DavidFx pisze:moze za 3-5 lat zaczniesz cos zarabiac jesli wytrwasz tyle a na demo granie nie ma sensu
stracisz w cholere kasy chyba ze bedziesz tylko po 100 zł wplacal ale jak to zsumujesz po latach za ta kase moglbys byc juz na karaibach w apartamencie prezydenckim

zreszta czas Ci to wszystko pokaze

3-5 lat? Dla mnie to abstrakcja. U mnie będzie szybciej.
Jak byłem na tym szkoleniu w Warszawie i rozmawiałem z kilkoma osobami, to zauważyłem, że niektóre z nich są na takim samym etapie w inwestowaniu jeśli chodzi o podejście i psychikę jak ja, tylko że 4-5 lat temu. I ruszając z tamtego miejsca prawdopodobnie zajęło by mi to właśnie tyle czasu.
Kulfon pisze:drax pisze: Zastanawiam się kiedy będzie najlepszy moment na wpłacenie realnej kasy.
W mojej opinii to najlepiej wtedy, gdy bedziesz mial juz poskladany system. Nie bedziesz mial watpliwosci kiedy wejsc, wyjsc i jak zarzadzac zleceniem.Przed tym sprawdzil bym jeszcze system na symulatorze - np na okolo roku danych ( jest darmowy sierra chart). Ja zrobilem duzy blad bo od razu wpakowalem cala kase jaka chcialem przeznaczyc na FX, bo po prostu nie spodziewalem sie ze psychika moze w tak duzym stopniu u mnie namieszac. Teoretycznie na poczatku dobrze wplacic mala sume i zapisywac co robi twoja psychika. Moja ma tendencje do lamania zasad. Wadliwy system latwo poprawic a wadliwą psychike to juz jest wiekszy problem
Pipsow i zmiennosci zycze

Czytałem Twój dziennik. Powodzenia życzę
Daję sobie jeszcze ten miesiąc na demo. Myślę, że w tym czasie odpowiednio dopracuję strategię i zrobię testy. Jeśli coś będzie nie tak, to po prostu jeszcze poczekam z wejściem za swoją kasę.
Tutaj właśnie psychika ma największe znaczenie. I tu jest dla mnie ciekawie: bo myślę że z nią jest wszystko ok i jak wpłacę kasę to tak zostanie i będę zarabiał, ewentualnie żyję w złudzeniu, a po wpłacie będzie wielkie rozczarowanie. Wszystko jednak będzie wiadomo już niedługo.
krystian74 pisze:drax
Moja dobra rada nie prowadź dziennika raczej to strata czasu. Skup się na dopasowaniu systemu i zrozumieniu tego czego chcesz osiągnąć. Nie korzystaj z żadnych szkoleń one nie pomagają a wręcz szkodzą początkującemu. Pytanie czego szukasz na FX kasy ?? czy wiedzy ??
Tytuł twego dziennika Od zera do milionera świadczy że już przegrałeś. Zmień nastawienie i więcej pokory dla
PANA FX. W przyszłości zrozumiesz dlaczego pokora jest taka ważna.
Na fx szukam wiedzy i tego jak rozszyfrować tę machinę, co z kolei da mi kasę.
Myślę, że pokorę już mam, jeśli będzie jej za mało, no cóż, będą kolejne ważne lekcje na przyszłość.
Mówią, że najlepiej uczyć się na cudzych błędach. Jednak jeśli człowiek nie sprawdzi tego na sobie, to ciężko jest to zrozumieć. Osoba która radzi, ma swoje wnioski, przeżycia, doświadczenia czyli konkrety popierające swoją tezę, które j dla innej zielonej w tym osobie, brzmią jak puste frazesy. Właśnie dlatego, że nie ma w głowie tych fundamentów, z których taki wniosek płynie.
FxTag nie poddawaj się