas teraz kilkugodzinne uklepywanie podłogi na edku, kablu i pewnie jak zwykle dopiero pejsy pokaza kto rzadzi...Kusus pisze: Tym lepiej. Jego przebicie bedzie dynamiczne. A nie wierze zeby nie przetestowali góry choć na chwilkę.
Za bardzo kombinujemy, jest korekta na dolarze i tyle. Skończy się to się skończy i będziemy o tym wiedzieć. Impet po ostatnim FED był dynamiczny i tak się zmienia trend lub tworzy kolejną falę nawet krótkoterminową.
Zresztą edek może i nie przebił szczytu lokalnego ale już index dolara to zrobił a więc może to oznaczać że edek też przetestuje wyżyny.
Zresztą zobaczymy. Jak dla mnie flaga na h1 na Kangurze do wybicia na spokojnie. Trzeba tylko poczekać aż przestaną kręcić.
Niestety zakładam, że masz rację... no cóż taka metoda... stosunek zysku do straty daje R ponad 25 więc warto próbować... trend jest trend i będę z nim grał i próbował choć miejsce faktycznie źle wybrałem...atlanticos pisze:dziś niestety też wybije... i kazda kolejna S az do 1.1160 IMOMR. D pisze:
1,1042 czyli szczyt po FED już kolejny raz nie przebity. Każde kolejne odbicie wzmacnia siłę tego poziomu. S po rynkowej z SL 1,1050 i TP na marcowych minimach. Próba numer 2 wczoraj wybiło ;-)
dopiero ponizej dzisiejszego minimum szukalbym S... obecnie zblizaja sie do wsparcia h1 (po cenach zamkniecia)
edek h1
https://www.tradingview.com/x/6XEwgs2r/
Kolego to pokaz wykresik tego edka eliota jestem ciekaw czy myslimy podobniesimon000111 pisze:Wti podwójne dnoZasięg do 54
Co do edka z mojej rozpiski fal eliota, wychodzi dużo większa korekta, niż w pierszym momencie zakładałem. Dziś się wszystko okaże.pomyślności w handlu
h1 https://www.tradingview.com/x/rrzEDAGB/simgbad20 pisze:Kolego to pokaz wykresik tego edka eliota jestem ciekaw czy myslimy podobniesimon000111 pisze:Wti podwójne dnoZasięg do 54
Co do edka z mojej rozpiski fal eliota, wychodzi dużo większa korekta, niż w pierszym momencie zakładałem. Dziś się wszystko okaże.pomyślności w handlu
jasne hehekonn365 pisze:Edek poniżej 1.10
chwila.. moment.. i za parę minut będzie UP, bo od paru godzin mamy za duży spadek, a trzeba pompować walutę przed danymi z USA żeby zgarnąć wisienki z tortu
teraz troszeczkę się dźwiga, z korekty można zapolować, ta powinna trwać do czasu publikacji danychNowy123 pisze:EDKu teraz mozna jechac na 10900
Zabrakło wyjaśnienia dlaczego pozycja została otwarta. Jeśli widzę, że opór na m15 odbija kilkukrotnie ( w tym wypadku aż 8 kolejnych świeczek) i wychodzimy z tej zabawy dołem to jest to dla mnie sygnał do s. I dolne ograniczenie kanału wzrostowego wychodzi mi 1,0990. Przebicie będzie mocnym sygnałem do s.MR. D pisze:Niestety zakładam, że masz rację... no cóż taka metoda... stosunek zysku do straty daje R ponad 25 więc warto próbować... trend jest trend i będę z nim grał i próbował choć miejsce faktycznie źle wybrałem...atlanticos pisze:dziś niestety też wybije... i kazda kolejna S az do 1.1160 IMOMR. D pisze:
1,1042 czyli szczyt po FED już kolejny raz nie przebity. Każde kolejne odbicie wzmacnia siłę tego poziomu. S po rynkowej z SL 1,1050 i TP na marcowych minimach. Próba numer 2 wczoraj wybiło ;-)
dopiero ponizej dzisiejszego minimum szukalbym S... obecnie zblizaja sie do wsparcia h1 (po cenach zamkniecia)
edek h1
https://www.tradingview.com/x/6XEwgs2r/