DayTrading: Środa 25.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
36%
Bez zmian
6
17%
Spadek
17
47%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 25.02.2015

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
rexex pisze: Pisałem rano o pszenicy - jest 501 i to powinno dać 20-30 usd w gorę choć trzeba się liczyć że mogą podwójny dołek ( 492 ) zrobić . Ja na otwarciu usa biorę pierwszą pozycje , do południa marazm więc lepiej poczekać
rzeczywiśćie :564: umknęło mi zdanie o pszenicy.
a kawa myślisz 145....

ech byki mają ciężko ;)
Osuwa się cały czas a w Brazylii powódz zamiast suszy , jest ciekawie

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

w koncu wysrzal zroblna 1 1380 na edku;)

kablu 15500 lecz na kablu eszcze troche do gorne bandy 15550 okolic
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze: a czy udało mi się pokazać na przykładzie kangura i fibo rosnącego fakt dokąd urośniemy (F161), zanim tam dotarliśmy?
:) czy po prostu uznasz, że to był "FUKS" :d
w tym moim wyznaczaniu pomagam sobie ustawić TP - w tym przypadku na F161 było ustawione, cena tam zareagowała i zawróciła na dół - na korektę wzrostu jak mniemam.
nie wiem co mam CI odpowiedziec...sam czesto korzystam z poziomow fibo, ale odpowiedz sobie czy przy depo rzedu 50-100 tys czy wiecej odwazylbys sie pod to zagrac... sam pokazujesz na wykresie czasem odbicie od 1.618, czasem od 2.618, a czasem od 4.23 fibo... fibo to nie jest narzedzie do gry...moze byc dodatkiem ktore wzmacnia konfluencje kilku innych czynnikow... ale to moje zdanie i jesli masz inne i uwazasz ze trzepiesz na tym bezpiecznie kokosy to tylko pogratulowac :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
atlanticos pisze: edek h4 - tu sie nic od poczatku tygodnia nie zmienilo, dziś liczymy na Mariana Klamczucha ze znowu nawinie makaron na uszy i polecimy w otchlań tak jak pokazuje to wykres
https://www.tradingview.com/x/MsHA9y6R/
Mam podobną wizję, aczkolwiek tym razem nie z fibo :) a z głowy ;) dwa knoty na miesięcznym na 1.11 i już :564:
:)

a czy udało mi się pokazać na przykładzie kangura i fibo rosnącego fakt dokąd urośniemy (F161), zanim tam dotarliśmy?
:) czy po prostu uznasz, że to był "FUKS" :d
w tym moim wyznaczaniu pomagam sobie ustawić TP - w tym przypadku na F161 było ustawione, cena tam zareagowała i zawróciła na dół - na korektę wzrostu jak mniemam.
Powinenes pisac scenariusze do SF. Takie "Bliskie spotkanie 3 stopnia" przy twoich projekcjach to jak pojscie do sklepu po fajki....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Gold weekly - czy możliwy jest taki kanał wzrostowy (linie przerywane).

zakładając, że mamy odbicie i gold zacznie rosnąć (na fali osłabienia USD na przykład czy spadku na indeksach o ile nadejdą).

fibo też tam jest - szczyt ostatni to było F161 (czemu mnie to nie dziwi? :d )
a odbicie aktualne jest od F61 - widać :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kusus pisze:
Powinenes pisac scenariusze do SF. Takie "Bliskie spotkanie 3 stopnia" przy twoich projekcjach to jak pojscie do sklepu po fajki....
piszesz do mnie czy do "fibo-mastera"? bo nie wiem czy Cie juz bic czy sie usmiechnac ;) :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze: nie wiem co mam CI odpowiedziec...sam czesto korzystam z poziomow fibo, ale odpowiedz sobie czy przy depo rzedu 50-100 tys czy wiecej odwazylbys sie pod to zagrac... sam pokazujesz na wykresie czasem odbicie od 1.618, czasem od 2.618, a czasem od 4.23 fibo... fibo to nie jest narzedzie do gry...moze byc dodatkiem ktore wzmacnia konfluencje kilku innych czynnikow... ale to moje zdanie i jesli masz inne i uwazasz ze trzepiesz na tym bezpiecznie kokosy to tylko pogratulowac :564:
Bo te kolejne poziomy fibo zazębiają się.
na przykład fibo 423 (zasięg) wyznaczone od pierwszej fali pokryje się z fibo 161 zabranym od większego ruchu. Ot
zasada właśnie fraktali :) Ja to po prostu dostrzegłem na wykresie.

nie wiem czy to dobre narzędzie do gry. Każdy szuka swojej drogi i tyle.
Cenię Twoje analizy - są jasne klarowne i czytelne. Oczywiście nie zawsze się sprawdzają, ale to przecież zupełnie normalne jest :)

-- Dodano: 25 lut 2015, 09:42 --
atlanticos pisze:
Kusus pisze:
piszesz do mnie czy do "fibo-mastera"? bo nie wiem czy Cie juz bic czy sie usmiechnac ;) :564:

pewnie do mnie pisał.
Ja go zlewam. Ta butność Kususa i jego naśmiewanie się z innych, a jednocześnie pisanie o sobie "co to ja nie jestem".... nieee - sorry, niech sobie pisze :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

highend pisze:Gold weekly - czy możliwy jest taki kanał wzrostowy (linie przerywane).

zakładając, że mamy odbicie i gold zacznie rosnąć (na fali osłabienia USD na przykład czy spadku na indeksach o ile nadejdą).

fibo też tam jest - szczyt ostatni to było F161 (czemu mnie to nie dziwi? :d )
a odbicie aktualne jest od F61 - widać :)

Na goldzie ładnie wygląda ten kanał, ale chyba za wcześnie prognozować, czy tak na prawdę się rozwinie. Może skończyć się trendem bocznym. 8)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

atlanticos pisze:
Kusus pisze:
Oczywiscie do fibo-mastera. Pogromcy fal elliotowskich o zasiegach pi do pierdyliardowej potegi na tf'ach godzinowych....

robnab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: robnab »

nowy joker pisze:Ja od wczoraj siedzę z S na FTSE jeszcze nie wycielo wiec może da dziś coś zarobić
Ładny motyl spadkowy się wyrysował na H4, więc może coś z tego być, tylko kiedy?

Zablokowany