DayTrading: Piątek 06.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
42%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
48%

Liczba głosów: 33

MateuszK
Uczestnik
Uczestnik

Re: DayTrading: Piątek 06.03.2015

Nieprzeczytany post autor: MateuszK »

Witam szanownych,

Nie gram na forexie, giełdzie, ani innych rynkach.
Tematyka walut jest mi potrzebna z innego powodu.
Nie ukrywam, że nie jeden raz wasze prognozy mi pomogły - również finansowo :)

Mam pytanko:
Jakie ruchy na USD/PLN przewidujecie w najbliższym tygodniu-dwóch?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

dobryfxplayer pisze:Highend czasami mam wrazenie ze napier****** tym fibem wszedzie i we wszystko, ale jak sie tak przypatrzec i zastanowic (mowie tutaj o indeksie dolara) to nawet trzyma sie to kupy. oczywiscie jezeli fundamenty na to pozwola/dane ekonomiczne.
DOLAR POWER! i bodajze z trynkiewiczem tez wyszlo bardzo dobrze.
1. Co sie trzyma kupy? To ze kazda funkcje mozesz modyfikowac wzgledem innego dowolnego ksztaltu? To ze kazda topologie mozesz wykreowac w dowolny ksztalt? - ty tak na serio czy jeszcze nie miales matmy w szkole?

2. Mieszasz fibo z danymi makro - dobrze sie czujesz?

3. "DOLAR POWER" - fraza ktora potwierdza to ze jak sytuacja sie niedlugo odwroci to przestaniesz sie tu udzielac bo wpadles w jeden trend jak mniemam fuksem i nic innego nie widzisz ;)

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

na GbpAud jest podwojny breakout , najpierw pękła mediana pitchforka , pozniej wyjscie dołem z flagi, zasięg na S wychodzi mi gdzies w okolicach LT wzrostowego 1.90xx no i była by równość korekt .. pomarzyc sobie zawsze mozna ale ta para jak widac nie pie*doli sie w tancu i potrafi zejść 500 pipsow w dosc krótkim czasie.. aud jest w ogole zatłoczony jesli chodzi pozycje dużych graczy (non commercial) shorty są blisko ekstremów (wg International Monetary Market), stóp nie obcieli, presji na słabego Aussiego juz RBA az takiej chyba nie ma. tylko jeden szkopuł w tym scenariuszu to $.. ale zobaczmy będę próbował w przyszłym tyg s ki łapać z poziomów jakie da rynek po prostu..

-- Dodano: 08 mar 2015, 03:47 --

update . .. ga, jak widac na weekly wg oscylatorów (stoch , rsi ) pcha cenę up, natomiast przecięcie na stocha (w1) daje potencjał ze zawędrujemy w okolice 50 (stoch), rsi d1 ponizej 50 , h4 rowniez, daje to jakies pole manewru .. weekly cały czas jest oczywiscie trend up, nie lekceważę tego. nie mam aktualnie pozycji zeby nie było, uzupelniam w ramach tego scenariusza wyzej . na d1 co ciekawe była dywergencja pomiędzy ceną a rsi juz wczesniej , ale tego nie zauwazylem , takze kij..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

robnab pisze:
highend pisze:Popieram :)
Wiec co teraz ? Grube S na indeksach?
Czy lepiej L na wsparciach?
:D :D

Wybieram opcje z L. Z SL i z TS po jakims tam wyniku.
Jesli S to pierwsze ma byc potwierdzenie tego S
Nowy wrzuca S na oporach - sek w tym, ze silny trend wzrostowy rozjezdza te opory w momencie.
Highend, wrzuć, proszę ten wykres Apple os Karnaka
Proszę bardzo:

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kusus pisze:
dobryfxplayer pisze:Highend czasami mam wrazenie ze napier****** tym fibem wszedzie i we wszystko, ale jak sie tak przypatrzec i zastanowic (mowie tutaj o indeksie dolara) to nawet trzyma sie to kupy. oczywiscie jezeli fundamenty na to pozwola/dane ekonomiczne.
DOLAR POWER! i bodajze z trynkiewiczem tez wyszlo bardzo dobrze.
1. Co sie trzyma kupy? To ze kazda funkcje mozesz modyfikowac wzgledem innego dowolnego ksztaltu? To ze kazda topologie mozesz wykreowac w dowolny ksztalt? - ty tak na serio czy jeszcze nie miales matmy w szkole?

2. Mieszasz fibo z danymi makro - dobrze sie czujesz?

3. "DOLAR POWER" - fraza ktora potwierdza to ze jak sytuacja sie niedlugo odwroci to przestaniesz sie tu udzielac bo wpadles w jeden trend jak mniemam fuksem i nic innego nie widzisz ;)
Kusus - człowiek który chcial kupowac longi na kangurze (a moze dalej chce?) :564:

DOLAR POWER!
Ostatnio zmieniony 08 mar 2015, 07:43 przez dobryfxplayer, łącznie zmieniany 1 raz.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

AUD jako jedyny jakoś się trzymał, choć też runął jak USD wywalił w kosmos.
Ale.... nie wywalił na swoje ostatnie dołki. Wg mnie 0.802 dla L nadal w grze z tym, że do tego celu potrzebna jest jakaś choćby niewielka korekta dolara. AUD sam w sobie nabrał sił.

co do GBP AUD to proste pytanie: która waluta obecnie wydaje się silniejsza? No i nie trzeba w to mieszać dolara.....
:)

co do FIBO - to działa. Dadas też to odkrył dawno temu, tylko jego wskaźnik maluje od jednej świecy. Ale przecież jedna świeca to też... fala. Prosta metoda. Badamy trend na dużym TFie wskaźnikiem Darka, a następnie klikamy na mniejszym :) to samo robi fibo od 161 wzwyż. Polecam na sp500 rozrysować sobie ze 4 fibo wzrostowe od każdej wzrostowej fali z dołu + zabrać większą fale (na zasadzie fraktali).... Ciekawostką jest, ze niedawno testowane wsparcie 1980 punktów (Po 3 razy) to dokladnie F261 jednej z fal :)

-- Dodano: 08 mar 2015, 07:44 --
dobryfxplayer pisze: Kusus - człowiek który chcial kupowac longi na kangurze (a moze dalej chce?) :564:

DOLAR POWER!
I może mieć rację - wskazana ostrożność z S na AUD. Nie jest to takie oczywiste już w tym momencie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Venomouss pisze:na GbpAud jest podwojny breakout , najpierw pękła mediana pitchforka , pozniej wyjscie dołem z flagi, zasięg na S wychodzi mi gdzies w okolicach LT wzrostowego 1.90xx no i była by równość korekt .. pomarzyc sobie zawsze mozna ale ta para jak widac nie pie*doli sie w tancu i potrafi zejść 500 pipsow w dosc krótkim czasie.. aud jest w ogole zatłoczony jesli chodzi pozycje dużych graczy (non commercial) shorty są blisko ekstremów (wg International Monetary Market), stóp nie obcieli, presji na słabego Aussiego juz RBA az takiej chyba nie ma. tylko jeden szkopuł w tym scenariuszu to $.. ale zobaczmy będę próbował w przyszłym tyg s ki łapać z poziomów jakie da rynek po prostu..

update . .. ga, jak widac na weekly wg oscylatorów (stoch , rsi ) pcha cenę up, natomiast przecięcie na stocha (w1) daje potencjał ze zawędrujemy w okolice 50 (stoch), rsi d1 ponizej 50 , h4 rowniez, daje to jakies pole manewru .. weekly cały czas jest oczywiscie trend up, nie lekceważę tego. nie mam aktualnie pozycji zeby nie było, uzupelniam w ramach tego scenariusza wyzej . na d1 co ciekawe była dywergencja pomiędzy ceną a rsi juz wczesniej , ale tego nie zauwazylem , takze kij..
Popieram prognozę i parę . Rzeźnik przy niej to nawet wymięka . Natomiast dzisiejsze dane z Chin potwierdzają że tania ropa pomaga Chinom a tym samym audowi . Pytanie ile rynek będzie dyskontować podwyżki w usa bo przecież od kilku miesięcy jest ciagle to samo . Mam wrażenie że dopiero od momentu pierwszej podwyżki posypią się złe dane i skończy się dream

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

aud - no ok
gbp - ? czemu miałby się dalej umacniać bądź nie umacniać?

tak czy siak z wykresu GBP/AUD widać chęć spadków. Oczywiscie szereg wsparć po drodze.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

rexex pisze:
Venomouss pisze:na GbpAud jest podwojny breakout , najpierw pękła mediana pitchforka , pozniej wyjscie dołem z flagi, zasięg na S wychodzi mi gdzies w okolicach LT wzrostowego 1.90xx no i była by równość korekt .. pomarzyc sobie zawsze mozna ale ta para jak widac nie pie*doli sie w tancu i potrafi zejść 500 pipsow w dosc krótkim czasie.. aud jest w ogole zatłoczony jesli chodzi pozycje dużych graczy (non commercial) shorty są blisko ekstremów (wg International Monetary Market), stóp nie obcieli, presji na słabego Aussiego juz RBA az takiej chyba nie ma. tylko jeden szkopuł w tym scenariuszu to $.. ale zobaczmy będę próbował w przyszłym tyg s ki łapać z poziomów jakie da rynek po prostu..

Popieram prognozę i parę . Rzeźnik przy niej to nawet wymięka . Natomiast dzisiejsze dane z Chin potwierdzają że tania ropa pomaga Chinom a tym samym audowi . Pytanie ile rynek będzie dyskontować podwyżki w usa bo przecież od kilku miesięcy jest ciagle to samo . Mam wrażenie że dopiero od momentu pierwszej podwyżki posypią się złe dane i skończy się dream
Opór mocny 1.9600 - cel na razie 1.9200

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

W tym miesiącu może się ropocząć korekta na EDku, ale łapanie dołka to nic pewnego - lepiej poczekać na sygnał odwrotu i demonstrację siły:

Zablokowany