DayTrading: Piątek 13.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lut 2015, 00:00

Wzrost
9
36%
Bez zmian
3
12%
Spadek
13
52%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 13.02.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

dobryfxplayer pisze: tez czasami uzywam figo. zauwazylem ze ma wieksza "moc" i sie bardziej sprawdza jak jest silne momentum, dlugie, jednostajne. tak miales ostatnio na ujku po danych NFP. tutaj tego nie widze...
założenie jest takie - rysujesz falę i ma być odbicie od FIBO 61
potem zazwyczaj następuje przebicie F100 i ma dojść do F161

zobaczymy ;)
pozycja i tak na zysku jest, choć za późno otwarta.

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:36 --
Mpapiez pisze:Żeby nie było, taka szybka analiza SP500 moim okiem.

Ocene czy ma spadać czy rosnąć zostawiam już każdemu osobno.
na sp500 już byś majątek zrobił, a nie użerał się z eur/usd

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:39 --

dax zaraz runie.

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:42 --

sp500 czemu Nowy nie pisze, żeby eSki brać ;)
Apple nawet spada

chyba będzie/jest jakaś korekta na indeksach.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

highend pisze:
ZielonaMgielka pisze: Nowy ja jestem na tym forum od 7 lat i dobrze pamietam jak brales shorty po 1600 1700 1800 itd.
Nie pamietam zebys chociaz raz pochwali sie pozycja dluga. Raz mi nawet napisales ze ani razu nie wziales straty na S&P.
Nowy brał eLki na Sp500 jak był zjazd na 1830
zabrał wtedy eLki ale pozamykał jakoś na 1920 i znowu łapał eSki
Ja pamiętam :564:
Wtedy mu Karnak napisał, że miał zajefajne pozycje zabrane i miał trzymać ;)
ZIelona znowu nie napisz wszystkiego pod co sie gralo i jak sie gralo pod FED tego zapomnial napisac ja ksie gral owlasne pod cofki i zamykal osie z profitami ile razy na dax mialem L mniejsza z tym ma slaba pamiec lub wyrywcza bo pisze c o mu pasuje z kontekstu wyrywajac spoko luzik norma :)

przyzwyczajony jestem :) do tego typu teksow poza tym wszystkiego co biora i gdzie zamykam nie pisze

kto tu namawial ludzi by zaczeli grac na oslabenie ze mna JPY pod BOJ ja k EUR JPY bylo 108 9 a USD JPY 96 97 :) jakos tak forum nie jest od chwalenia i nie bede pokazywal ile sie na JPY wyciagnelo % ile sie analiz tu na JPY dawalo ktore szly jak po sznurku

taki to polskie pare wjsc bylo nie udanych lub sl wybijalo na DAx czy SP500 czy gdzie indziej to potrafia pamietac ale ze do calosc takie straty to jest nic co do zayskow ktore sie wyciagnelo bo nikt nie jest nie omylny

grajcie sobie swoje ja gram swoje i nie narzekam :lol: :lol: trolle i frustraci niech trolluja ja ich karmic nie mam zamiaru

zawsze siei dziele wykresami pod ktore gram i szlo zarobic, jak ktos pyta tu czy na priv staram sie pomoc w miare mozliwosci

a KUKUSowi powiem odpi.. sie odemnie sfrustrowany dzieciaku ja z a twoje nie powodzenie i wtopy nie odpowiadam nie pasuje nie czytaj daj mnie do ignorow jak ja CIebe dalem i mam swiety spokoj

juz mi sie nie chce pisac tego samego w kolo bo to i tak nie dociera nie ma sensu

-- Dodano: pt 13-02-2015, 17:44 --
highend pisze:
dobryfxplayer pisze: tez czasami uzywam figo. zauwazylem ze ma wieksza "moc" i sie bardziej sprawdza jak jest silne momentum, dlugie, jednostajne. tak miales ostatnio na ujku po danych NFP. tutaj tego nie widze...
założenie jest takie - rysujesz falę i ma być odbicie od FIBO 61
potem zazwyczaj następuje przebicie F100 i ma dojść do F161

zobaczymy ;)
pozycja i tak na zysku jest, choć za późno otwarta.

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:36 --
Mpapiez pisze:Żeby nie było, taka szybka analiza SP500 moim okiem.

Ocene czy ma spadać czy rosnąć zostawiam już każdemu osobno.
na sp500 już byś majątek zrobił, a nie użerał się z eur/usd

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:39 --

dax zaraz runie.

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:42 --

sp500 czemu Nowy nie pisze, żeby eSki brać ;)
Apple nawet spada

chyba będzie/jest jakaś korekta na indeksach.
po co mam pisac jak mam by karmic TROLLE znowu hahaha wybacz skonczylem je karmic

-- Dodano: pt 13-02-2015, 17:45 --

PS ja pisz od dwóch dni S na U J i trzymac

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

w poniedziałek kolejny akt Greckiej komedii. Może on coś zmieni bo to staje się nudne. Wydawało się, że USD posypie się po słabszych danych, a tu nie... z drugiej strony czego się spodziewać, że każdego miesiąca dane nowe maksy będą robiły ? Jak patrzę na połowę grudnia to Michigan miał prognozę 89 a teraz 93 to rozczarowanie. Niestety chyba czeka nas kilkutygodniowa konsola bo dane z USA będą słabsze od prognoz, ale i tak o niebo lepsze od analogicznych z Europy....

pacynka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pacynka »

highend pisze:USD/CAD

setup na SELL z TP na F161
pokazuję :)

jak ktoś chce zrobić podobnie - to na _swoją_ odpowiedzialność ;)
ja nie ręczę, że to zawsze działa :d :564:

p.s. info dla Żaby - screen z konta real 8)
z S to bylbym ostrozny, ew dopiero po przebiciu wsparcia i najlepiej 1.24. Jak peknie to kto wie moze i 1.21 w dluzszym terminie. Ropa wiecznie spadac nie moze
https://www.tradingview.com/x/dyvWsu08/

Awatar użytkownika
jen-yy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jen-yy »

W poniedziałek "Presidents' Day" i dlatego dziś w prezencie czarnemu, przypalonemu hamburgerowi zrobili nowe szczyty.
Nie bedzie dziś spadków bo jak tak zepsuć długi "łykend". :564:
W poniedziałek krótszy handel.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

MR. D pisze:w poniedziałek kolejny akt Greckiej komedii. Może on coś zmieni bo to staje się nudne. Wydawało się, że USD posypie się po słabszych danych, a tu nie... z drugiej strony czego się spodziewać, że każdego miesiąca dane nowe maksy będą robiły ? Jak patrzę na połowę grudnia to Michigan miał prognozę 89 a teraz 93 to rozczarowanie. Niestety chyba czeka nas kilkutygodniowa konsola bo dane z USA będą słabsze od prognoz, ale i tak o niebo lepsze od analogicznych z Europy....
dane sa gorsze ale zobacz jaki jest trend:

http://acemarketu.com/?p=80178
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

dobryfxplayer pisze:
MR. D pisze:w poniedziałek kolejny akt Greckiej komedii. Może on coś zmieni bo to staje się nudne. Wydawało się, że USD posypie się po słabszych danych, a tu nie... z drugiej strony czego się spodziewać, że każdego miesiąca dane nowe maksy będą robiły ? Jak patrzę na połowę grudnia to Michigan miał prognozę 89 a teraz 93 to rozczarowanie. Niestety chyba czeka nas kilkutygodniowa konsola bo dane z USA będą słabsze od prognoz, ale i tak o niebo lepsze od analogicznych z Europy....

Jasne, rozumiem.. po prostu marzy mi się jakiś silny trend obojętnie w jakim kierunku ;-) człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego ;-) w styczniu depo o 80% powiększone a w lutym jestem pod kreską nawet na zero nie wychodzę...

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Może mam zeza, ale na AUDUSD czy na edku (mniej wyraźnie) nie rysuje się prawe ramię RGR?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

MR. D pisze:
dobryfxplayer pisze:

Jasne, rozumiem.. po prostu marzy mi się jakiś silny trend obojętnie w jakim kierunku ;-) człowiek łatwo przyzwyczaja się do dobrego ;-) w styczniu depo o 80% powiększone a w lutym jestem pod kreską nawet na zero nie wychodzę...
idz na SEK

-- Dodano: 13 lut 2015, 16:58 --
melpomena pisze:Może mam zeza, ale na AUDUSD czy na edku (mniej wyraźnie) nie rysuje się prawe ramię RGR?
ale w kazdej chwili moze byc inaczej :)
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pacynka pisze:
highend pisze:USD/CAD

setup na SELL z TP na F161
pokazuję :)

jak ktoś chce zrobić podobnie - to na _swoją_ odpowiedzialność ;)
ja nie ręczę, że to zawsze działa :d :564:

p.s. info dla Żaby - screen z konta real 8)
z S to bylbym ostrozny, ew dopiero po przebiciu wsparcia i najlepiej 1.24. Jak peknie to kto wie moze i 1.21 w dluzszym terminie. Ropa wiecznie spadac nie moze
https://www.tradingview.com/x/dyvWsu08/

sa na wspraciu tutaj cos pod MISKA na USD CAD jak wybija wspracie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany