DayTrading: Środa 18.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lut 2015, 00:00

Wzrost
12
35%
Bez zmian
6
18%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 18.02.2015

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

MR. D pisze:
dobryfxplayer pisze:a tymczasem ujek nam rosnie.
Myślisz, że ten co pisał że nie masz mózgu jak mówiłeś o ujku już przelał kasę na Twoje konto ? ja stawiam, że jeszcze obgryza paznokcie :564: i zastanawia się na kim tym razem się wyładować.
tutaj nie chodzi o to kto ma racje/jest lepszy. ale wymiana argumentow, faktow i pogladow, nastepnie wyciaganie z tego wnioskow. po to jest to forum. nei powinno byc tutaj konkurowania miedzy soba, ale tak w wiekszosci przypadkow niestety jest.

na ujku jeszcze kierunek nie jest przesadzony dopiero jak wyjdziemy wyraznie ponad 120 mysle...
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobryfxplayer pisze:na kebelku robi sie zos na rodzaj flagi/choragiewki wzrostowej na m5

na kablu to trzymac longi lub spoznielcy czekac na cofke moze jak dadz lepsze dane z USa bo jak gosze to ;)

a na USD CAd znowu poziomy pod shorty 12440 12447 tez dane z USa moga jeszcze bujnac ale opory nie przeszli

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

dobryfxplayer pisze:
MR. D pisze:
dobryfxplayer pisze:a tymczasem ujek nam rosnie.
Myślisz, że ten co pisał że nie masz mózgu jak mówiłeś o ujku już przelał kasę na Twoje konto ? ja stawiam, że jeszcze obgryza paznokcie :564: i zastanawia się na kim tym razem się wyładować.
tutaj nie chodzi o to kto ma racje/jest lepszy. ale wymiana argumentow, faktow i pogladow, nastepnie wyciaganie z tego wnioskow. po to jest to forum. nei powinno byc tutaj konkurowania miedzy soba, ale tak w wiekszosci przypadkow niestety jest.

na ujku jeszcze kierunek nie jest przesadzony dopiero jak wyjdziemy wyraznie ponad 120 mysle...
Mi nie chodzi o poglądy tylko formę ich przedstawiania. Zwroty typu jesteś bez mózgu, czy jesteś śmieszny i nie chce mi się z Tobą gadać są poniżej poziomu i tyle w temacie...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

przeczowam gorsze dane z USA :)

-- Dodano: śr 18-02-2015, 14:22 --

kto ma malo wrazen to USD SEK i ERU SEK

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

kabelek niesmialo probuje przebic ten ostatni szczyt.. czyzby jeszcze przed danymi USA???
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria :mrgreen: :564:
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

simon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Zwiększenie podaży pieniądza i niskie stopy procentowe mają prowadzić do zachowania równowagi na rynku pieniądza, a w dłuższym terminie do zwiększenia popytu i dochodu i ewentualnie stopniowego podnoszenia stóp. Proces ten zachodzi w momencie kiedy nie ma kolejnego zwiększenia podaży pieniądza. Pytanie czy dodruk w USA, Japoni, Europie, Wielkiej Brytanii nie wpływa na ilość pieniądza w obiegu całego świata, ja uważam, że ma. Choć drukowanie nie odbywa się przez dosłowne drukowanie pieniądza to z czasem wykreowane pieniądze w części wpadają do obiegu.
Druga sprawa każdy wie, że drukowanie jest złe. Ale jakie są skutki? Niby inflacja, ale na razie jej brakuje. Problemem dzisiejszego drukowania papierów jest nieproporcjonalny wzrost popytu. Mały popyt niskie ceny. Deflacja może być efektem dodruku, ale to taka moja spiskowa teoria :mrgreen: :564:
Czytałem wypowiedź jednego z członków EBC, który mówił dokładnie to samo, że qe w tym kształcie może pogłębić deflację..

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

MR. D pisze:
simon000111 pisze:Osobiście uważam, że stopy w Stanach jeszcze długo nie zostaną zmienione. Główny powód to niska inflacja. Co mogło by się wydawać irracjonalne przy takim dodruku (niewątpliwie spowodowane jest to niskimi cenami w koszyku).
Czytałem wypowiedź jednego z członków EBC, który mówił dokładnie to samo, że qe w tym kształcie może pogłębić deflację..
Doszliśmy do tych samych wniosków. :mrgreen:
Ps. To moje autorskie przemyślenia, choć jak widać nie tylko ja o tym pomyślałem ;)
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

a o której będą dane z USA??

Fuli5
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fuli5 »

oiro pisze:a o której będą dane z USA??
Bez obrazy, ale 300 postów na forum i takie pytanie .... przecież każdy wie czym jest kalendarz ekonomiczny.... :D .. Jak zacząłem .. "bez obrazy!" ... 14:30
Ostatnio zmieniony 18 lut 2015, 13:46 przez Fuli5, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany