DayTrading: Poniedziałek 23.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
45%
Bez zmian
3
10%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.03.2015

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

dobranoc i niech DOLAR POWA bedzie z wami!!! :564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SP500 jak pisalem dzis PIerwsze S na nowej seryjce poszlo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

No edziu mnie trochę już powoli przeraża. xD Ale to u mnie z reguły był dobry moment aby trzymać S a nie zamykać z stratą ;> wiec trzymam do parytetu :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

podobno jak się dolar osłabi to giełdy miały wystrzelić? :)
no i GPW wystrzelił ;) ahaha...
tymczasem DAX i SP500 kierują się do "bola" ;D ;)

-- Dodano: 23 mar 2015, 21:23 --
As7 pisze:No edziu mnie trochę już powoli przeraża. xD Ale to u mnie z reguły był dobry moment aby trzymać S a nie zamykać z stratą ;> wiec trzymam do parytetu :)
Co wy macie z tym edkiem za problem?
Edkiem rządzi w 80% indeks dolara. Patrz na niego, a nie na edka.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

To zaczyna być frustrujące :lol: O odwróceniu trendu bez fundamentu nie ma mowy. Odwrócenie trendu (osłabienie dolara) miało miejsce w 2012 roku po wprowadzeniu Q3 w USA. Kolejne odwrócenie trendu miało miejsce w zeszłym roku po zakończeniu tego programu poprzedzonego obniżeniem stóp przez EBC. O wiele trudniej jest zachować zimną krew i podejmować decyzje tu i teraz jak coś nie idzie po naszej myśli niż rysować kreski na danych historycznych na których wszystko ładnie i pięknie wychodzi. Do NFP może być bujanie, ale później wszystko wróci na swoje tory :564:

malse
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malse »

DAX Tak jak pisałem wsparcie 11850.

Pierwszy raz zadziałało. Dzisiaj już nie powinno dobić.

Jutro wykres pokaże.

Powielam wsparcia 11850 11770.

-- Dodano: 23 mar 2015, 21:26 --

DAX Tak jak pisałem wsparcie 11850.

Pierwszy raz zadziałało. Dzisiaj już nie powinno dobić.

Jutro wykres pokaże.

Powielam wsparcia 11850 11770.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze:To zaczyna być frustrujące :lol: O odwróceniu trendu bez fundamentu nie ma mowy. Odwrócenie trendu (osłabienie dolara) miało miejsce w 2012 roku po wprowadzeniu Q3 w USA. Kolejne odwrócenie trendu miało miejsce w zeszłym roku po zakończeniu tego programu poprzedzonego obniżeniem stóp przez EBC. O wiele trudniej jest zachować zimną krew i podejmować decyzje tu i teraz jak coś nie idzie po naszej myśli niż rysować kreski na danych historycznych na których wszystko ładnie i pięknie wychodzi. Do NFP może być bujanie, ale później wszystko wróci na swoje tory :564:
Myślę, że po prostu zrozumieli, że FED nie podniesie stóp i tyle.
Co więcej - może zaczną znowu drukować dolara.....
Co mają zrobić? :) Pomyśl jakbyś to Ty był na miejscu Pani Yelleń ;) Co byś zrobił?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.zerohedge.com/news/2015-03-2 ... run-stocks

-- Dodano: pn 23-03-2015, 22:37 --

http://stooq.pl/q/?s=hg.f

CHiny dane AUD temu rosne

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
MR. D pisze:To zaczyna być frustrujące :lol: O odwróceniu trendu bez fundamentu nie ma mowy. Odwrócenie trendu (osłabienie dolara) miało miejsce w 2012 roku po wprowadzeniu Q3 w USA. Kolejne odwrócenie trendu miało miejsce w zeszłym roku po zakończeniu tego programu poprzedzonego obniżeniem stóp przez EBC. O wiele trudniej jest zachować zimną krew i podejmować decyzje tu i teraz jak coś nie idzie po naszej myśli niż rysować kreski na danych historycznych na których wszystko ładnie i pięknie wychodzi. Do NFP może być bujanie, ale później wszystko wróci na swoje tory :564:
Myślę, że po prostu zrozumieli, że FED nie podniesie stóp i tyle.
Co więcej - może zaczną znowu drukować dolara.....
Co mają zrobić? :) Pomyśl jakbyś to Ty był na miejscu Pani Yelleń ;) Co byś zrobił?
Nie jestem na miejscu Pani Yellen. A o tym drukowaniu dolara to już pojechałeś po bandzie ;-) Można luzować żeby pobudzić gospodarkę, ale jeśli nie wyciszysz tego w odpowiednim momencie możesz doprowadzić do mega inflacji. Ujemne stopy i drukowanie to nie jest normalna sytuacja. Jeśli miesiąc w miesiąc masz bardzo dobre dane z rynku pracy, spada bezrobocie tworzone są co miesiąc nowe miejsca pracy to w pewnym momencie pojawi się inflacja. Oczywiście tego teraz nie widać bo światowa gospodarka zwolniła, spadł popyt na surowce plus pewne polityczne decyzje zaowocowały wpływem na obniżenie cen ropy. Tym niemniej to sytuacja przejściowa, choć podobno najdłużej trwają sytuację przejściowe ;-) Mało się o tym pisało, ale BOJ bardzo poważnie rozważał w tym roku zagrożenie w postaci 5% inflacji jeśli dalej będą luzować na taką skalę. USA zaczęły tą zabawę na taką skalę. Czytałem, że podaż pieniądza od 2008 roku zwiększyła się pięciokrotnie choć trudno w to uwierzyć. No i teraz nie mają wyjścia muszą zacząć podnosić, bo się przejadą i to akurat w sytuacji kiedy inni zaczęli luzować. Dlatego pojawiają się interwencję mające na celu zapobiegać przed nadmiernym umocnieniem dolara itp. itd, ale kijem Wisły nie zawrócisz... trend jest trend i kierunek jest jeden...

Zablokowany