Ciekawe wskaźniki do MT4
Jeszcze raz dziękuję Luktom ale 2 problem nadal instnieje. Może źle go określiłem.luktom pisze:1. Odległość między średnimi pokazuje wskaźnik MACDkiby pisze:kiby napisał:
Może jeszcze kolejna prośba: widziałem na forum wskaźnik odległości ceny od średniej, a może ktoś ma
1.odległość między średnimi
2. ile tips brakuje do przecięcia 2 średnich w danym interwale czasowym
Za http://pl.wikipedia.org/wiki/MACD
2. Brakuje tyle, ile wynosi odległość między nimi...Linię MACD tworzymy odejmując średnią długookresową od krótkookresowej. Zwykle są to średnie 26 i 12 okresowe. Najczęściej używa się średnich wykładniczych i cen zamknięcia, ale można również użyć innych cen np. mediany, albo ceny średniej.
# przy jakim bieżącym kursie 2 średnie się przetną. - czyli np. kurs jest 1.4320, a (wskaźnik pokazuje) definiowane średnie przetną się przy np. 1.5600.
Teraz chyba wyartykułowałem o co mi chodzi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Siema, wszystkie wskaźniki (a wlasciwie wskaznik - Moving Average) znajdziesz w mt4, wrzucam wskaznik który doda te srednie za Ciebie (oprocz risk model 3 i weekly), linia alfa to ta zielona przerywana, ponizej tez ss gdzie jest ma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zapomniałeś dodać, ze skuteczność ma być na poziomie co najmniej 99% oraz ma być zachowany warunek SL *20 < TPCoVal pisze:Panowie,
poszukuje wskaznika ktory mi pokaze kiedy mam otworzyc pozycje dluga a kiedy krotka.
W gornym lewym rogu powinien wyswietlac jaki ustawis TP a w prawym SL.
Acha wielkosc lota moze byc u gory po srodku.
Z gory dziekuje,
CoVal
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Ten wskaźnik to CycleIdentifier , daje raczej dużo fałszywek. W każdym razie. Sygnały pojawiają się i znikają. W stecz wygląda to dobrze, w realu już nie.MrYogi pisze:Poszukuje indyka MSI, najprawdopodobniej nazywa sie Momentum Strenght Index.
Z góry THX
Pozdrawiam
Krys
Pozdrawiam
Krys
Krys
Trade Simulator
Dzięki temu możemy wykonywać symulowane wejścia i wyjścia w testerze strategii.
Włączamy tester z interesującą nas parą, wrzucamy na wykres po uruchomieniu testera wskażniki jakich chcemy używać. Mamy otwartego nawigatora - Skrypty i tam wybieramy jaką transakcje chcemy wykonać.
Tester działa jak platforma w realu ale na historycznych danych. Można ćwiczyć, próbować strategie.
W załączniku przsyłam instalator, instrukcje w jęz, angielskim i tłumacznie z translatora
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 1 godzinach 21 minutach:
Potrzebuje wskaźnik do wyznaczania trendu w histogramie MTF, nie chce mi się szukać, a pewnie macie coś takiego sprawdzonego.
Wdzięczność 100%.
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 9 godzinach 58 minutach:
Dodano po 8 minutach:
Szukam tego wskaźnika i nie daję rady. Macie MTF_4TF_HAS ???
Dzięki temu możemy wykonywać symulowane wejścia i wyjścia w testerze strategii.
Włączamy tester z interesującą nas parą, wrzucamy na wykres po uruchomieniu testera wskażniki jakich chcemy używać. Mamy otwartego nawigatora - Skrypty i tam wybieramy jaką transakcje chcemy wykonać.
Tester działa jak platforma w realu ale na historycznych danych. Można ćwiczyć, próbować strategie.
W załączniku przsyłam instalator, instrukcje w jęz, angielskim i tłumacznie z translatora

Pozdrawiam
Krys
Dodano po 1 godzinach 21 minutach:
Potrzebuje wskaźnik do wyznaczania trendu w histogramie MTF, nie chce mi się szukać, a pewnie macie coś takiego sprawdzonego.
Wdzięczność 100%.
Pozdrawiam
Krys
Dodano po 9 godzinach 58 minutach:
Dodano po 8 minutach:
Szukam tego wskaźnika i nie daję rady. Macie MTF_4TF_HAS ???
Pozdrawiam
Krys
Krys