highend pisze:to tak życzeniowo rozumiem?
wkońcu te spadki muszą się skończyć więc szukam poziomu gdzie to mogłoby sie stać... może teraz...
highend pisze:to tak życzeniowo rozumiem?
to prawda. Kiedyś spadki muszą się skończyć. Ale ani ja ani Ty tego nie wiemy.szczudlo6 pisze: wkońcu te spadki muszą się skończyć więc szukam poziomu gdzie to mogłoby sie stać... może teraz...
szczudlo6 pisze:highend pisze:to tak życzeniowo rozumiem?
wkońcu te spadki muszą się skończyć więc szukam poziomu gdzie to mogłoby sie stać... może teraz...
pr7emo pisze:na usdjpy często wychodzą górą z trójkąta
ja gram na spadek (jak zwykle) dalej uczę się hedżować...
Jeżeli ktokolwiek zna skuteczną metodę jak znajdować dołki/szczyty trendu to niech się proszę podzieli wiedzą:)highend pisze:to prawda. Kiedyś spadki muszą się skończyć. Ale ani ja ani Ty tego nie wiemy.szczudlo6 pisze: wkońcu te spadki muszą się skończyć więc szukam poziomu gdzie to mogłoby sie stać... może teraz...
Natomiast jak odbije to będzie to widać.
Też poznam ten grall hihihi.Płoć pisze:highend pisze:szczudlo6 pisze: Jeżeli ktokolwiek zna skuteczną metodę jak znajdować dołki/szczyty trendu to niech się proszę podzieli wiedzą:)
fibo + świece japońskiePłoć pisze:Jeżeli ktokolwiek zna skuteczną metodę jak znajdować dołki/szczyty trendu to niech się proszę podzieli wiedzą:)highend pisze:to prawda. Kiedyś spadki muszą się skończyć. Ale ani ja ani Ty tego nie wiemy.szczudlo6 pisze: wkońcu te spadki muszą się skończyć więc szukam poziomu gdzie to mogłoby sie stać... może teraz...
Natomiast jak odbije to będzie to widać.
Naturalnie poproszę o wyjaśnienie, na forum publicznym bądź na priv.littleboy pisze: Też poznam ten grall hihihi.
ale znam jeden układ na wykresach pojawiajacy sie i działajacy zawsze UP chętnie sie podziele i wytłumacze jak chcesz i recze ze działa zawsze ale pojawia sie nie czesto niestety.
i dobrze, zawsze uważałem, iż duże ruchy są niekorzystnehighend pisze:pr7emo pisze:na usdjpy często wychodzą górą z trójkąta
ja gram na spadek (jak zwykle) dalej uczę się hedżować...
UJEK leci do góry - na swój poprzedni szczyt, tj. 123.800
to widać
co ciekawe rzeźnik leci w dół.
Widać dolar silniejszy od umacniającego się JPY, a funt dużo słabszy.
Zatem ciekawszy rzeźnik do grania, bo ujek nie zrobi dużych ruchów.
freakout pisze:fibo + świece japońskiePłoć pisze: Jeżeli ktokolwiek zna skuteczną metodę jak znajdować dołki/szczyty trendu to niech się proszę podzieli wiedzą:)