Traderzy, którzy zarobili realne pieniądze - POLACY!

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
jackub

Re: Traderzy, którzy zarobili realne pieniądze - POLACY!

Nieprzeczytany post autor: jackub »

grubaspekula pisze:Nie sądziłem, że temat spotka się z taką krytyką.
Nie przesadzaj proszę, jaka ostra krytyka, jeden z członków forum przekazal swoje wątpliwości, ale spotkal sie z kontrargumentacją i gitara ...... Poza tym jestem pewnien że wyraża swoje zdanie i jeśli nie będzie chciał to nie będzie czytał, jak do tej pory wszystko jest dość normalnie.....
Mnie interesuje wszystko czego sam nie jestem w stanie odszukać, wyczytać.... a jestem przekonany że zacny oponent Noob, zawsze dorzuci swoj punkt widzenia co tylko wzbogaci wątek...
Tak więc kontynuuj proszę ....

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Noob pisze:To i tak nie ma znaczenia - robienie milionowego wywiadu z milionową osobą, która kiedyś coś zdziałała na małym rachunku, nie niesie żadnej wartości dodanej, wręcz przeciwnie, szkodzi. W wywiadzie pojawiają się te same truizmy co zawsze: że psychologia, że cośtam innego, a ludziom zostaje wrażenie, że w sumie to całkiem łatwe.
To może zrób coś co według Ciebie ma wartość dodaną, większą na przykład niż wywiad z Rafałem Glinickim, bo na razie ja w Twoich wypowiedziach takiej wartości nie widzę.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

Ja nie widzę w Twoich. Jaki z tego morał?
Nie wnoszenie wartości dodanej jest ważniejsze niż wnoszenie wartości ujemnej. Podzieliłem się wyłącznie opinią, że to forum funkcjonuje w nieistniejącym świecie, w którym robi się milion % i z bezrobotnego przechodzi do milionera, poszukiwanie takich historii zasugerował zresztą sam autor wątku. Każdy, kto ma na tyle zdrowego rozsądku, by przeczytać jakąkolwiek listę najbogatszych powinien rozumieć, że nie tędy droga i nie tak się zarabia na rynku wielkie pieniądze. Tymczasem tutaj wciąż się wspiera dziecinne szukanie trzycyfrowych stóp zwrotu, nie ucząc ludzi prawie niczego na temat prawdziwych inwestycji, zarządzania portfelem, itd.
Znajdowanie ludzi, którzy inwestują duże pieniądze instytucjonalne pomogłoby wyjaśnić parę rzeczy, o których niewiele osób zdaje się tutaj wiedzieć, np. że utrzymywanie regularnej stopy zwrotu 10% to już bardzo dużo przy darmowym pieniądzu na świecie. Zamiast tego po raz milionowy pisze się o psychologii tradingu, SL 1% i paru innych dyżurnych tematach.

grubaspekuła, nie atakuję braci Ganczarów, o których nic nie wiem, wypowiadam się wyłącznie o tym, że zamiast osób, które wygrały jakiś konkurs (co wcale nie musi oznaczać, że nie straciły wszystkich pieniędzy) warto szukać i czytać ludzi, którzy inwestują wielkie pieniądze - bo to oni mają największe pojęcie o rynku. W Polsce takich osób prawie nie ma i nie słyszałem, żeby się wypowiadały, ale np. w USA robią to regularnie. Jako ciekawostkę mogę Ci powiedzieć również, że klientem, który utopił najwięcej u jednego z największych polskich brokerów jest właśnie kantorowiec, który w latach 90-tych osiągnął ogromny sukces, a potem niemal wszystko (kilkadziesiąt milionów PLN) stracił na FX. Obrót fizyczną walutą jest bardzo różny od CFD.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Noob co do kantorowców, czy dawnych koników to jesteś w błedzie. Duża grupa znalazła swoje nowe życie na rynku FOREX. Co do ganczaró to szkoda, że tak mało o nich napisaliście a jest o czym piosać. Noob nie masz bladego pojęcia o nich. Z tego co pamioętam to w WTI zarządza się rok więc jest to dłuższe zarządzanie. Poczytaj o właścicielu Limuzyn XXL to dowiesz się jak osoby nie związane z bankami, brokerami zarabiają większą kasę niż tacy jak ty Noob co to pracowali u finansisty. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Noob
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Noob »

O, zdaje się, że odezwał się największy tutejszy bajkopisarz - żywa manifestacja tej naiwności i głupoty, która niszczy forum. Ten, który ma robić miliony procent, co szumnie zapowiada, ale zawsze kończy z wyzerowanym depozytem.

O tym, że nie mam bladego pojęcia o panach Ganczar to sam napisałem, po cholerę to powtarzać?

Masa ludzi zarabia większą kasę niż ja. Ci, którzy są naprawdę dobrzy i naprawdę zarabiają jej sporo zostają zarządzającymi funduszy albo zakładają własne, a nie grają z domu. Z mojej strony EOT.

immortal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: immortal »

Swiezutkie bo wlasnie czytalem, choc na tym forum chyba nieco kontrowersyjne:

http://blogi.bossa.pl/?s=forexowi+milionerzy

Bylo nie bylo banka to chyba realny szmal?

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

cos tutaj kuleje w tym temacie, jak ktos obraca mlnem to co..? kurna o kim mówicie? o kowalskim z co doszedl do milniona ze 100 zł bez depozytu? czy o gosciach gdzie milion jest w obrocie bo to juz nie jest dla mnie wielkie halo.. a fundy to są setki mln'ów.. ok może chodzi o takie "ikony" jak idzik i glinicki to ok ...

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

tu mozna wymienic wszystkich z forum bo zarabiaja kase :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Kerad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kerad »

Adrianoforex pisze:Poczytaj o właścicielu Limuzyn XXL to dowiesz się jak osoby nie związane z bankami, brokerami zarabiają większą kasę niż tacy jak ty Noob co to pracowali u finansisty.
A gdzie można o nim poczytać?

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Noob pisze:O, zdaje się, że odezwał się największy tutejszy bajkopisarz - żywa manifestacja tej naiwności i głupoty, która niszczy forum. Ten, który ma robić miliony procent, co szumnie zapowiada, ale zawsze kończy z wyzerowanym depozytem.

O tym, że nie mam bladego pojęcia o panach Ganczar to sam napisałem, po cholerę to powtarzać?

Masa ludzi zarabia większą kasę niż ja. Ci, którzy są naprawdę dobrzy i naprawdę zarabiają jej sporo zostają zarządzającymi funduszy albo zakładają własne, a nie grają z domu. Z mojej strony EOT.

Miliony procent? To może wkleisz taki mój tekst jeśli łaska. Czy to kolejna twoja manipulacja i kłamstwo. W przeciwieństwie do ciebie gaduło-teoretyku mam podpięte pod FF. :mrgreen:

A skąd posiadasz wiedzę, że ci co zarabiają prywatnie zakładają fundusze, lub zarządzają? Pokaż kilka przykładów na podparcie swoich teorii :mrgreen: :mrgreen:

Co do forum to nikt go nie niszczy. Tego forum akurat nie da si e zniszczyć bo w przeciwieństwie do innego na C :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tutaj pisze się szczerze, gorąco i od lat. A tam komercja, pseudoszkolenia, dziwne konkursy buhahaha i tworzenie papierowych guru. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ganczar to jeden z wielu, którzy zarabiają bardzo duże pieniądze i nie są zarządzającymi etc. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-- Dodano: 14 lut 2015, 16:33 --
Kerad pisze:
Adrianoforex pisze:Poczytaj o właścicielu Limuzyn XXL to dowiesz się jak osoby nie związane z bankami, brokerami zarabiają większą kasę niż tacy jak ty Noob co to pracowali u finansisty.
A gdzie można o nim poczytać?

Poszperam. Swego czasu startował w Powerball czy jakoś tam i kosił równo. Do tego startował też w konkursach demo, ale te tutaj chyba się nie liczą. Ale Noob ci powie, że co z tego, że ma limuzyny XXL zamioast być właścicielem dużego banku inwestycyjnego. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ