DayTrading: Czwartek 12.03.2015
Re: DayTrading: Czwartek 12.03.2015
GBP AUD - ktoś ćwiczy eSy floreSy? 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Fatamorgany są bardzo ryzykowne, ale gdzie większe ryzyko tam większy zarobek ( i strata). Chociaż S ki można było oddać, by w razie nie przebicia oporu pobrać wyżej.highend pisze:na Apple też była fatamorganakarnak pisze:Czyżby?
Nie, to chyba fatamorgana![]()
![]()
Lepiej grać na "pewniejsze" sygnały, jeśli w ogóle takie są.

DAX jak pisałem, że wybijamy z konsoli na UP to narysowałem sobie takie coś:
i jechałem dwie eLki według tego. Można powiedzieć, że na skalpa, ale dniówka jest.

Jeśli to tak działa to mi wystarczy 5 minut, dniówka i zamykam forexa.
-- Dodano: 12 mar 2015, 11:55 --
acha i jeszcze apropo edka, ale dotyczy wszystkiego:
jak coś rośnie rośnie rośnie... to dużo ludzi łapie S (np. DAX)
jak spada spada spada.... łapią L.
Teraz gdy np. edek zacząłby rosnąć - ile osób by się nacięło na S ? Mówię czysto teoretycznie
i jechałem dwie eLki według tego. Można powiedzieć, że na skalpa, ale dniówka jest.

Jeśli to tak działa to mi wystarczy 5 minut, dniówka i zamykam forexa.
-- Dodano: 12 mar 2015, 11:55 --
acha i jeszcze apropo edka, ale dotyczy wszystkiego:
jak coś rośnie rośnie rośnie... to dużo ludzi łapie S (np. DAX)
jak spada spada spada.... łapią L.
Teraz gdy np. edek zacząłby rosnąć - ile osób by się nacięło na S ? Mówię czysto teoretycznie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
i bedzie caly czas chodzi o to mi by troche sie go wykruszylo tak czy inaczej w dl terminie parytet 1 do 1 smialo jeszcze ak stopy w USa zaczna podnoscicas28 pisze:nie wiem czy zauważyłeś, ale detal jest ciągle po S stronieNowy123 pisze:as28 pisze:w kontekście tego trudno się dziwić że mamy wzrosty![]()
http://fxtrade.oanda.co.uk/analysis/ope ... ion-ratios
nie dziwictarget Tp 4 zobli
teraz short sqqeza zrobia by detal wszedl w L i uwiezylw dalsza zwyzke
i dalej w dol
pytanie do ilu zdolaja byczki powalczyc
a nawet 0.96 na edku jak to tutaj ładnie kolega wrzucił analizęNowy123 pisze: i bedzie caly czas chodzi o to mi by troche sie go wykruszylo tak czy inaczej w dl terminie parytet 1 do 1 smialo jeszcze ak stopy w USa zaczna podnoscic

Wtedy index dolara będzie gdzieś na 120 ?

więc jak ktoś ma duże depo to nic tylko piramidować edka na S - nawet jeśli będzie korekta.
uśredniać.highend pisze:więc jak ktoś ma duże depo to nic tylko piramidować edka na S - nawet jeśli będzie korekta.

bo to nie to samo

a co do korekty to 1.11 na edku jest realne jeśli dolar index skoryguje na 95.500 gdzieś.CR04 pisze:uśredniać.highend pisze:więc jak ktoś ma duże depo to nic tylko piramidować edka na S - nawet jeśli będzie korekta.![]()
bo to nie to samo
tak mi wstępnie hipotetycznie wychodzi.
To znaczy, że detal zaczął grać z trendem. Zdaje się jednak, że trend (krótkoterminowy się zmienił). Kilka figur wyżej detal będzie siedział w L, a rynek wróci do trendu głównego.as28 pisze:nie wiem czy zauważyłeś, ale detal jest ciągle po S stronieNowy123 pisze:as28 pisze:w kontekście tego trudno się dziwić że mamy wzrosty![]()
http://fxtrade.oanda.co.uk/analysis/ope ... ion-ratios
nie dziwictarget Tp 4 zobli
teraz short sqqeza zrobia by detal wszedl w L i uwiezylw dalsza zwyzke
i dalej w dol
pytanie do ilu zdolaja byczki powalczyc

The only way is up
-
- Pasjonat
morderca edek https://www.tradingview.com/x/7B0svElC/
jakby dobrze się przypatrzyć jesteśmy w piątej fali na edka (d1), Więc teraz powinna być korekta. Pytanie w jakiej formie. Ile sił będą mieli na nią ?

jakby dobrze się przypatrzyć jesteśmy w piątej fali na edka (d1), Więc teraz powinna być korekta. Pytanie w jakiej formie. Ile sił będą mieli na nią ?

Ostatnio zmieniony 12 mar 2015, 12:08 przez simon000111, łącznie zmieniany 1 raz.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
highend pisze:GBP AUD - ktoś ćwiczy eSy floreSy?
kukaj ale pod L tam juz nie dlugo

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.