Witajcie,zbadalem 3 mozliwe warianty: rr 1:1; rr 1:2; rr 1:2 ale po zrobieniu 1:1 przestawiam na be. To system w pelni mechaniczny,zero uznaniowosci wiec bylo to latwe i nie jest obarczone subiektywizmem,czyste fakty

najlepszy okazal sie rr 1:2,prezentuje wyniki od 6 stycznia do przedwczoraj,nie codziennie gralem wiec lacznie wyszlo 23dni; Jedna transakcja policzona jako zero bo byl to piatek,cena wahala sie pomiedzy sl i tp i zblizal sie koniec sesji a z racji daytradingu zamknalbym ja nie zostawiajac na weekend:
Transakcji lacznie: 63
Transakcji zyskownych: 26
Transakcji stratnych:36
Zysk w pipsach:1290
Strata w pipsach:817
Zysk na czysto w pipsach: 473
Sredni zysk na zyskowną transakcję:49,61pip
Srednia strata w stratnej transakcji:22,69pip
Sredni zysk lacznie we wszystkich trans: 473/63=7,60pips
Zysk liczac w R: 16R
16R w 63 trans=0.25R na transakcje
2,74 transakcji dziennie
2,74 x 7,60 pip= 20,82 pip dziennie
2,74 x 0,25 R= 0,68R dziennie
Chcialbym sie jeszcze was poradzic jaka strategie zarzadzania tym razem pieniedzy do tego uzyc? Czym sie bardziej kierowac w doborze strategi? Zyskiem w R czy zyskiem w pips? Bardzo prosze o rady. Co sadzicie w ogole o takich wynikach? Strat z rzedu maks 5 do tej pory,przyjac trzeba ze bedzie wiecej, chcialbym uniknac bankructwa. Jest to w sumie maly zbior danych jednak poczatkowe wnioski mozna wyciagnac juz,z gory dziekuje za pomoc.Mam jeszcze jeden pomysł który pozwalałby mi ciąć straty ale nie wiem jak wpłynie to na zysk,również przetestuję niedługo.pozdrawiam.