DayTrading: Środa 18.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lut 2015, 00:00

Wzrost
12
35%
Bez zmian
6
18%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 18.02.2015

Nieprzeczytany post autor: rexex »

simon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria :mrgreen: :564:
Popieram z tym że jednak uważam że dwie podwyżki muszą zrobić a potem będą coś kombinować jak się z tego wymiksować

GawronB
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: GawronB »

oiro pisze:a o której będą dane z USA??
i żeby zaoszczędzić ci pytań o 20:00 jest też protokół spotkania FOMC

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

no to baza na kablu jest. za 30 minut moze rakieta w gore.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

BUY STOPY NA KABLU USTAWIONE?:D

m@rcin1508
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m@rcin1508 »

Czy to coś co jest na WTI H4 można nazwać trójkątem?

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

rexex pisze:
simon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria :mrgreen: :564:
Popieram z tym że jednak uważam że dwie podwyżki muszą zrobić a potem będą coś kombinować jak się z tego wymiksować
Stopy miały kontrolować wysokość cen oraz w niewielkim stopniu tez ilość pieniądza w obiegu -instrument konwencjonalny. Jest on skuteczny przy założeniu, że nie drukuje się na wyścigi. Przy takich danych o inflacji "w teorii" nie może być mowy o podnoszeniu stóp, ale to tylko teoria. Problem może się okazać bardziej złożony bo jak z tego wyjść. Kazać każdemu wydawać więcej, jeść więcej, jeździć więcej są granice konsumpcji :563:
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

Czyżby Edzio się wspinał powoli pod dane aby zlecieć :D

bllixu
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bllixu »

Czy ktos jeszcze uwaza ze po przebiciu oporu na KABLU lecimy w gore jakies 150pipsow?

Awatar użytkownika
MexB.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MexB. »

bllixu pisze:Czy ktos jeszcze uwaza ze po przebiciu oporu na KABLU lecimy w gore jakies 150pipsow?
ja jestem na sell z wejscniem na szczycie i krotkim stopem
Bądź cierpliwy.

Zablokowany