DayTrading: Środa 18.02.2015
Re: DayTrading: Środa 18.02.2015
Popieram z tym że jednak uważam że dwie podwyżki muszą zrobić a potem będą coś kombinować jak się z tego wymiksowaćsimon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria![]()
i żeby zaoszczędzić ci pytań o 20:00 jest też protokół spotkania FOMCoiro pisze:a o której będą dane z USA??
- dobryfxplayer
- Maniak
no to baza na kablu jest. za 30 minut moze rakieta w gore.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
BUY STOPY NA KABLU USTAWIONE?:D
-
- Stały bywalec
Czy to coś co jest na WTI H4 można nazwać trójkątem?
-
- Pasjonat
Stopy miały kontrolować wysokość cen oraz w niewielkim stopniu tez ilość pieniądza w obiegu -instrument konwencjonalny. Jest on skuteczny przy założeniu, że nie drukuje się na wyścigi. Przy takich danych o inflacji "w teorii" nie może być mowy o podnoszeniu stóp, ale to tylko teoria. Problem może się okazać bardziej złożony bo jak z tego wyjść. Kazać każdemu wydawać więcej, jeść więcej, jeździć więcej są granice konsumpcjirexex pisze:Popieram z tym że jednak uważam że dwie podwyżki muszą zrobić a potem będą coś kombinować jak się z tego wymiksowaćsimon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria![]()

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Czyżby Edzio się wspinał powoli pod dane aby zlecieć 

Czy ktos jeszcze uwaza ze po przebiciu oporu na KABLU lecimy w gore jakies 150pipsow?
ja jestem na sell z wejscniem na szczycie i krotkim stopembllixu pisze:Czy ktos jeszcze uwaza ze po przebiciu oporu na KABLU lecimy w gore jakies 150pipsow?
Bądź cierpliwy.