DayTrading: Środa 25.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
36%
Bez zmian
6
17%
Spadek
17
47%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 25.02.2015

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Witajci ... 38749.html

Coś, co jeszcze kilka lat temu byłoby czystą fantastyką, właśnie stało się rzeczywistością. Ujemne stopy procentowe na dobre zagościły w świecie finansów, wprawiając w konsternację inwestorów, bankierów i ekonomistów. :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

DavidFx pisze:http://www.bankier.pl/wiadomosc/Witajci ... 38749.html

Coś, co jeszcze kilka lat temu byłoby czystą fantastyką, właśnie stało się rzeczywistością. Ujemne stopy procentowe na dobre zagościły w świecie finansów, wprawiając w konsternację inwestorów, bankierów i ekonomistów. :D
najlepsze na końcu jest:

"Nie podejmę się prognozowania, jak to się może skończyć. Ale jestem przekonany, że nie skończy się dobrze. A już na pewno nie dla zwykłych zjadaczy chleba, którzy ulokowali swoje oszczędności w „bezpiecznych” papierach skarbowych lub na bankowych lokatach. Z tych klas aktywów radziłbym się ewakuować możliwie szybko i możliwie daleko.

Pytanie tylko gdzie konkretnie? Czy kupować mocno przewartościowane akcje, będąc w pełni świadomy ryzyka uczestnictwa w bańce spekulacyjnej dmuchanej na Wall Street, w Tokio i we Frankfurcie? Czy warto zainwestować w bijącą historyczne rekordy cenowe polską ziemię rolną, czy lepiej w drogie mieszkania przy spadającej liczbie ludności? A może w akcie desperacji kupić trochę złota i ulokować je w tzw. „banku ziemskim”? Trudno tu o dobre odpowiedzi. Tym bardziej, że o nadchodzącym krachu NIRP nie zostaniemy poinformowani awansem."
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grubaspekula »

DavidFx pisze:http://www.bankier.pl/wiadomosc/Witajci ... 38749.html

Szczególnie dla nas Polaków, którzy od dziesięcioleci byli przyzwyczajeni do inflacji. Ja pamiętam jeszcze tą z przełomu lat 80/90. To było coś w czasach transformacji gospodarczo-politycznej. Jak wysoko oprocentowane były lokaty bankowe. 8)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Kolega Rexex jak widzi pszenicę? mamy cenę = 500 i... ? z układu V wyszła lipa, wydaje się, ze niżej poleci...???

btw. z DAX S uciekłem - widać może jeszcze chcieć zrobić 11250 - 11350 nawet(!).

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

A co na to eksperci:

Obrazek

8)

panzupa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

czemu edek tak wyrwal dzis o 8:10 rano?

BTW: teraz RGR na edku M1 sie robi

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:Kolega Rexex jak widzi pszenicę? mamy cenę = 500 i... ? z układu V wyszła lipa, wydaje się, ze niżej poleci...???

btw. z DAX S uciekłem - widać może jeszcze chcieć zrobić 11250 - 11350 nawet(!).
Pisałem rano o pszenicy - jest 501 i to powinno dać 20-30 usd w gorę choć trzeba się liczyć że mogą podwójny dołek ( 492 ) zrobić . Ja na otwarciu usa biorę pierwszą pozycje , do południa marazm więc lepiej poczekać

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze: Pisałem rano o pszenicy - jest 501 i to powinno dać 20-30 usd w gorę choć trzeba się liczyć że mogą podwójny dołek ( 492 ) zrobić . Ja na otwarciu usa biorę pierwszą pozycje , do południa marazm więc lepiej poczekać
rzeczywiśćie :564: umknęło mi zdanie o pszenicy.
a kawa myślisz 145....

ech byki mają ciężko ;)

grubaspekula
Gaduła
Gaduła

panzupa pisze:czemu edek tak wyrwal dzis o 8:10 rano?

BTW: teraz RGR na edku M1 sie robi

Wyrwał? Być może ktoś powiedział "sprawdzam". 8) Na M1 nie spoglądam więc ciężko mi powiedzieć. Widać, że rynek czeka. Chociaż podkreślam większość dużych graczy zajęło pozycje krótkie na eurodolarze i długie na jenie. Jak rynek odwali numer to będą zamykać i odwracać na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Danska Bank już dwukrotnie został wyrzucony na SL. 8)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: edek h4 - tu sie nic od poczatku tygodnia nie zmienilo, dziś liczymy na Mariana Klamczucha ze znowu nawinie makaron na uszy i polecimy w otchlań tak jak pokazuje to wykres
https://www.tradingview.com/x/MsHA9y6R/
Mam podobną wizję, aczkolwiek tym razem nie z fibo :) a z głowy ;) dwa knoty na miesięcznym na 1.11 i już :564:
:)

a czy udało mi się pokazać na przykładzie kangura i fibo rosnącego fakt dokąd urośniemy (F161), zanim tam dotarliśmy?
:) czy po prostu uznasz, że to był "FUKS" :d
w tym moim wyznaczaniu pomagam sobie ustawić TP - w tym przypadku na F161 było ustawione, cena tam zareagowała i zawróciła na dół - na korektę wzrostu jak mniemam.

Zablokowany