DayTrading: Piątek 06.03.2015
- dobryfxplayer
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 06.03.2015
UWAGA edek uklepuje baze pod spadek do MS2 (pivot) i tam jest te zokragly poziom tzn. polowka
1.0950-40

Ostatnio zmieniony 06 mar 2015, 12:06 przez dobryfxplayer, łącznie zmieniany 1 raz.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
indeks dolara caly czas do gory, a edek tylko w prawo idzie. wtf?panzupa pisze:ja sie boje ze jak nie chce spadac to bedzie rosnac... a edek chwilowo bardzo sie broni przed spadkamioiro pisze:edek- udeptywanie dna czy zaraz zjaz?

od 2-3 godzin trend boczny..oiro pisze:edek- udeptywanie dna czy zaraz zjaz?
trudno powiedzieć czy to udeptywanie dna, bo już parę razy w ciągu ostatniego tygodnia zdarzało się że parę godzin udeptywał dno, a nagle zjechał jak z kolejki górskiej

Założe się o swoje jaja, że kwietniowa świeczka na edku będzie wyglądać jak poniżej.
Close w kwietniu 1.118 - 1.22.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
panzupa pisze:ja sie boje ze jak nie chce spadac to bedzie rosnac... a edek chwilowo bardzo sie broni przed spadkamioiro pisze:edek- udeptywanie dna czy zaraz zjaz?
raczej to nie obrona tylko czekanie na dane z USA
mam taka wizje na edku i wyszla by dolna banda na h 4 1 0850 880
- dobryfxplayer
- Maniak
bardzo mozliwe.Kusus pisze:Założe się o swoje jaja, że kwietniowa świeczka na edku będzie wyglądać jak poniżej.
ale z ciebie dobry photoshoper

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
-
- Pasjonat
a jak nie ?Kusus pisze:Założe się o swoje jaja, że kwietniowa świeczka na edku będzie wyglądać jak poniżej.

co do ropy to na tynkach tania a u nas drożeje. Po ile będzie u nas ropa jak cena wróci do okolic np 80-90 dolarów ? po 7 zł?
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
na AU juz przyszykowalem drabinke z zasiegiem gdzies do 0.8050.
Kazda nastepna pozycja jest mniejsza i w przypadku powrotu zamykana w połowie obu pozycji - w przypadku 3 pozycji SL jest przy 2 pozycji, w przypadku 4 pozycji SL jest przy 2 pozycji itp...
Daje mi to zawsze 20% zwrotu z potencjalnego zysku.
W sensie nigdy nie strace mniej niż około 20 % tego co mógłbym zarobić, zakładając, że miejsce TP wszystkich pozycji to około 5 % depo... a pozycje mają po 1 Lot, 1-n Lot, ( 1-n ) - n Lot
Ten sam schemat na GA
EA nie wrzucam bo tam już zrealizowałem 2243 pipsy w tydzień z 7 pozycji i nie analizuję.
Po NFP może będzie próba numer 3 pozycji długiej na edku... we will see.
Kazda nastepna pozycja jest mniejsza i w przypadku powrotu zamykana w połowie obu pozycji - w przypadku 3 pozycji SL jest przy 2 pozycji, w przypadku 4 pozycji SL jest przy 2 pozycji itp...
Daje mi to zawsze 20% zwrotu z potencjalnego zysku.
W sensie nigdy nie strace mniej niż około 20 % tego co mógłbym zarobić, zakładając, że miejsce TP wszystkich pozycji to około 5 % depo... a pozycje mają po 1 Lot, 1-n Lot, ( 1-n ) - n Lot
Ten sam schemat na GA
EA nie wrzucam bo tam już zrealizowałem 2243 pipsy w tydzień z 7 pozycji i nie analizuję.
Po NFP może będzie próba numer 3 pozycji długiej na edku... we will see.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2015, 12:23 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
Kusus pisze:Założe się o swoje jaja, że kwietniowa świeczka na edku będzie wyglądać jak poniżej.
Zerknij na miesięczne świeczki EDKA i bez znajomości dat powiesz kiedy QE3 się zaczęło i kiedy zaczęli je ograniczać.
W sierpniu 2012 wprowadzili i było odwrócenie trendu.
Dlatego nie ma co się kopać z koniem. Cieszmy się sytuacją i odcinajmy kupony od spadającego euro bo to jeszcze kilka miechów może potrwać.
Ja mam w tej chwili s na parach z CAD, AUD, JPY, USD nawet PLN....
Oczywiście jakaś lokalna korekta jest możliwa, ale nie sądzę żeby pojawił się ruch negujący kilka tygodni spadków.

To bardzo źle. AUD jest w tej chwili najmocniejszą walutą na rynku. Dużo jesteś w plecy ?MR. D pisze:Kusus pisze:Założe się o swoje jaja, że kwietniowa świeczka na edku będzie wyglądać jak poniżej.
Zerknij na miesięczne świeczki EDKA i bez znajomości dat powiesz kiedy QE3 się zaczęło i kiedy zaczęli je ograniczać.
W sierpniu 2012 wprowadzili i było odwrócenie trendu.
Dlatego nie ma co się kopać z koniem. Cieszmy się sytuacją i odcinajmy kupony od spadającego euro bo to jeszcze kilka miechów może potrwać.
Ja mam w tej chwili s na parach z CAD, AUD, JPY, USD nawet PLN....
Oczywiście jakaś lokalna korekta jest możliwa, ale nie sądzę żeby pojawił się ruch negujący kilka tygodni spadków.
Może warto ciąć straty w przypadku Twoich sprzedaży Audów.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2015, 12:26 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.