DayTrading: Środa 25.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
41%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
50%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Środa 25.03.2015

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 25.03.2015

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

off topic, bo mamy chyba kolejny wyrok na temat frankowiczów:

mnie najbardziej w tym martwi ten fragment artykułu:
"bank rozwiązał umowę kredytu mieszkaniowego (...). Wynikało to z faktu, iż wartość kredytowanej nieruchomości jest mniejsza niż wysokość zadłużenia wobec banku."

czyli, jeśli dobrze rozumiem, bank założył z całą wyszukaną wrażliwością na los człowieka, że lepiej mu się opłaca przycisnąć karnymi odsetkami i najazdem na pozostałe składniki majątku kredytobiorcy w tym pensje, niż spokojnie kontynuować zawartą umowę, czyli pozwolić kredytobiorcy spłacać raty, choćby podwyższonej...

wracając do analiz, kabel na podwójnym dnie
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

DSOKOL - nie zrozumiałeś pytania. Ja wiem jak działa fibo i dlaczego i na jakiej zasadzie fibonacci to wyznaczył.
I wiem jak je rysować "książkowo".
:) moje pytanie jednak dotyczyło bardziej istoty świata, a na to nikt nie odpowie. Ani Ty, ani kusus, ani nikt.
Takie atakowanie mojej osoby "zlituje się nad tobą" lub kususowe dogryzanie spływa po mnie jak masełko na gorącej patelni. Więc loozik. Róbcie swoje. Ja robię swoje.
A jak mam być złośliwy to sobie kolego dsokol przypomnij jak rysowałeś franka po 15 stycznia i co z tego wynikło. I kto miał rację ;) Nara. Dobrej nocki.

p.s. od kiedy robię po swojemu zarabiam więcej niż bym chciał. I bynajmniej nie są to demo-pieniądze.
Serio trochę przeraża mnie to i nie wiem co mam z tym zrobić. Przestać? ;)
I nic nie poradzę, że tzw. "stare wygi" tego forum kompletnie nie kumają o co mi chodzi z tym fibo i poziomami f161, f261, f423.... I szczerze mówiąc mam to gdzieś. Chciałem pokazać. Zostałem wyśmiany. Do widzenia.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

highend pisze: A jak mam być złośliwy to sobie kolego dsokol przypomnij jak rysowałeś franka po 15 stycznia i co z tego wynikło. I kto miał rację ;)
W sprawie franka to chyba nie do mnie - ja wówczas napisałem, że te wykresy muszą się dopiero narysować od nowa aby pod nie grać - i do tej pory franka nie ruszam.
Złośliwy byłem tylko do Twojego stwierdzenia, że nie masz pojęcia dlaczego to działa, więc starałem się to wyjaśnić. Żeby było jasne - wykorzystuję fibo w sposób bardzo podobny do Twojego i też mi działa i tu akurat trzymam Twoją stronę - każdy ma prawo po swoim wykresie rysować co mu się żywnie podoba - ale nie robię z niego świętego Graala - cena w określone miejsce "prawdopodobnie" a nie "na pewno" dojdzie.
:564: pax.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Ok. Zatem przepraszam faktycznie pomylilem Ciebie z kims innym.
Co do fibo to ja nie uwazam go za sw. Graala.
Jest. Dziala. Korzystam.
I nie bedzie jakis kusus mi plakal ze uzywam go nie tak jak on by chcial i jak go uczono.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

ja jako młodszy i niezarabiający się nie mieszam w tą dyskusje, ale tak powrzucałem parę "tych" fibo itakmiwyszło że są to .... mniejsze lub większe formacje harmoniczne... ;)
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

highend pisze:Ok. Zatem przepraszam faktycznie pomylilem Ciebie z kims innym.
Jest. Dziala. Korzystam.
I nie bedzie jakis kusus mi plakal ze uzywam go nie tak jak on by chcial i jak go uczono.
patrz highend teraz wiem ze edek idzie na 1,14 i uzylem normalnie fibo :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:DSOKOL - nie zrozumiałeś pytania. Ja wiem jak działa fibo i dlaczego i na jakiej zasadzie fibonacci to wyznaczył.
I wiem jak je rysować "książkowo".
:) moje pytanie jednak dotyczyło bardziej istoty świata, a na to nikt nie odpowie. Ani Ty, ani kusus, ani nikt.
Takie atakowanie mojej osoby "zlituje się nad tobą" lub kususowe dogryzanie spływa po mnie jak masełko na gorącej patelni. Więc loozik. Róbcie swoje. Ja robię swoje.
A jak mam być złośliwy to sobie kolego dsokol przypomnij jak rysowałeś franka po 15 stycznia i co z tego wynikło. I kto miał rację ;) Nara. Dobrej nocki.

p.s. od kiedy robię po swojemu zarabiam więcej niż bym chciał. I bynajmniej nie są to demo-pieniądze.
Serio trochę przeraża mnie to i nie wiem co mam z tym zrobić. Przestać? ;)
I nic nie poradzę, że tzw. "stare wygi" tego forum kompletnie nie kumają o co mi chodzi z tym fibo i poziomami f161, f261, f423.... I szczerze mówiąc mam to gdzieś. Chciałem pokazać. Zostałem wyśmiany. Do widzenia.
Tez kiedys zaczynalem, tez kiedys rysowalem to na rozne sposoby, tez juz myslalem setki razy ze cos dziala, tez kiedys myslalem ze znalazlem graala - juz nawet samo stwierdzenie ze cos dziala na 100% jest tu absurdalne...no ale - Highend i jego fibo twierdza inaczej.
Doskonale rozumiem co chciales przekazac a jak rysujesz swoja funkcje wykladnicza niestety nie bo ona nie ma zadnych regul. Wczoraj chcialem je od Ciebie wyegzekwowac zmuszajac Cie to pokazania kilku wykresów na których ma szanse się to spełnić i wtedy zobaczylibyśmy ale nie udalo mi sie - więc nie zobaczymy. Zadem dalej graj sobie co chcesz i kiedy chcesz. Ja chcialem Cie tylko ustrzec od kolejnego z kolei bledu ktory popelniasz ale ty zawsze musisz wejsc w gowno zeby zobaczyc jak smierdzi. Wiec prosze bardzo.

Od dzisiaj zacznie sie mowienie i twierdzenie w kazdym poscie ze to zarabia, ze to 100% metoda i bedziesz wrzucal po 2 wykresy na ktorych to sie spelnilo a potem pisal 30 postow dziennie ze fibo dziala i miales racje w momencie w ktorym nawet nie wiesz jak zastosowac ta teorie i co mial na mysli jej tworca ;] i pewnie jeszcze bedziesz madrzejszy twierdzac ze przez 1000 lat nikt nie zastosowal jego funkcji na 100% skutecznosci tylko zrobil to Highend na forum forexowym w 2015 roku ;]

Luz...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Fibo jest tyko jednym z narzedzi i bedzie dzialac tak dlugo jak traderzy na calym swiecie beda go uzywac i wierzyc w jego skutecznosc.

Nie ma tu zadnej magii badz praw natury tylko efekt "self fulfilling prophecy".

konn365
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: konn365 »

DavidFx pisze:
highend pisze:Ok. Zatem przepraszam faktycznie pomylilem Ciebie z kims innym.
Jest. Dziala. Korzystam.
patrz highend teraz wiem ze edek idzie na 1,14 i uzylem normalnie fibo :D
no właśnie.. co z Edkiem?

od wczoraj spadł tak bardzo, że chyba dzisiaj będziemy mieli mocny ruch do góry ;)

Zablokowany