BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

szachista
Uczestnik
Uczestnik

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: szachista »

Witajcie!
To mój pierwszy post tutaj chociaż nie jestem nowy na rynku. Zmieniłem strategię, mam więcej wolnego czasu to postanowiłem założyć konto za pomocą którego będę mógł wziąć udział w niejednej fascynującej;) dyskusji.

Niestety tak los chciał, że pierwszy mój post będzie negatywny i to w kierunku platformy, którą zawsze uważałem za bardzo dobrą i wyznaczającą standardy.

Ostatnio często wiesza się platforma, na infolinii problem z dodzwonieniem się, a jak mi się udało to dowiedziałem się chociaż tyle, że nie są wynikiem jakiś aktualizacji. U mnie wydaje się wszystko ok tym bardziej, że korzystam równolegle z innego MT4 u innego brokera i jest wszystko ok.

Czym to może być spowodowane? Ktoś wie?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Opcji jest wiele... Może masz aktywnych bardzo wiele wykresów, może zacząłeś używać jakiegoś zasobożernego wskaźnika, może masz pobrane zbyt wiele danych historycznych i to obciąża platformę, a może coś naklikałeś w ustawieniach... Wypada posprawdzać wszystko ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

szachista pisze:Witajcie!
To mój pierwszy post tutaj chociaż nie jestem nowy na rynku. Zmieniłem strategię, mam więcej wolnego czasu to postanowiłem założyć konto za pomocą którego będę mógł wziąć udział w niejednej fascynującej;) dyskusji.

Niestety tak los chciał, że pierwszy mój post będzie negatywny i to w kierunku platformy, którą zawsze uważałem za bardzo dobrą i wyznaczającą standardy.

Ostatnio często wiesza się platforma, na infolinii problem z dodzwonieniem się, a jak mi się udało to dowiedziałem się chociaż tyle, że nie są wynikiem jakiś aktualizacji. U mnie wydaje się wszystko ok tym bardziej, że korzystam równolegle z innego MT4 u innego brokera i jest wszystko ok.

Czym to może być spowodowane? Ktoś wie?
--> może byłeś za bardzo zyskowny i plug-in Virtual Dealer jest w użyciu? ;)
W USA parę firm ukarano już, GAIN Capital ma Forex.com i GFT obecnie:
http://forexmagnates.com/ikon-fined-320 ... al-dealer/

A tak na poważnie, to faktycznie z bossą są ostatnio problemy, ja mam i parę innych osób,
kiedyś tak nie było. Już nie wspomnę o demo, co na danych b. często pada i nie mogę tam sobie nic potestować :)

-- 20 mar 2015, 22:08 --
s_zadora pisze:Witam, pracujemy nad tym aby wprowadzić je jak najszybciej. To nie tylko zmiany formalne w ofercie, ale także wymagające pewnego rozwoju systemów IT usprawniającego obsługę konta przez klientów. Stąd obecne opóźnienie które przy takich projektach się zdarza.
Panie Sebastianie,
to kiedy będzie ta obiecywana nowa oferta? :)

Można liczyć na obniżkę spreadu na indeksy?

Pozdrawiam!

ali76gator
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: ali76gator »

[quote="nulka"]Dostałam ostatnio na maila informację reklamową o konferencji FXCuffs. Ciekawa lektura... bowiem na tej konferencji zostaną przedstawieni wyłonieni przez kapitułę zwycięzcy nagrody FxCuffs w kilku kategoriach, min. w kategorii osobowość roku. I w tejże kategorii niespodzianka: Max Idzik, nominowany, kto wie czy nie nagrodzony, kto wie? bo mimo, iż jest wpisany na listę ostrzeżeń australijskiego odpowiednika KNF i widnieje tam jako oszust, pan Max robi bardzo skuteczny i nachalny PR. Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych bez rozsądku promuje pana Idzika(rozumiem, że nie za darmo - to my, indywidualni inwestorzy, mamy płacić za np. udział w konferencji Wall Street czy Profesjonalny Inwestor, gdzie taki pan Max Idzik reklamuje swoje szkolenia, czyli de facto to inwestor indywidualny ponosi koszty reklamy szkoleniowego guru...) i podaje niesprawdzone informacje, iż pan Max jest, cytuję: "Zarejestrowany przez Financial Conduct Authority (była FSA) w Wielkiej Brytanii pod numerem IMM01009, licencjonowany ‘Money Manager’ (Makler CF30)", a to jest nieprawda, wystarczyło sprawdzić, kliknąć i zadzwonić.

Podlaczam australijska licencje Maxa Idzika I nie wymyslaj ze dzwoniles do FCA aby sprawdzic jego licencje w UK :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Witam, proponuję moderatorom dyskusję ws. Maxa Idzika przenieść do stosownego wątku - bossa nie ma z tym Panem żadnych związków zatem tworzy się OT.
Co do Konferencji FxCuffs to osobiście uważam że była sukcesem zarówno organizacyjnym, jak i w wielu punktach merytorycznym (tutaj oczywiście wiele będzie zależało co kogo interesuje). W każdym razie niewątpliwie organizatorom należą się gratulacje bo pojawił się nowy ciekawy punkt w kalendarzu polskich wydarzeń związanych z forexem, w trakcie którego można było posłuchać ciekawych osób niedostępnych na innych konferencjach, jak również tych bardzo dobrze wszystkim znanych, formatu Jacka Schwagera.
Dla nas konferencja była podwójnie udana - po pierwsze dlatego że mieliśmy okazję spotkać się z ogromną liczbą traderów uczestniczących w targach, jak również dlatego że BossaFX zwyciężyła w rankingu Najlepszy Polski Broker Forex FxCuffs 2015. Nagrodę przyznało nam ponad 5000 osób głosujących w ankietach oraz kapituła konkursowa złożona z przedstawicieli firm działających na tym rynku, dlatego chciałbym wszystkim Państwu, którzy na nas głosowali serdecznie podziękować za wsparcie w tym rankingu.
O głosy pozostałych osób oczywiście będziemy walczyć w kolejnej edycji nagród FxCuffs.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

axwaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: axwaw »

Panie Sebastanie - nagrody gratuluję, a może odniósłby się Pan do pytania odnośnie nowej oferty - kiedy będzie i jakie zmiany Państwo planujecie? Pozdrawiam.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

axwaw pisze:Panie Sebastanie - nagrody gratuluję, a może odniósłby się Pan do pytania odnośnie nowej oferty - kiedy będzie i jakie zmiany Państwo planujecie? Pozdrawiam.

Przyłączam sie do pytania. COs juz miało być i temat trochę przysechł.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

Witam, zmiany ostatecznie ogłosimy wtedy, gdy będą wchodziły w życie i będziecie Państwo mogli z nich skorzystać. Na chwilę obecną jest jeszcze za wcześnie bo cały czas trwają nad nimi prace. Jestem na tym forum od dłuższego czasu (mimo wszystko;), zawsze starałem się Państwa na bieżąco informować i obiecuję że o tych zmianach też będziecie wiedzieć w pierwszej kolejności.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

s_zadora pisze:Witam, zmiany ostatecznie ogłosimy wtedy, gdy będą wchodziły w życie i będziecie Państwo mogli z nich skorzystać. Na chwilę obecną jest jeszcze za wcześnie bo cały czas trwają nad nimi prace. Jestem na tym forum od dłuższego czasu (mimo wszystko;), zawsze starałem się Państwa na bieżąco informować i obiecuję że o tych zmianach też będziecie wiedzieć w pierwszej kolejności.

Wiemy Panie Sebastianie, ale myśleliśmy, że już są tuż tuż. W takim razie pewnie będą bliżej terminu, który KNF ustalił w związku ze zmianą dźwigni finansowej. Przynajmniej tak mniemam.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

A może warto abyście wprowadzili do swojej oferty Social Trading za odpłatnością dla prowiderów. Osoby z potwierdzonymi wynikami zawsze mogłyby "dorobić" dodatkowe pieniądze, a ci którzy nie mają czasu albo im nie wychodzi mogliby zarabiać pieniądze na kopiowaniu wyniku innych traderów, którym wyszło.

ODPOWIEDZ