Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

MrNov pisze:
niemiaszek pisze:
nie, nie chodzi mi o D_S2 :584:
kończy się dzień, tydzień, w poniedziałek nowe rozdanie kresek... za daleko, żeby tam zeszli

popatrz jeszcze raz na H1, na spokojnie
zwróć uwagę tylko na średnie, nic więcej...
Tu mnie musisz oświecić bo układu tych średnich tak naprawdę uczę się czytać od Ciebie .
cały czas chodzi mi o H1 :idea:
chodzi mi o układ średnich i że są skierowane ku sobie i zbliżają do siebie, a jak się przetną to mamy totalną zmianę obecnego trendu :!:

najpierw będzie test MA200 i odbicie do MA21... nawet jeżeli nastąpi zdecydowane przecięcie/nadbicie MA200 przez cenę to i tak ruch powrotny(na pożegnanie) do MA21 musi być :!:
schemat, schemat i jeszcze raz schemat zachowania ceny :idea:

na kablu analogiczne zachowanie ceny, ale w trendzie wzrostowym, więc przypomij sobie sytuację na XAGUSD gdzie był trend spadkowy ... :wink:
masz rozwiązanie zagadki, dlaczego trzymałem L i byłem pewny swego, nawet gdzie ustawiałem TP i ciągle sugerowałem się tym jaką wartość na wykresie pokazuje MA200 :D
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wszystko co robisz jest wartościowe, a większość ludzi po prostu chce gotowca i moze nie chce im sie myślec jak działa Twój system.
Ja dopiero teraz zaglądam Od ostatniego razu, a widzę sporo sie działo. Teraz Jest weekend. Na spokojnie usiądę i poczytam :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

highend pisze: Ja dopiero teraz zaglądam od ostatniego razu, a widzę sporo sie działo. Teraz Jest weekend. Na spokojnie usiądę i poczytam :)
pamiętasz to:
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p740094

opis:
http://forex-nawigator.biz/forum/pienia ... ml#p740117

masz update:
Obrazek

dosyć tego dobrego na dzisiaj... :wink: :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

MrNov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MrNov »

niemiaszek pisze:
najpierw będzie test MA200 i odbicie do MA21... nawet jeżeli nastąpi zdecydowane przecięcie/nadbicie MA200 przez cenę to i tak ruch powrotny(na pożegnanie) do MA21 musi być :!:

na kablu analogiczne zachowanie ceny, ale w trendzie wzrostowym, więc przypomij sobie sytuację na XAGUSD gdzie był trend spadkowy ... :wink:
masz rozwiązanie zagadki, dlaczego trzymałem L i byłem pewny swego, nawet gdzie ustawiałem TP i ciągle sugerowałem się tym jaką wartość na wykresie pokazuje MA200 :D
Thx ! :564:
Na sreberku pięknie to widać. :shock: :oops:
Kabelek pod obserwacją :wink:

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Hej, dodałem do obserwowanych na myfxbook, życzę powodzenia i będę tu zaglądać :wink:
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MrNov pisze:
niemiaszek pisze:

Thx ! :564:
Na sreberku pięknie to widać. :shock: :oops:
Kabelek pod obserwacją :wink:
na tygodniu nie mam kompletnie czasu na takie opisy, ale coś mnie naszło na pisanie, wena twórcza... :p

rozpatrując wykres tylko pod kątem układu średnich, zerknij na edka na H1(wrzuć sobie jeden duży wykres na cały monitor)
trend wzrostowy rozpoczął się 03.02.2015, oczywiście w ujęciu intraday, nie średni a tym bardziej długi termin, ale H1 pod DT się najlepiej nadaje :!:

chronologia zachowania ceny:
03.02.2015 o godzinie 5:00 PL nastąpiło przecięcie na up MA21 i MA200
jako przykład chcę abyś zwrócił uwagę na 05.02. o godzinie 0:00 PL, kiedy to przy zachowaniu układu na up, cena przebija MA200, ale nie mamy do czynienia z "urwiskiem" tylko ewidentnie ją respektuje, a przebicie jest niewielkie - to jest właśnie pierwszy test, bardzo ważny moment :!: :idea:
co dzieje się dalej :?:
po pierwszym teście MA200 cena odbija się i podąża do MA21...
nadal układ średnich jest na up, ale przy następnym takim teście przez rynek MA200, już nie będzie jej szanował/respektował :idea:

06.02.2015 o godzinie 15:00 PL, pękła i pomimo nadal układu na up już wszycho wskazuje na to, że będziemy mieli do czynienia ze zmianą trendu, co więcej kąt nachylenia MA21 i skierowanie jej w kierunku MA200 też to sugeruje/potwierdza :idea:
oczywiście będziemy klikać S jak się wszycho zrealizuje, ale narazie, jest to istotna informacja co będzie w przyszłości (najbliższa sesja./max dwie do przecięcia i zmiany układu), taka niby szklana kula... :wink:
najważniejsze to zachować kolejność w działaniu: akcja na wykresie dopiero reakcja w zajęciu pozycji. bez nerw, na spokojnie, bo nigdzie się nie spieszy i zarabianie przyjdzie w swoim czasie 8)

jak znajdziesz wolną chwilę i chęci przy weekendzie, to zerknij na inne pary, indeksy, surowce, akcje...
i koniecznie opisz swoje spostrzeżenia, czy jest tak jak napisałem, może zobaczysz coś więcej niż ja :wink:

można powiedzieć, że to "gdybanie" i pod to grać to wariactwo i kompletnie bez sensu, ale ile razy coś co na logikę wydawało się totalnie bez sensu(np.: reakcja na dane makro) to rynek i tak zrobił swoje - to jest właśnie giełda/forex gdzie rzeczy niemożliwe stają się realne...

schemat, schemat i jeszcze raz schemat... :think:

MrNov
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MrNov »

Niestety u mnie weekend i cały tydzień wyjazdowy, ale jeszcze przed wyjazdem zerknąłem na rzeczonego edka :D
Czyżby to rzeczywiście działało :shock: . Cofnąłem wykres do 10.12 2014 godz.5:00 (u mojego broka) przecięcie średnich na up. 11.12.2014 godz.17 muśnięcie MA200 i odbicie. 17.12 .2014 kolejny test MA200 i jej przebicie. 18.12.2014 przecięcie średnich na down.
"Prorok jaki czy co?"
Muszę oblookać inne pary , może dla mnie wtedy też będzie to:
niemiaszek pisze: schemat, schemat i jeszcze raz schemat... :think:
pzdro :516:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Niemiaszku usiadłem i zacząłem wszystko czytać na spokojnie :)
Mój sys to też od kreski do kreski i też bazuje na pivotach (+zasięgi z fibo), choć na razie się tworzy i jest chaotyczny. Więc spróbuję po Twojemu - zobaczymy jak pójdzie :) Tak więc zapewne będę się tu udzielał w tygodniu, pytał - potwierdzał itp.
Cenię prostotę i brak choinki na wykresie ;)
Jutro sobie przygotuję platformę i kilka par pod Twój sys :)
Poprzednio co pisałem o srebrze wtedy to było po mojemu, a Ty po swojemu - czyli każdy gadał w inną stronę ;)
Tak więc wiedz, że Twoje pisanie nie idzie na marne i z pewnością wzbudza zainteresowanie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

MaciejWLKP pisze:Hej, dodałem do obserwowanych na myfxbook, życzę powodzenia i będę tu zaglądać :wink:
dzięki :564:

sorki... z małym opóźnieniem, ale odpisałem na PW :roll:
na myfxbook jest ciągle 6 osób śledzących non stop moje dokonania, a na mql chętnych brak... :(
nic to, ogólnie dla mnie spoczko elegancko, jak będzie drożej to napewno się chętni pojawią :d :p

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

znów poniedziałek i lipa z klikania, bo kreski nie takie :(

pokażę o co mi chodzi, porównując dwóch broków:

TICMIL (bez niedzielnej świeczki) i HFT Brokers...
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ