Jeśli według Ciebie komunikat, że drukują i będą drukować dopóki inflacja nie osiągnie 2% jest jastrzębi to faktycznie któryś z nas jest w błędzie i nie myśli logicznie
DayTrading: Środa 18.02.2015
Re: DayTrading: Środa 18.02.2015
Nie będę się z Tobą spierał. Jeśli uważasz inaczej to masz do tego prawo. Rynek nie jest z gumy i żeby ktoś wygrał przegrać musi ktoś
zobaczymy kto komu zapłaci
Jeśli według Ciebie komunikat, że drukują i będą drukować dopóki inflacja nie osiągnie 2% jest jastrzębi to faktycznie któryś z nas jest w błędzie i nie myśli logicznie
Nie będę się z Tobą spierał. Jeśli uważasz inaczej to masz do tego prawo. Rynek nie jest z gumy i żeby ktoś wygrał przegrać musi ktośMR. D pisze:tak tylko ze nie bedzie zwiekszenia a to oznacza ze koniec wystrzalow czyli powolnie lecz systematyczne umocenianie jenaDavidFx pisze:komunikat byl ewidentnie pod kontynuacje polityki BOJ. czyli oslabianie jena, dodruk kasy dalej.
myśl jak goldman nie jak tłum
nie chce mi sie tego tlumaczyc
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- dobryfxplayer
- Maniak

kierunek ujka jest tylko jeden: w gore! bede to powtarzal do znudzenia. NIE BEDZIE ZADNEGO RGR. tzn. moze sie utworzy, ale NIE ZREALIZUJE!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
DavidFX
napisałeś:
Ty chyba sobie ze mnie jaja robisz. Mówisz o Goldmanach, którzy dali prognozę na 124 w tym roku ?
napisałeś:
Ty chyba sobie ze mnie jaja robisz. Mówisz o Goldmanach, którzy dali prognozę na 124 w tym roku ?
Komunikat jest totalnie neutralny bo wszyscy się tego spodziewali i nikogo nie zaskoczyl , powtarzają to samo przy każdej okazji a większego dodruku już nie zrobią bo to już będzie sepukuMR. D pisze:Nie będę się z Tobą spierał. Jeśli uważasz inaczej to masz do tego prawo. Rynek nie jest z gumy i żeby ktoś wygrał przegrać musi ktośzobaczymy kto komu zapłaci
co do komunikatu BOJ , tak jest neutralny ale ujek to para walutowa a jeśli para to na kierunek ma wpływ również $ gdzie jak wiadomo wszem i wobec FED będzie zacieśniał i tym samym mamy rozjazd FED zacieśnia . BOJ jeśli nie luzuje to zostawia ultra luźną polityke monetarną, kierunek może być tylko jeden - północ
O jak miło.. budzę się a tu nie wywalili mojego S z wczorajKundziu pisze:Witajcie,
Dwie opcje na Edku. Według mnie najpierw zejście do 1.1330 a później decyzja.
Obserwujemy, reagujemy.
Tylko że dwie podwyżki w USA są już praktycznie w cenie i raczej bym liczył na ochłodzenie oczekiwań ( zwłaszcza że dolar ponad roku rośnie ) .GawronB pisze:co do komunikatu BOJ , tak jest neutralny ale ujek to para walutowa a jeśli para to na kierunek ma wpływ również $ gdzie jak wiadomo wszem i wobec FED będzie zacieśniał i tym samym mamy rozjazd FED zacieśnia . BOJ jeśli nie luzuje to zostawia ultra luźną polityke monetarną, kierunek może być tylko jeden - północ
- nowy joker
- Pasjonat

Ty to dopiero nie masz mózgudobryfxplayer pisze:kierunek ujka jest tylko jeden: w gore! bede to powtarzal do znudzenia. NIE BEDZIE ZADNEGO RGR. tzn. moze sie utworzy, ale NIE ZREALIZUJE!
-- Dodano: 18 lut 2015, 09:20 --
Ty to dopiero nie masz mózgudobryfxplayer pisze:kierunek ujka jest tylko jeden: w gore! bede to powtarzal do znudzenia. NIE BEDZIE ZADNEGO RGR. tzn. moze sie utworzy, ale NIE ZREALIZUJE!
-- Dodano: 18 lut 2015, 09:21 --
FTSE zaraz nowe maxy
Zgadzam sie co do kangura ale nie zgadzam sie co do 500 pips. Aktualnie jestem za longami i powyzej 7830 dobieram kolejna l.rexex pisze:Tylko że dwie podwyżki w USA są już praktycznie w cenie i raczej bym liczył na ochłodzenie oczekiwań ( zwłaszcza że dolar ponad roku rośnie ) .GawronB pisze:co do komunikatu BOJ , tak jest neutralny ale ujek to para walutowa a jeśli para to na kierunek ma wpływ również $ gdzie jak wiadomo wszem i wobec FED będzie zacieśniał i tym samym mamy rozjazd FED zacieśnia . BOJ jeśli nie luzuje to zostawia ultra luźną polityke monetarną, kierunek może być tylko jeden - północ