Ciekawe czy ktoś ma debet w XTB?Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
no na pewno. Ciężko by było znależć takiego brokera u którego po takiej zwale nikt nie zaliczył debetu.jasonbourne pisze:Ciekawe czy ktoś ma debet w XTB?Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
XTB i Getin Noble ponoć anulowali debety. Było o tym info na tym forum. Miałem kiedyś rachunek w XTB. Nic złego nie mogę powiedzieć (no może poza obsługą nie zawsze zorientowaną i nie dodającą na czas nowych instrumentów - ale to dotyczyło GPW). Co do ich platformy forexowej nie miałem zastrzeżeń. TMS przy nich to broker - parodysta, co dobitnie pokazały ostatnie wydarzenia na CHF.jasonbourne pisze:Ciekawe czy ktoś ma debet w XTB?Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
bolek_i_lolek pisze:XTB i Getin Noble ponoć anulowali debety. Było o tym info na tym forum. Miałem kiedyś rachunek w XTB. Nic złego nie mogę powiedzieć (no może poza obsługą nie zawsze zorientowaną i nie dodającą na czas nowych instrumentów - ale to dotyczyło GPW). Co do ich platformy forexowej nie miałem zastrzeżeń. TMS przy nich to broker - parodysta, co dobitnie pokazały ostatnie wydarzenia na CHF.jasonbourne pisze:Ciekawe czy ktoś ma debet w XTB?Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
TMS Brokers to white label Saxo Banku. Wyjątkowo nieprzyjazna dla użytkownika i trudna platforma w usłudze Direct (ponoć kopia tej z Saxo Banku). Dziwne zamykanie transakcji - przez otwarcie pozycji przeciwstawnej rozliczanej wieczorem - ponoć ewenement na skalę światową (i przeliczanie na złotówki następuje dopiero wieczorem - czyli pozycja sobie do wieczora jakby jeszcze "żyje"). W tym wątku ludzie piszą więcej i bardziej szczegółowo:Adrianoforex pisze: A TMS to niby Saxo bank.