MrNov pisze:niemiaszek pisze:
podejrzewam, że tylko Ciebie to zainteresowało i jest przełożenie na klikanie, bo raczej więcej chętnych nie będzie
Wygląda na to , że możesz mieć rację. Mam nadzieję jednak, że nie porzucisz swojego journala. Ja zaglądam regularnie i liczę, że czegoś się jeszcze z niego nauczę. Chciałbym poobserwować między innymi na jakich parach klikasz. Na pewno nie wszystkie są dla mnie bo na przykład handel na PLN zabija rozszerzający się spread. Tutaj mam też pytanie czy grasz na indeksach (S&P, DAX) stosując oczywiście swojego sysa.
nikogo nie będę namawiał, więc ogólnie loozik
spokojnie jak na wojnie, pewnie, że nie porzucę, ale wszycho na spokojnie, bez szarpaniny
nie mam w HFT na rachunku STP indeksów, ani surowców, ale powiem jedno, że zasada ruchu ceny na bazie sysa jest dokładnie taka sama
MrNov pisze:Drugie pytanie dotyczy Twojego zagrania z czwartku:
niemiaszek pisze:
nie zrobili kolejnego zamknięcia H1 pod kreską, więc pomimo układu na S, trzeba było w drugą stronę
czy to też był element sysa i podlega jakimś ścisłym regułom, czy raczej wynik opatrzenia z ekg i tzw "czucie"
w czwartek był mocny układ na S, na bieżąco pisałem o zamknięciu H1 i z jedną świeczką się udało, ale to był fake bo następnej już nie zamknęli poniżej kreski
jest też "wersja" sysa na H1, odpisywałem Andiemu(str. 7 w jurnalu) na pytanie dlaczego M5:
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p726692
po mojemu rynek ciągle chodzi według schematu i w jurnalu wejścia powinny być zawsze na podstawie kresek/poziokmów z D
indyk PivotPointMultitimeframe rysuje też kreski z Weekly i Monthly, więc zerknij jak są respektowane i czy widzisz podobieństwo zachowania ceny takie jak przy kreskach z D