DayTrading: Środa 18.03.2015
Re: DayTrading: Środa 18.03.2015
niezłe obroty na CME, albo będzie zmiana trendu albo jedziemy poniżej 1:1 na edku,
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Ja mysle ze skosni doloza swoje i edek zrobi z 70 pipsow w gore a jutro na sesji europejsko amerykanskiej kolejne 150 

Panowie (i być może Panie) wypowiadam się bardzo rzadko bo nie gram DT ale mówienie o "odwróceniu trendu" to już przesada. Czekaliście na korektę i ją mamy. Ale to nadal tylko korekta. Sam mam poustawiane dobieranie S na 1,1050 i 1,1100 i mam nadzieję, że tam dotrzemy (choć nie ukrywam, że nie spodziewałem się takiego ruchu) - jeśli nie - nie przybędzie mi S.freakout pisze:ciekawie to z tym dolcem wygląda bo może właśnie dziś odwrócili trend na dłużejtrzeba poczekać i zobaczyć co zrobią w następnych dniach
SL dla wszystkiego teraz to 1,1550 (w trend wchodziłem na 1,3050) i jednocześnie przejście na L (ale nie spodziewam się tego w tym roku). Nie mam TP - każdy gra wg swoich technik - ja gram tylko na SL ustawianym ręcznie. Im dłużej trwa trend tym dla mnie lepiej.
Dla DT to bez znaczenia ale dla pojęcia "zmiana trendu" powinno DT pomagać. Trend na dłużej jest i jeszcze długo i wysoko jest ten sam. Gratuluje nerwów dla DT (szczerze) - sam mam zbyt słabą psychikę na to.
http://www.forexfactory.com/attachment. ... 1426711614
normalne to nie bylo nic wielkeigo sie nie stalo
no ale bankstera z USA musiala po sesji pokazac
normalne to nie bylo nic wielkeigo sie nie stalo

raczej stawiałbym powrót do spadków,
wykosili kogo mieli wykosić,
ekek ma słabe perspektywy z greckim problemem włącznie,
-- Dodano: 18 mar 2015, 22:52 --
po prostu banksteriada nie mogła darować sobie wykoszenia drobnicy która uwierzyła że będzie tylko spadać,
dziś ma mforex liczna sprzedających funty dochodziła nawet do 84%, niestety nasze polskie pieniądze w dużej ilości banksteriada zjadła
wykosili kogo mieli wykosić,
ekek ma słabe perspektywy z greckim problemem włącznie,
-- Dodano: 18 mar 2015, 22:52 --
po prostu banksteriada nie mogła darować sobie wykoszenia drobnicy która uwierzyła że będzie tylko spadać,
dziś ma mforex liczna sprzedających funty dochodziła nawet do 84%, niestety nasze polskie pieniądze w dużej ilości banksteriada zjadła
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
klasyka, perełki polskiego dziedzictwa narodowegoeco89 pisze:widzę, że nie tylko ja oglądam SpadkobiercówDamian77 pisze:
https://www.youtube.com/watch?v=G58vhwtzhLo

a przy okazji, kanał pod który szorciłem 13.01 niestety 15.01 nie miałem ;(
ale jak fajnie dalej działa... a niby trochę niewiarygodny bo brakuje kilku świeczek D1 bo broker w tym czasie wycofał się z usdchf
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jak ochłoniesz jutro to zadaj sobie pytanie, czy te microloty dzisiaj warte były twojego zdrowia, które dzisiaj sobie zszargałeś, na tym nic nie zarobisz a zawału dostać możesz,CR04 pisze:ostatni margin call zaliczony, bardzo miło było Was wszystkich poznać, jak wrócę, znaczy że znalazłem coś z bonusemdziś robię sobie reset psychiki, bo na trzeźwo niektóre sprawy nie przejdą. pozdrówki i do zobaczenia wkrótce (mam nadzieję)!
teorię wykuć możesz, masz książki, szkolenia itp, ale emocji nigdzie się nie nauczysz, musisz je przerobić i albo zaskoczysz, albo nie.
ja, żeby nie wprowadzać się w takie stany jak ty dziś, daję min sl-y, kilka pipsów,
wolę zaliczyć kilka sl-ów, niż mieć nadzieję, że kurs się odwróci, to mi daje spokój, a co najważniejsze bezstronne spojrzenie na wykres - prawda jest taka, jeżeli mam krótką to wyszukuję sygnałów na sprzedaż potwierdzających moją rację, a nie będę dostrzegał sygnałów kupna, będę je wypierał.
dobrze gada;)bsony pisze:Jak ochłoniesz jutro to zadaj sobie pytanie, czy te microloty dzisiaj warte były twojego zdrowia, które dzisiaj sobie zszargałeś, na tym nic nie zarobisz a zawału dostać możesz,CR04 pisze:ostatni margin call zaliczony, bardzo miło było Was wszystkich poznać, jak wrócę, znaczy że znalazłem coś z bonusemdziś robię sobie reset psychiki, bo na trzeźwo niektóre sprawy nie przejdą. pozdrówki i do zobaczenia wkrótce (mam nadzieję)!
teorię wykuć możesz, masz książki, szkolenia itp, ale emocji nigdzie się nie nauczysz, musisz je przerobić i albo zaskoczysz, albo nie.
ja, żeby nie wprowadzać się w takie stany jak ty dziś, daję min sl-y, kilka pipsów,
wolę zaliczyć kilka sl-ów, niż mieć nadzieję, że kurs się odwróci, to mi daje spokój, a co najważniejsze bezstronne spojrzenie na wykres - prawda jest taka, jeżeli mam krótką to wyszukuję sygnałów na sprzedaż potwierdzających moją rację, a nie będę dostrzegał sygnałów kupna, będę je wypierał.
sam zanim dowiedziałem się o fx miałem kilka h zatrzymane serce podczas operacji wiec najgorsze przed fx mialem ale o zdrowie trzeba dbac
- atlanticos
- Maniak
nic dodac nic ujac... jeszcze dzis sie zastanawialem czy podejda na kablu zeby dobrac S.... teraz pewnie na h4 utworza przez tydzien moze nawet 2-3 tygodnie formacje kontynuacji i potem kolejny silny impuls w dol....as28 pisze:

kilka wykresow wyglada naprawde ciekawie obecnie...trzeba pamietac o jednym.... im wieksza skala ruchu tym wiekszy potem zasieg formacji opartej na tym ruchu... a to zwiastuje fajne trejdy....

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
No wyszedłem pobiegać i widzę, że prawie 1,105 zaliczony. Dobrze, ze mnie nie było bo bym się zestresował ;-) widzę pewną analogię z ruchem styczniowym. Też short squeeze plus spekula na L wycięła 500 pipsów w dwa dni. Ciekawe co będzie dalej... chociaż dalej obstawiam kierunek parytet