ech755 pisze:highend pisze:GOLD jaką piękną świecę weekly namalował ;D

i po tej jednej jedynej świecy (wątpię żeby zmieniła swój kształt) można wyznaczyć zasięg wzrostów golda.
Co do pipsa. Chyba oszalałem hahaha

Najprościej można to zrobić wskaźnikiem Dadasa, można na niej też namalować fibo (0-100) - na jednej świecy.
Każdy może to zrobić - zupełnie za darmo

Jestem w samochodzie na telefonie - jesteś w stanie podać zakresy?

Nie
Dokładne zakresy dopiero jak będzie wybicie i jego retest. A to może być nawet i za 2 tygodnie
-- Dodano: 20 mar 2015, 19:32 --
atlanticos pisze:
super... to wyznacz i tu pokaz za chwile gdzie doleca te wzrosty po jednej swieczce w silnym trendzie spadkowym, a ja Ci pokaze swoj wykres, ok?
Nie no sam namaluj sobie fibo na tej jednej świecy weekly.
Normalnie 0 na dole i 100 na górze.
A potem obserwuj wykres

jak zareaguje na poziom F161 (przede wszystkim) i co zrobi dalej. Poziomy będziesz miał z automatu
To tak wstępnie będzie. Dokładnie dopiero wtedy jak będzie wybicie i retest wybicia - i na tym reteście trzeba zawiesić fibo 100. Prawdopodobnie będzie to góra korpusu tej świecy.
Fibo zero pozostaje bez zmian
Czyli można namalować fibo zero na knocie świecy (na dole), a fibo 100 na jej korpusie na górze (uciąć knot). Tak powinno być OK. Każdy może tak zrobić u siebie i za nie wiem.... 2 tygodnie sprawdzić co z tego wyszło.
To nic nie kosztuje
-- Dodano: 20 mar 2015, 19:36 --
jak już nie umiecie fibo rysować to pokażę o co kaman:
tak jak poniżej, przy czym korpus świecy się może do 22.00 jeszcze zmienić - ale to się wtedy poprawi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.