GFT vs CMC vs IG

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

GFT vs CMC vs IG

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Tym razem z innej beczki. Typowi starzy i solidni brokerzy MM (spread-betting) . Jakieś doświadczenia, opinie ,polecenia ?
Wszyscy mają naprawdę niskie koszta transakcji na EUR/USD (porównywalne z brokami ECN) , do tego CFD na akcje i setki różnych par i kontraktów.
Proszę o wypowiedzi osób które maja tam realne konta( nie demo) a nie tych którzy słyszeli od wujka, babci czy zaufanego kolegi. Zalety i wady. Dobre i złe zwyczaje.Wpłaty i wypłaty. Koszta wpłat i wypłat oraz szybkość.
Bardzo proszę także o wypowiedzi tylko w temacie tego wątku. Nie interesuje mnie co ma konkurencja. Interesują mnie opinie na temat tylko tych trzech brokerów.

spiderjutt
Uczestnik
Uczestnik

Re: GFT vs CMC vs IG

Nieprzeczytany post autor: spiderjutt »

Nie interesuje mnie co ma konkurencja....

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

spiderjutt pisze:Nie interesuje mnie co ma konkurencja....
a tak poza tym to jesteś zdrowy ???
Naprawdę nikogo na tym forum nie zainteresują takie posty jak Twoje.

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

I po GFT...

Forthcoming Changes to Your Account

We're excited to tell you about some important news regarding your GFT trading account. GAIN Capital, the parent company of GFT, recently acquired City Index Ltd, an established market leader with over 30 years' experience in spread betting, CFDs and forex trading.
We're pleased to announce that, as a result of the acquisition, we will be transferring your account to City Index, where you'll be able to take advantage of a powerful new trading platform and advanced tools and features.

HOW DOES THIS AFFECT ME?
Over the weekend of the 29th – 30th August 2015 your account, including your open positions, orders and account funds will be transferred to City Index where you will trade on the Advantage platform suite. Any open positions will be moved and re-established at the original open rate and no profit or loss will be realised.

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: domin333 »

No to sie wypowiem na temat CI - Wplaty i wyplaty sa szybkie, przynajmniej na konto w UK pod warunkiem ze wyplaty beda mniejsze niz wplaty ;) Jak bedziesz zarbial to beda ciagle requotes, wylaczanie guzikow (phone only) itd, powiekszajacy sie spread. Ogolnie jesli macie konto w GFT to ostrzegam przed CI - zwykla legalna zlodziejka.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

domin333 pisze:No to sie wypowiem na temat CI - Wplaty i wyplaty sa szybkie, przynajmniej na konto w UK pod warunkiem ze wyplaty beda mniejsze niz wplaty ;) Jak bedziesz zarbial to beda ciagle requotes, wylaczanie guzikow (phone only) itd, powiekszajacy sie spread. Ogolnie jesli macie konto w GFT to ostrzegam przed CI - zwykla legalna zlodziejka.

Piszesz o forexie czy CFD w CI ? Bo jesli o CFD, w szczególnosci na polskie akcje to jak najbardziej potwierdzam-- tak było i chyba jest. Dotyczy to jednak mniej płynnych walorów. Zlecenia na np. mbank czy KGHM wchodziły z palca.
W GFT ten problem nie istnieje. No ale sie połączyli z CI i zobaczymy jak będzie.
W CI wpłaty ok ale wypłaty już mniej--wszystko na telefon.

domin333
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: domin333 »

Pisze o wszystkim od CFD poprzez FX (ja sie bawilem tylko EU, ropa i indexami), CI juz tak ma ze nie lubi tracic pieniedzy, choc powiem szczerze ze sa ludzie ktorzy podobno z CI zarabiaja - nie wiem jaki maja z nimi uklad, moze jacy "high rollers"!

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Ja już nie mam tam konta. Zabrałem cały depozyt, a GFT automatycznie zamknęło mi konto (choć o to nie prosiłem). Od kilku miesięcy źle się działo (przede wszystkim likwidowali ilość instrumentów, zwiększyli inactivity fee itp.) i przygotowywałem się na wyprowadzkę. Szkoda, bo jeszcze pół roku temu zapowiadali rozwój. Widocznie nowy właściciel - Gain Capital - zadecydował inaczej. Wygooglałem, że nawet pani Urszula, która 3 lata temu bardzo zachęcała mnie do otworzenia u nich konta też zmieniła pracę jakiś czas temu :lol: W każdym razie pieniądze oddali i nawet zapomnieli pobrać odpowiednią opłatę :564: Teraz szukam poważniejszego brokera na poważniejszym rynku i z poważniejszymi instrumentami.

ODPOWIEDZ