Czy to jest kontrakt FRA na dolara? i jak go zinterpretować
Gdzie znajdę notowania kontraktów FRA
Gdzie znajdę notowania kontraktów FRA
Witam, wiecie może gdzie mogę znaleźć notowania kontraktów FRA, tj. kontraktów dotyczących wysokości stóp procentowych? Pierwszy raz stykam się z tymi instrumentami więc ciężko mi je okiełznać. Znalazłem coś takiego: http://www.bloomberg.com/quote/FRA:US tylko nie wiem czy to jest to co chciałem znaleźć
Re: Gdzie znajdę notowania kontraktów FRA
To, do czego dałeś linka notowania funduszu BlackRock Floating Rate Income Strategies Fund Inc
. A oparty jest z tego co widzę na obligacjach.
Handel na kontraktach na stopy procentowe masz np. na CME.
Handel na kontraktach na stopy procentowe masz np. na CME.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Re: Gdzie znajdę notowania kontraktów FRA
Dziękuje za odpowiedź, korzystając z okazji zapytam się jeszcze o to czy są jakieś możliwości tudzież instytucje, które zliczają ilość otwartych pozycji (długich i krótkich) na Wig20.
Chodzi mi o coś takiego jak "commodity futures trading commission", która w swych cotygodniowych raportach pokazuje ilość otwartych pozycji krótkich i długich na różnych kontraktach.
Chodzi mi o coś takiego jak "commodity futures trading commission", która w swych cotygodniowych raportach pokazuje ilość otwartych pozycji krótkich i długich na różnych kontraktach.