XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Re: XTB

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Oni są ECN ??? :shock: Coś nie bardzo :roll:

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
Ciekawe czy ktoś ma debet w XTB?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

jasonbourne pisze:
Mpapiez pisze:Poza tym, chciałbym prosić o jakaś opinię na ich temat. Najświeższą. Bo się poważnie zastanawiam nad przejściem do jakiegoś polskiego brokera... (Głównie tutaj chodzi o rozliczanie podatku).
no na pewno. Ciężko by było znależć takiego brokera u którego po takiej zwale nikt nie zaliczył debetu.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Jasonbourne, jeżeli XTB twierdzi, że zarobiło kupę kasy 15.01 to istnieje szansa granicząca z pewnością, że zarobili te pieniądze na zostawieniu zleceń klientów w książce. Bez debetów nadzwyczajne zyski by się raczej nie pojawiły ;).

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czyli nic nowego ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

jasonbourne pisze:
XTB i Getin Noble ponoć anulowali debety. Było o tym info na tym forum. Miałem kiedyś rachunek w XTB. Nic złego nie mogę powiedzieć (no może poza obsługą nie zawsze zorientowaną i nie dodającą na czas nowych instrumentów - ale to dotyczyło GPW). Co do ich platformy forexowej nie miałem zastrzeżeń. TMS przy nich to broker - parodysta, co dobitnie pokazały ostatnie wydarzenia na CHF.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

bolek_i_lolek pisze:
jasonbourne pisze:
XTB i Getin Noble ponoć anulowali debety. Było o tym info na tym forum. Miałem kiedyś rachunek w XTB. Nic złego nie mogę powiedzieć (no może poza obsługą nie zawsze zorientowaną i nie dodającą na czas nowych instrumentów - ale to dotyczyło GPW). Co do ich platformy forexowej nie miałem zastrzeżeń. TMS przy nich to broker - parodysta, co dobitnie pokazały ostatnie wydarzenia na CHF.

A TMS to niby Saxo bank. :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

bolek_i_lolek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bolek_i_lolek »

Adrianoforex pisze: A TMS to niby Saxo bank. :mrgreen:
TMS Brokers to white label Saxo Banku. Wyjątkowo nieprzyjazna dla użytkownika i trudna platforma w usłudze Direct (ponoć kopia tej z Saxo Banku). Dziwne zamykanie transakcji - przez otwarcie pozycji przeciwstawnej rozliczanej wieczorem - ponoć ewenement na skalę światową (i przeliczanie na złotówki następuje dopiero wieczorem - czyli pozycja sobie do wieczora jakby jeszcze "żyje"). W tym wątku ludzie piszą więcej i bardziej szczegółowo:
http://www.goldenline.pl/grupy/Gielda_i ... e,1851532/
Ale najważniejsze, że dzięki TMS/Saxo dowiedziałem się co oznacza słowo "rekwotowanie". Wcześniej jako gracz giełdowy oraz klient XTB tego słowa nie znałem. Szkoda ze od razu dowiedziałem się co oznacza rekwotowanie o ponad 2000 pipsów, ale cóż nauka kosztuje - czasem nawet drogo.
Saxo Bank wygląda dobrze... ale tylko na reklamach w TV. W rankingach i ocenach użytkowników prezentuje się już bardzo przeciętnie:
http://www.fxempire.com/forex-brokers/directory/
Albo wręcz fatalnie (rating na poziomie "scam"): http://www.forexrealm.com/brokers-reviews/saxo-bank/
Szkoda że nie obejrzałem sobie tego wcześniej, ale mądry Polak po szkodzie.

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

Witam XTB w swojej ofercie ma rachunek BASIC ze stałym spreadem dla początkujących i gwarantowany SL, oraz stop out 30%. Czy według was pomimo tak oficjalnych informacji broker w przypadku nagłych zmian ceny jak z 15.01 może sobie od tak zmienić swoją politykę i powiedzieć "Wszystko fajnie, ale my ci zamkniemy pozycję w samym dołku" ? Jakie jest wasze na ten temat? Nie jestem zorientowany i nie wiem czy obecnie oferty proponowane przez xtb były takie same jak na początku tego roku.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Moje zdanie jest takie - przeczytaj cały regulamin i to dokładnie. Najlepiej parę razy. Być może w innych punktach zastrzegają sobie prawo "do wszystkiego" zabezpieczając przez to swoje interesy właśnie na wypadek wystąpienia kolejnych frankogeddonów. Warto też doprecyzować na jakich zasadach jest udzielana owa gwarancja. Być może faktycznie na kontach dla początkujących dla małych depozytów, gdzie transakcje nie są zabezpieczane na rynku takie podejście jest dla brokera opłacalne ale wg mnie szukanie gwarancji na 'normalnych' rynkach finansowych to jak poszukiwania zdrowego jedzenia w fastfoodzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ