MR. D pisze:Czy ktoś podejrzewał, że będzie można dzisiaj sobie eskę przy 1,10 dobierać ?
Dziś to może nie, ale raptem 48h temu pisałem, że w porywie euforii zaliczenie 1,10-1,11 na edku jest możliwe w okresie po dzisiejszym FEDzie jeśli komunikat w sprawie stóp będzie gołębi. Mieliśmy dziś korektę, troszkę nadmierną, obecnie trend powinnien spowolnić i raczej przejść w boczny, dopóki się sytuacja nie wyklaruje. Oczywiście i tak ktoś tam mnie zwyzwał, że głupoty piszę, itd., ale co że są "mądrzejsi"?
Z jednej strony dalej w Europie drukują, więc edek się umacniać nie może, a z drugiej w USA po prostu raczej odsunięto stopy w czasie (co najmniej wrzesień). Dopóki w US temat podwyżki się nie zamknie, dopóty na zmianę trendu nie ma szans. Stąd parytet nadal w grze, ale jak najwyraźniej raczej pod koniec tego roku.
Dla mnie ten ruch jakiś wielce powalający nie był, taka nagła akumulacja paru czynników i stąd nagły skok na edku, przypomnę choćby 15 października 2014r, blisko 2,6 eurocenta na edku w 2h, a wtedy to tylko nieco danych wypadło kiepskawo i poszła bańka. A dziś FED, poruszono kwestię zasadniczą w zakresie polityki monetarnej i niecałe 4 eurocenty ruchu.
Short oczywiście zasadzony, bo okazja wyborna, sl póki co wąski (1,092), ale jak skasuje to jest przyzwoity profit, jak nie, to szansa na budowę kolejnej drabinki.
A i byłbym zapomniał, to uwaga do ciecia, któremu pisałem, żeby uczył się czytać ze zrozumieniem.
Co z tego, że "patience" usunięto, jak de facto wprowadzono sformułowania równoznaczne? Dlatego, ja jest publikowany statement to najpierw czytam i analizuję, a nie lece jak jeleń i walę zlecenia, bo słówko usunięto. Ciekawe ilu dziś waliło shorty, jak zobaczyło w mediach, że nie ma "patience"?