Praca licencjacja - analiza techniczna

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Artus19
Uczestnik
Uczestnik

Praca licencjacja - analiza techniczna

Nieprzeczytany post autor: Artus19 »

Witam serdecznie! :)

Postanowiłem napisać swoją pracę licencjacką na temat analizy technicznej. W zasadzie całość pracy jest już zaplanowana, mam materiały i wiarygodne źródła. Chciałbym jednak zawrzeć w mojej pracy temat bardziej praktyczny. Są to moje początki z zagadnieniem analizy technicznej, miałem jednak okazję inwestować na rynku Forex w mniejszym lub większym stopniu (jednak to nic poważnego).

Przechodząc do meritum sprawy. Szukam pomysłów na rozdział praktyczny mojej pracy. Temat ten musi być relatywnie prosty, ponieważ jestem osobą początkującą i dopiero poznaję tajniki analizy technicznej. Myślałem o wyszukaniu formacji świecowych na najpopularniejszych parach walutowych.

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie propozycje. Jednak raz jeszcze chciałbym podkreślić, ze szukam czegoś relatywnie prostego, czegoś czemu podołam i będę miał pewność, że wykonałem to prawidłowo.

Bardzo dziękuję za pomoc i życzę Wam udanego dnia :)

Pozdrawiam,
Arek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Praca licencjacja - analiza techniczna

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Możesz wybrać sobie kilka konkretnych formacji z AT, zdecydować się na dany instrument, interwał czasowy i jego przedział, a następnie wytropić te formacje i sprawdzić ich skuteczność działania (czy kurs zareagował zgodnie z teorią). Będzie sporo wykresów, a względnie mało pisania, a to chyba dobrze ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ