DayTrading: Piątek 06.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
42%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 06.03.2015

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

Nie kłócić się, szukać okazji

Może taki egzotyk JPYPLN - nasz złoty chyba zarobi niezłego kopa

oRGR na dziennym zbliża się do końca budowa prawego ramienia zasięg od dzisiaj 48 groszy :shock:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

As7 pisze: Rób swoje. Przynajmniej widać, że nie marnujesz czasu. Ja poświęciłem w ten weekend dłuższą chwilę na analizę kursu edka podczas podczas wprowadzenia i trwania Q1, Q2 i Q3 w USA i wyszło mi, że to z czym mamy teraz do czynienia to dopiero początek spadków :shock: :shock: :shock:
0.87 ! W długim terminie ! Zapiszcie to :564: na ostatniej mojej analizie czerwona krecha u dołu :)[/quote]

Może dużo piszę, ale staram się coś pokazać i szukam jakiegoś potwierdzenia (?)
co do Dadasa to mnie zainspirował, sam też mi mówił, żebym się "nie podniecał tak" czy coś w tym guście :mrgreen:
Pewnie miał rację.
Na szczęście jest kolega Niemiaszek - i jego spokój i opanowanie "na spokojnie, powolutku i bez nerwa" - sobie wydrukowałem i powiesiłem nad monitorem. Pomaga :)

Edek na 0.87 ? Jasne - czemu nie ? Jak indeks dolara poleci na swoje maxy.... :)

a poniżej mój pierwszy trade na ten tydzien. Platforma XM (market maker) działa już od 22.00
specjalnie na edku i specjalnie na L z ultra ciasnym SL - liczę na retest F161

jeśli wywali SL to robię SELL z TP 1.078 :)
proste.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Najbardziej wiarygodnie wygląda mi teraz ujek. Zamknięcie powyżej 120,80 daje sygnał zakupowy dla zółwii a jednak spora część grubych ryb nadal gra tą metodą. Sprawdzalność raptem 45%, ale jak się trafi to niska skuteczność rekompensowana jest przez zysk. Dodatkowo RSI wychodzi mi 61 czyli całkiem daleko do wykupienia. Paradoksalnie pomimo tego co pisał Highend USD/PLN też daje sygnały zakupu a RSI 65. W przeciwieństwie na przykład do USD/ TRY gdzie RSI wychodzi mi ponad 79 i możliwy zjazd.

Zablokowany