http://www.forex-tsd.com/attachments/me ... unday-.mq4niemiaszek pisze:wiem, że są brokerzy bez świeczki niedzielnej...
kiedyś w Armadzie tak miałem i było ok![]()
teraz jestem w HFT i chciałbym usunąć świeczkę niedzielną, bo przez to odpada mi klikanie w poniedziałek![]()
nie chcę sobie utrudniać klikania, patrząc na inną platformę gdzie są właściwe kreski na bazie piątkowej świeczki... totalnie bez sensu, zresztą w ubiegły poniedziałek to przerabiałem i lipa po całości![]()
Dadas
a może w PivotPointMultitimrframe da się coś przestawić, żeby nie brał danych do wyznaczania poziomów z niedzielnej świeczki![]()
nie znam się kompletnie na programowaniu, więc jak mógłbyś swoim fachowym okiem zerknąć czy jest taka możliwość, dzięki![]()
Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wielkie dzięki za dobre chęciprzem81621 pisze:moze ten ci pomożeniemiaszek pisze:wiem, że są brokerzy bez świeczki niedzielnej...
kiedyś w Armadzie tak miałem i było ok![]()
teraz jestem w HFT i chciałbym usunąć świeczkę niedzielną, bo przez to odpada mi klikanie w poniedziałek![]()
nie chcę sobie utrudniać klikania, patrząc na inną platformę gdzie są właściwe kreski na bazie piątkowej świeczki... totalnie bez sensu, zresztą w ubiegły poniedziałek to przerabiałem i lipa po całości![]()
Dadas
a może w PivotPointMultitimrframe da się coś przestawić, żeby nie brał danych do wyznaczania poziomów z niedzielnej świeczki![]()
nie znam się kompletnie na programowaniu, więc jak mógłbyś swoim fachowym okiem zerknąć czy jest taka możliwość, dzięki![]()

sprawdzę w poniedziałek na drugim kompie, czy o to mi chodziło

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Otrzymałem odpowiedźElton pisze:Całkiem możliwe,że jakiejś biblioteki brakuje........albo jeszcze czegoś innegoFxreal2 pisze:Brakuje libraria i nie dziala
Tak zrobię.........strona niby aktualna, to może jeszcze działająDadas pisze:No to musisz uderzać do autora:
Na razie dziękuję za zainteresowanie moim problemem, jak dostanę jakąś odpowiedz to dam znać.......
"""Hi Elton,
All the EAs/Indicators in xpworx.com need to be updated to the new MT4 build.
Soon everything will be updated.
Thanks,
CG"""
Nio.........to by było na tyle, przynajmniej na razie

No to rada moja taka, żebyś przestał szukać, bo taki nie istnieje.Elton pisze:Otrzymałem odpowiedźElton pisze:Całkiem możliwe,że jakiejś biblioteki brakuje........albo jeszcze czegoś innegoFxreal2 pisze:Brakuje libraria i nie dziala
Tak zrobię.........strona niby aktualna, to może jeszcze działająDadas pisze:No to musisz uderzać do autora:
Na razie dziękuję za zainteresowanie moim problemem, jak dostanę jakąś odpowiedz to dam znać.......
"""Hi Elton,
All the EAs/Indicators in xpworx.com need to be updated to the new MT4 build.
Soon everything will be updated.
Thanks,
CG"""
Nio.........to by było na tyle, przynajmniej na razieszukam dalej jakiegoś prostego EA, który mnie z przysłowiowymi torbami nie puści jak odejdę np. na 2-3 godziny od kompa
EA, całkowicie automatyczne, może mieć skuteczność max 30%, zazwyczaj poniżej.
W związku z czym, potrzebujesz mieć stalowe nerwy, bardzo długie konto w stosunku do wolumenu transakcji, i
całe mnóstwo cierpliwości, żeby nie grzebać w pierwotnych ustawieniach EA.
Potrzebujesz, wszak, tradować z R/R 1:10, czyli np. SL = -5 Pips, TP = +50 Pips.
A EA będzie miało np. 3 tygodnie strat pod rząd, żeby potem np. w 4 dni wyjść na zysk.
Ale, pod warunkiem, że nie zmienisz wcześniej parametrów.
Wiem, że bardzo trudny temat. ........ale.......dużo Ea sprawdziłem .......niektóre są warte uwagi 9zrobione z pomysłem i przemyślane) inne są beznadziejne jakby były pisane przez ludzi którzy naprawdę nie mają pojęcia o forexie a potrafiących programować.Dadas pisze:No to rada moja taka, żebyś przestał szukać, bo taki nie istnieje.
Nigdy tego nie liczyłem i nie zwracałem uwagi na tego typu wyliczenia. Handluję w oparciu o kilka prostych wskaźników na TF 5 min i dziubię sobie po kilka lub kilkanaście sporadycznie kilkadziesiąt pipsów.Dadas pisze:Potrzebujesz, wszak, tradować z R/R 1:10,
Wpadki owszem trafiają się. Więc skoro "z ręki" potrafię to równie dobrze może to robić EA.
Elton - czytaj wiadomości w skrzynce PW ( w górnym panelu forum ).
Solą życia jest kasa.
OKpersonov pisze:Elton - czytaj wiadomości w skrzynce PW ( w górnym panelu forum ).
witam,
czy istnieje lub czy można wykonać wskaźnik/wykres do MT4 który:
-oś "X" to czas (D1)
-os "Y" to poziomy/cyfry które ja wprowadzam (np.: w zakresie 0/100 wygląd jak RSI, -50/+50 wygląd jak CCI) ??????
efektem jest linia
taka sobie twórczość własna która ułatwi analizę

czy istnieje lub czy można wykonać wskaźnik/wykres do MT4 który:

-oś "X" to czas (D1)
-os "Y" to poziomy/cyfry które ja wprowadzam (np.: w zakresie 0/100 wygląd jak RSI, -50/+50 wygląd jak CCI) ??????
efektem jest linia

taka sobie twórczość własna która ułatwi analizę

"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"
W MQL4 są 2 metody określania współrzędnych (X,Y).belzebub pisze:witam,
czy istnieje lub czy można wykonać wskaźnik/wykres do MT4 który:![]()
-oś "X" to czas (D1)
efektem jest linia![]()
taka sobie twórczość własna która ułatwi analizę![]()
![]()
Na wykresie głównym to: (data,cena) lub (x-pikseli,y-pikseli).
Linie rysuje się od (data,cena).
Czyli, gdyby zastosować linie, to musiałbyś wpisywać daty i ceny.
To nie ma sensu, bo łatwiej sobie po prostu narysować taką linię.
Jeżeli by zmieniać skalę Y, to musi być odrębne okno, jak masz to w wypadku wielu indyków.
tak, to może być pod wykresem, a Y to ja uzupełniam. powiedzmy takie CCi gdzie wartość Y pochodzi ode mnie (gdzieś to wpisuję a pod wykresem tworzy się linia w zakresie -50 - +50 )
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"