Witam,
czy orientuje się ktoś przez jakich brokerów można grać w Malezji, Indii, Tajlandii, Tajwanie, Turcji, Australii ? Słyszałem, że w Indiach można kręcić kosmiczne stopy zwrotu, ale niełatwo się tam dostać.
Pozdrawiam,
RM
broker dla egzotycznych rynków
-
- Maniak
Re: broker dla egzotycznych rynków
co ma geografia do kosmicznych stop zwrotu?
Lepszy klimatirmentruda pisze:co ma geografia do kosmicznych stop zwrotu?

-
- Stały bywalec
Myślałem, że palmy i ciepły ocean zawsze bardziej rozpraszają niż pomagają.sonny pisze:Lepszy klimatirmentruda pisze:co ma geografia do kosmicznych stop zwrotu?

nie ma fundów typu VInton, Two Sigma, fundusz Simonsa, itd.irmentruda pisze:co ma geografia do kosmicznych stop zwrotu?
Innymi słowy - można zarabiać używając systemów z relacją ROI do DD ponad 5.
Prosiłbym o jakieś rzeczowe odpowiedzi. Czy ktoś spotkał się kiedyś z brokerem oferującym tam inwestycje?
Są oczywiście tacy - ale Indie mają dużo restrykcji (brak możliwości daytradingu i tylko rynek akcji nie pochodne ) tak że nawet IB zastrzega dostęp do NSE tylko dla Indyjskich obywateli.Możesz próbować bezpośrednio w Geojit.
www.geojitbnpparibas.com
Co do reszty rynków które wymieniłeś to ma je mieć Degiro a już teraz ma philipcapital (jest jednak drogi) https://www.phillip.com.sg/stocks-a-shares.html .Singapur i Aussie ma prawie każdy to żadna egzotyka.
Każdy z tych rynków ma obostrzenia i wymagania ( nie można od tak sobie otworzyć rachunku ) ,prowizje (poza Indiami które mają je na poziomie 0.03 %) są wysokie a zmienność ich walut jest czasami potężna i niweluje jakikolwiek sens inwestowania.O komplikacjach podatkowych czy samych transakcji nie wspomnę.
www.geojitbnpparibas.com
Co do reszty rynków które wymieniłeś to ma je mieć Degiro a już teraz ma philipcapital (jest jednak drogi) https://www.phillip.com.sg/stocks-a-shares.html .Singapur i Aussie ma prawie każdy to żadna egzotyka.
Każdy z tych rynków ma obostrzenia i wymagania ( nie można od tak sobie otworzyć rachunku ) ,prowizje (poza Indiami które mają je na poziomie 0.03 %) są wysokie a zmienność ich walut jest czasami potężna i niweluje jakikolwiek sens inwestowania.O komplikacjach podatkowych czy samych transakcji nie wspomnę.
Ale tak konkretnie to o co Ci biega ?RaeMorris pisze: czy orientuje się ktoś przez jakich brokerów można grać w Malezji, Indii, Tajlandii, Tajwanie, Turcji, Australii ? Słyszałem, że w Indiach można kręcić kosmiczne stopy zwrotu, ale niełatwo się tam dostać.
Pozdrawiam,
RM
O akcje ? Znajdziesz bez kłopotu - choćby w Interactive Borkers (Australia, Indie, Sigapur, Korea itd)
Futuresy? Też nie problem - broker j.w
Indexy ? W XTB masz Indie, Chiny, Koreę itd.
Forex ? Gdzieś tam widziałem USD/Rupii, Tajwańskiego dolara, czy też Wona - też to raczej nie wielki problem.
Sprecyzuj konkretnie - czego szukasz.
dzięki Camaro69
green7: kontrakty futures index. Faktycznie zapomniałem o tym napisać.
A co z Turcją? Tam rynek jest bardzo szybko rozwija. Inwestował ktoś kiedyś w tamtejsze futures ? Albo wie przez kogo tam można handlować ?
-- 22 mar 2015, 17:09 --
Nikt się nie orientuje przez co można grać na tureckich futures na index ?
green7: kontrakty futures index. Faktycznie zapomniałem o tym napisać.
A co z Turcją? Tam rynek jest bardzo szybko rozwija. Inwestował ktoś kiedyś w tamtejsze futures ? Albo wie przez kogo tam można handlować ?
-- 22 mar 2015, 17:09 --
Nikt się nie orientuje przez co można grać na tureckich futures na index ?