sa surowcowe. zgadza sieMR. D pisze:Widzę, że nie rozumiesz, ale ok.... no to może wyjaśnisz mi dlaczego po ostatniej obniżce stóp jesteśmy dużo wyżej ??? według mnie dlatego, że rudy żelaza przestały spadać.... to są waluty surowcowe i są zależne od cen surowców...dobryfxplayer pisze:nie wiem co ty wymyslasz i kombinujesz pod gorke... ale takie sa realia. tutaj nikogo nie obchodzi jakas tam bialorus (wogle to gdzie mozna handlowac jej waluta chyba nigdzie). tylko dany rynek w tym wypadku australia. i popatrz sobie w historii niewazne jak odleglej jak ten rynek reaguje na zmiane stop procentowych...MR. D pisze:Chłopaki co w tak z tymi stopami ? Gdyby kurs waluty zależał od stóp to Białoruś ze swoją stopą 50% byłaby w czołówce. Kangur zależny jest od surowców miedź, złoto, pszenica. Zobaczymy pod koniec tygodnia jak będzie, ale takie demonizowanie stóp to mocna przesada. Miesiąc temu obniżyli i od tamtej decyzji jesteśmy prawie 200 pipsów wyżej.
UWAGA na ujka w grudniu na 120 ustawionych było sporo sl i kurs katapultował po przebiciu tego poziomu teraz kręci się wokół 120