DayTrading: Środa 18.03.2015
Re: DayTrading: Środa 18.03.2015
Ruch wzmacniający $ trwał zbyt długo, by teraz korekta miała zająć raptem 3 godziny. W mojej ocenie, retest dołków wymagać będzie kolejnych super pozytywnych danych, bo po dzisiejszej konferencji rynek zwątpił w datę podwyżek. Jeśli czerwiec/wrzesień został poddany w wątpliwość po aktualizacji danych - i miałby zostać zastąpiony wrześniem/grudniem, to mamy czas na korektę. Przypuszczałam, że dzisiejszy ruch zakończy się na edku w okolicach 1.0820 - i tam zapodałam eski. Zobaczymy, co zrobi Azja, ale nie nastawiam się na szybki powrót do bazy.
- atlanticos
- Maniak
mysle ze warto poczekac co skosni zrobia...MR. D pisze:
Myślisz, że za wcześnie na otwieranie pozycji ? USD/SEK raczej wygląda bezpieczenie... Szwedzi zwiększają drukowanie trzykrotnie a waluta im się o 2% umacnia. Śmieszno i straszno...
edit:
ujek h4 - wyglada jakby poszerzyli flage ktora pokazywalem...czarna TL nie przebita wiec o S wciaz nie ma mowy... Najrozsadniejsze trejdy obecnie to L powyzej flagi lub S ponizej czarnej TL i zanegowaniu flagi IMO
https://www.tradingview.com/x/4ywBMEQg/
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 22:31 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
No ja też po stronie s więc słabo, ale wyciągnąłem wnioski z lutowej nauczki. Nie uśredniam, małe pozycji i depo obsunęło mi się dzisiaj o 15% pomimo kosztownego wyjścia na bieganie dalej jestem w grze. Pozycje otwarte więc zgodnie z trendem zawrócą. W styczniu zarobiłem dobrze i w lutym bym to powiększył, ale jak zaczynało cofać to uśredniałem jak idiota i w pewnym momencie miałem na edku 4 ski ze stratami. Pozamykałem dla świętego spokoju. Niby w marcu odrobiłem, ale gdybym nie uśredniał to bym ten ruch przetrzymał i luty też miał na sporym plusieKazimierz S pisze:Dla mnie czarna środa. Największa strata przynajmniej od roku. Zresztą zjadło zyski chyba z całego roku.
A wszystko oczywiście przez złamanie najważniejszej reguły fx: "Trzymaj się własnych reguł!"
Nie łam się, konsekwentnie i bez podpalania się żeby szybko odrobić i wszystko będzie dobrze.
-- Dodano: 18 mar 2015, 22:31 --
JUTRO jest mega ważne posiedzenie SNB a frank strasznie się umocnił. Czego się spodziewacie ?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 22:34 przez MR. D, łącznie zmieniany 1 raz.
fajnie jest myśleć o wyzerowaniu rachunku że wyciągnięty wniosek z gry po okresie jej trwania jest cenniejszy od utraconego kapitału 

melpomena pisze:Ruch wzmacniający $ trwał zbyt długo, by teraz korekta miała zająć raptem 3 godziny. W mojej ocenie, retest dołków wymagać będzie kolejnych super pozytywnych danych, bo po dzisiejszej konferencji rynek zwątpił w datę podwyżek. Jeśli czerwiec/wrzesień został poddany w wątpliwość po aktualizacji danych - i miałby zostać zastąpiony wrześniem/grudniem, to mamy czas na korektę. Przypuszczałam, że dzisiejszy ruch zakończy się na edku w okolicach 1.0820 - i tam zapodałam eski. Zobaczymy, co zrobi Azja, ale nie nastawiam się na szybki powrót do bazy.
stopy stopami lecze USD juz nie jest drukowane a EUR caly czas

nie dotykać niczego z CHF do jutraMR. D pisze: JUTRO jest mega ważne posiedzenie SNB a frank strasznie się umocnił. Czego się spodziewacie ?

prosta sprawa.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Nie wyzerowałem rachunku. W wyniku uśredniania i konsoli lutowej miałem po prostu za dużą pozycję i depo mi latało kilka tys dziennie w jedną i drugą to kosztowało mnie za dużo nerwów więc dla świętego spokoju zamknąłem za wcześnie i wyszedłem w lutym ze stratą. Na forexie jestem dwa lata na giełdzie od blisko 10. I tego nie da się porównać. Lewar robi swoje.pr7emo pisze:fajnie jest myśleć o wyzerowaniu rachunku że wyciągnięty wniosek z gry po okresie jej trwania jest cenniejszy od utraconego kapitału
- atlanticos
- Maniak
edek h4 - miedzy czarna TL spadkową, a potencjalnie tworzącą się flagą może w ciagu tygodnia, dwoch uksztaltowac sie trojkat... Nie łudziłbym sie że jesli sie tak stanie to wyjdziemy z niego gora... potencjalny zasieg widac... ale na to poczekamy okolo 1-2 tygodni IMO
https://www.tradingview.com/x/5GPa7QWK/
https://www.tradingview.com/x/5GPa7QWK/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Wygląda na to, że małymi kroczkami odzyskujemy równowagę, ale zjazd na nowe minima to nawet 2-3 tygodnie może potrwać.. 

Nic nie pękaj. Co nas nie zabije to nas wzmocni!Kazimierz S pisze:Dla mnie czarna środa. Największa strata przynajmniej od roku. Zresztą zjadło zyski chyba z całego roku.
A wszystko oczywiście przez złamanie najważniejszej reguły fx: "Trzymaj się własnych reguł!"
W takie dni jak FED lepiej nie mieć pozycji.
No chyba, że ktoś zajmie dobre pozycje.....
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami