DayTrading: Piątek 20.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lut 2015, 00:00

Wzrost
13
42%
Bez zmian
8
26%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 20.02.2015

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Nowy123 pisze:Grecja juz ograna jest teraz nowy temat trzeba: )
Jeszcze ta lista reform, więc może przez weekend będą szły nowe przecieki, by w niedzielę po 23:00 zacząć ponownie bujanko.
Wracamy do konsolki, a potem do machania flagą Atlanticosa.

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

panzupa pisze:Rynek nie zareagował na oficjalne informacje. Dziwne
moze zareagowal juz wczesniej

Tak w ogole, to ja mam zdanie na temat calej tej grecji itp takie:

decyzja nie ma znaczenia. rynki i tak zareagują tak jak beda chcialy, i moim zdaniem bedzie to oslabienie euro. Grecja wychodzi - to tak jakby cios dla euro, tyle kasy wpompowane, pomoc nie pomoc i wszystko w plecy, dwa, czesc unii sie odlacza - slabosc unii, slabosc euro, grecja zostaje - kula u nogi dalej siedzi, dalsze oslabianie euro. Wszystko się ma do tego, jak te dane ktoś zinterpretuje.

Jak idą dane, np. z usa, to manipulowac tez jest latwo, wszystko zalezy od tego jak "ktoś" chce aby byly przedstawione, wystarczy trochę pomyslec [chodzi o przewidywania, obecne dane i przeszłe dane, prognoza 5%, przeszłe dane 4%, było 6% - super! prognoza 3%, przeszle dane 4%, obecnie 3,5%, super! a przeciez roznica to 1.5% pkt de facto, wiec jak to jest :D ]

A moze chca zrobic parytet euro/usd? hmmmm, a dlaczego nie?
a moze bedzie wojna? hmmm, dlaczego nie... i dlugi sie anulują co poniektórym... ;)

oczywiscie to tylko moje przemyslenia, ale wiem ze nie tylko ja tak mysle, a jak bedzie? czas pokaże. chętnie wyslucham innego zdania na ten temat bo nie ukrywam ze ja jakims wyjadaczem starym nie jestem i chetnie sie dowiem nowego, innego spojrzenia ;)

pzdr
Bądź cierpliwy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Jest porozumienie w sprawie dalszego wsparcia dla Grecji. Wspólny dokument w tej sprawie uzgodniono podczas dzisiejszego spotkania ministrów finansów krajów strefy euro w Brukseli. Zakłada on przedłużenie programu wsparcia dla Grecji o cztery miesiące, a także przeprowadzenie przez ten kraj koniecznych reform. Pierwszą listę reform władze w Atenach mają przedstawić w poniedziałek.

O porozumieniu poinformował szef eurogrupy Jeroen Dijsselbloem. "Greckie władze zobowiązały się do przeprowadzania dalszych reform strukturalnych i do tego, że nie będą podejmować żadnych jednostronnych działań, które mogłyby podważyć stabilność finansową (Grecji). Deklarują też, że będą szanować wszystkie zobowiązania wobec swoich kredytodawców" - powiedział Dijsselbloem.

WIelki szum a tak naprawde nic nie uzgodnili jeszcze :) hahhaha

kamilao1987
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilao1987 »

i to by było na tyle ze wzrostami :/
zaraz skasują wszystkie wzrosty dzisiejsze:/

echhhhh

Rafcyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Rafcyk »

11145 S na Dax na cofkę

Kto wie dlaczego Wti spada a Brend nie bardzo ?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Na cofke ;)
Żeby Depo się nie cofnelo komuś ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Damfry pisze:to zaczyna być wkur***ce niczego tak na prawdę nie rozwiązali na wykresie... dalej będzie konsola.....
Miałem nadzieje, że to będzie dobry powód do korekty, bo ta by na edziu się przydała....
nie bedzie konsoli... mamy rozbudowana fale B korekty... w przyszlym tygodniu poziomy ponizej 1.12 zobaczymy i dopiero wtedy wykoncza B - moze nawet z lekkim poglebieniem ostatnich minimow ale to chwilowo... a potem 2-4 tygodnie wzrostow jako fala C duzej korekty IMO
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

A Londek kolejną świecą nakreśla kierunek. Będą kolejne premie, bo detal wszedł w elki, wierząc w porozumienie.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Dzisiaj po tym wybiciu na edku ładnie ski się zbierało. Jak dla mnie będzie testowanie 1,12
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

trzeba przyznać, że rozegrali to po mistrzowsku. Kilka szpic na kiwi i kangurze puścili a teraz spokojny zjazd do bazy.

Zablokowany