DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 09.03.2015
0.87 kolega pisal na long term.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Gaduła
Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień. 

będzie, ale nie wykluczony jest też scenariusz alternatywnygrubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.

połowa odłożonych problemów rozwiązuje się sama
-
- Gaduła
pocio pisze:będzie, ale nie wykluczony jest też scenariusz alternatywnygrubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.![]()
To bardzo dziękuję koledze za pomoc.

od paru godzin mamy systematyczne odbicie na edkupocio pisze:będzie, ale nie wykluczony jest też scenariusz alternatywnygrubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.![]()

lekkie, bo lekkie - ale prze ciągle przed siebie do góry

dzis ma w praktyce zaczac sie QE, pytam jako totalny laiki: nie oznacza to ze EURO bedzie sprzedawane przez ECB i jego kurs bedzie spadal?grubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.
A może dlatego że wszyscy tak myślą logicznie, stanie się coś wręcz przeciwnie ?panzupa pisze:dzis ma w praktyce zaczac sie QE, pytam jako totalny laiki: nie oznacza to ze EURO bedzie sprzedawane przez ECB i jego kurs bedzie spadal?grubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.
Od momentu ogłoszenia, że będzie QE euro spadło z 1.25 do 1.08 - gdzie faktycznie jeszcze żadnego dodruku nie było.
W czwartek po ogłoszeniu daty rozpoczęcia QE euro się umocniło i to znacznie (!!!), natomiast zostało zwalone w dół po tym, jak mario dodał, że skup może zostać wydłużony o zakres szerszy niż jest to planowane. Problem w tym że on już to kiedyś powiedział.
Później doszły piątkowe NFP'y...
Mi to generalnie, zwłaszcza czwartek wygląda jak głupi pretekst do zwalenia edka i przetestowania co się bedzie dziać dalej, a generalnie mam niejasne przeczucie, że teraz wystarczy byle pierdnięcie w strone Grecji i się zacznie short-squeeze, zwłaszcza że w tym tygodniu nie ma wiele danych.
Tak, w certyfikowanej przez KNF stacjigrubaspekula pisze:pocio pisze:będzie, ale nie wykluczony jest też scenariusz alternatywnygrubaspekula pisze:Eurodolar - będzie to odbicie czy nie będzie. Ma może ktoś szklaną, forexową kulę z uaktualnieniem na ten tydzień.![]()
To bardzo dziękuję koledze za pomoc.Kula miała ostatnio robiony przegląd okresowy?

Ja już 250 pipsów na USD/PLN wziąłem więc scenariusz alternatywny nie jest mi groźny
połowa odłożonych problemów rozwiązuje się sama
dax podbitka do okolic 11492 i zjazd 11416
MPapiez, dzieki za Twoja opinie. Troszke zaluje ze dzis w nocy nie wszedlem w eLke, bylby juz spory zysk. ale poki co tez probuje elke pod pivota przynajmniej... a zobaczymy, moze ten krab co go kolega Merlin wrzucil w swoim poscie zadziala odpowiednio?