DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 mar 2015, 00:00

Wzrost
13
46%
Bez zmian
3
11%
Spadek
12
43%

Liczba głosów: 28

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://www.zerohedge.com/news/2015-03-0 ... -live-feed

-- Dodano: pn 09-03-2015, 20:24 --

ten zegarek to do niczego przydatny jest tylko jako zabawka taki gadżet nic wiecej dla gazeciarzy i molodzierzy cudow z tego`nie bedzie
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 19:31 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Amstaff
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Amstaff »

Ktos ma szklana kule na trynkiewicza ? nie wiem czy dalej warto trzymac tego shorta z 2,63889

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rynek zweryfikuje zegarek.
A ten nowy macbook za maly i za slaby. Ma niby przejac role ipada? I tyllo jeden usb?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
As7
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: As7 »

OFF TOP !
Mam do was pytanie do tych bardziej obeznanych ludzi którzy obserwują tu i ówdzie zarobki innych inwestorów, traderów.

Kiedyś się spotkałem tutaj z wypowiedzią pewnego użytkownika nawiasem mówiąc dziewczyny iż zrobienie 300% w ciągu roku jest średnim wynikiem i zdarzają się ludzie którzy osiągają o wiele większy procent roczny. Wiem że 89% spekulantów w Polsce traci ale nie chce tutaj nie mówić o ludziach którzy myślą że wystarczy przeczytać jedną książkę i będą wiedzieć wszystko, bo moim zdaniem do inwestowania, spekulacji potrzeba tyle wiedzy co do opanowania innego zawodu.

Tak więc czy myślenie o wyniku 300% w skali roku jest jakimś dewianctem ?

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:Rynek zweryfikuje zegarek.
A ten nowy macbook za maly i za slaby. Ma niby przejac role ipada? I tyllo jeden usb?
To Twoja opinia. Ja go z pewnoscia kupie. Aktualnie pracuje na Air 13" o podobnych parametrach i docenie wyzsza rozdzielczosc, nizsza wage, jeden uniwersalny port (plugin/out to/from hub & go) i wysmienity design.

To nie jest oferta kierowana do power userow. Ci maja do wyboru wersje pro badz stacjonarna. Ja uzywam swoj do web developerki / obrobki dzwieku i w tym celu sprawdza sie znakomicie.

Co do zegarka pozostaje mocno sceptyczny :)
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 19:43 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Apple grubo...
Co do 300%. To nie wiem. Zalezy to od sily psychiki.
Osobiscie nawet nie licze procentow. Mala lyzka. Pyk pyk i kupka rosnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

As, odpowiedź na Twoje pytanie powinna być zrelatywizowana do wielkości depo. Czym innym jest zrobić 300% z 200 zł, a czym innym - z 1.000.000 zł. Inaczej pracuje psychika. Dawniej tego nie dostrzegałam. Poza tym celem może być nie tylko wielkość "utargu", ale także inne czynniki. Zwróć uwagę, że MPapież (dla przykładu) ogromną wagę przywiązuje do wielkości DD, a zatem - do stopnia ryzyka w grze. Itd. itd. ;)

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

jeden zrobi 50% w rok inny 500% nie ma ustalonej reguly to zalezy od ciebie ile zrobisz.
ale 300% w rok to nic wielkiego miesiecznie tyle robie

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

As7 pisze:OFF TOP !
Mam do was pytanie do tych bardziej obeznanych ludzi którzy obserwują tu i ówdzie zarobki innych inwestorów, traderów.

Kiedyś się spotkałem tutaj z wypowiedzią pewnego użytkownika nawiasem mówiąc dziewczyny iż zrobienie 300% w ciągu roku jest średnim wynikiem i zdarzają się ludzie którzy osiągają o wiele większy procent roczny. Wiem że 89% spekulantów w Polsce traci ale nie chce tutaj nie mówić o ludziach którzy myślą że wystarczy przeczytać jedną książkę i będą wiedzieć wszystko, bo moim zdaniem do inwestowania, spekulacji potrzeba tyle wiedzy co do opanowania innego zawodu.

Skad sie biora te procenty ?

89% w jakim czasie? , 300% z jakim ryzykiem i czestotliwoscia zagran?

Te liczby nie maja kompletnie zadnego znaczenia. Lepiej skupic sie na tradingu.
Ostatnio zmieniony 09 mar 2015, 19:58 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

As7 pisze:OFF TOP !

Powiem Ci tak... Nie skupiaj się teraz na zarobkach tylko na opanowaniu technik ... Nie myśl o tym ile zarobisz ! Myśl o tym żeby nie stracić .... :) Myślenie o kokosach z rynku prowadzi do bankructwa.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Zablokowany