DayTrading: Środa 18.03.2015
Re: DayTrading: Środa 18.03.2015
Pamiętajcie o piątku - rozliczenie kontraktów
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
można od razu zrobić sobie mocną kawę i obstawiać za grubo krótkie spadki, bo ta górka musi się choć trochę uregulować w ciągu najbliższych godzinNowy123 pisze:Fed obniżył prognozy wzrostu PKB w USA na lata 2015-2017 ale SP500 w gore ZLE DANe I WIDOMOSC I to dobre wiadomosci
ale jutro odchorowanie bedzie dopieroreakcja na drug i dzien prawidlowa

ja jestem jakoś dziwnie spokojny. Niezależnie od tego jaka jest pierwsza reakcja to i tak nie ma alternatywy dla dolara a to że pomieszają i pobujają to tylko po to żeby tych z większym lewarem lub słabymi nerwami o palpitację serca przyprawićNowy123 pisze:Fed obniżył prognozy wzrostu PKB w USA na lata 2015-2017 ale SP500 w gore ZLE DANe I WIDOMOSC I to dobre wiadomosci

Jutro wracamy do bazykonn365 pisze:można od razu zrobić sobie mocną kawę i obstawiać za grubo krótkie spadki, bo ta górka musi się choć trochę uregulować w ciągu najbliższych godzinNowy123 pisze:Fed obniżył prognozy wzrostu PKB w USA na lata 2015-2017 ale SP500 w gore ZLE DANe I WIDOMOSC I to dobre wiadomosci
dogrywki początek;-)
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności. 

Nie wiem czy dobrze pamiętam ale... chyba żaba rysował jakąś flagę której górne ograniczenie było właśnie w miejscu gdzie jesteśmy. Rejon 0.7750 to oczywiście też ogromna podaż i niewykluczony jest teraz zjazd kilkadziesiąt pipsów niżej.Woolf pisze:jakaś górka na kangurze?
Plan może się jednak nie udać jeśli dolar będzie się dalej osłabiał. Jak przebijemy trwale 0.7750 to może być to zwiastun szerszej konsolidacji bez szans na realizację tej flagi za to z szansami na retest górnego ograniczenia kanału spadkowego w długim terminie przy 0.79 - 0.7940.
Jak będzie - zobaczymy.
Osobiście trzymam dalej L ale pozycję zmniejszyłem do 1/4 tego co miałem.
w końcu przemysł farmaceutyczny zarobiMR. D pisze:ja jestem jakoś dziwnie spokojny. Niezależnie od tego jaka jest pierwsza reakcja to i tak nie ma alternatywy dla dolara a to że pomieszają i pobujają to tylko po to żeby tych z większym lewarem lub słabymi nerwami o palpitację serca przyprawićNowy123 pisze:Fed obniżył prognozy wzrostu PKB w USA na lata 2015-2017 ale SP500 w gore ZLE DANe I WIDOMOSC I to dobre wiadomosci

i kasa będzie się zgadzać

połowa odłożonych problemów rozwiązuje się sama
konn365 pisze:można od razu zrobić sobie mocną kawę i obstawiać za grubo krótkie spadki, bo ta górka musi się choć trochę uregulować w ciągu najbliższych godzinNowy123 pisze:Fed obniżył prognozy wzrostu PKB w USA na lata 2015-2017 ale SP500 w gore ZLE DANe I WIDOMOSC I to dobre wiadomosci
na Edku FED moze jedynie namieszac jak by oglosil qe 5

analogie
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
kobieca intuicja...melpomena pisze:I tak się stanie.
Najpierw FED wykresli "patient" (będzie down), po czym stwierdzi, że jednak czerwiec nie jest pewny, bo trzeba jeszcze obserwować inflację (wyskoczymy w górę).
Parę razy w ostatnim czasie zdarzało się tak, że kurs przed danymi obierał przeciwny kierunek, by było z czego potem spuszczać. Wierzę w opinie mówiące o tym, że obniżka jest już mocno zdyskontowana, więc skreślenie "patient" aż takiego ruchu w dół nie wywoła, co ruchu w górę jego nieskreślenie.
amen

Melka ale trafiłaś

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- atlanticos
- Maniak
ujek h4 - flaga dalej w grze (różowa strefa zaliczona) - wlasnie powoli zasadzam oczekujace L powyzej flagi
https://www.tradingview.com/x/M7wrLeDC/
kangur h4 - kolejny retest flagi...szkoda ze jechali beze mnie ale czekamy na wybicie obecnie utworzonej mniejszej flagi i jeszcze cos powinno wpasc...powyzej 7800 dopiero zmienie sentyment na wzrostowy co do tej pary
https://www.tradingview.com/x/QJrrqr9t/
https://www.tradingview.com/x/M7wrLeDC/
kangur h4 - kolejny retest flagi...szkoda ze jechali beze mnie ale czekamy na wybicie obecnie utworzonej mniejszej flagi i jeszcze cos powinno wpasc...powyzej 7800 dopiero zmienie sentyment na wzrostowy co do tej pary
https://www.tradingview.com/x/QJrrqr9t/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv