na szczęście ten syf nie wieje mi na okna :]DavidFx pisze:pr7emo to bezpiecznie dla zdrowia mieszkanie przy takich kominach z ktorych wywala jak z wulkanow?
DayTrading: Piątek 06.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015
sa filtry zamatowane , co ty myslisz ze to rewolucja 19 wieku w angliDavidFx pisze:pr7emo to bezpiecznie dla zdrowia mieszkanie przy takich kominach z ktorych wywala jak z wulkanow?
nie to nie jest bezpieczne,, bezpieczne jest aby w krakowie zakzac palenia weglem , (glupki i capy bo inaczej nie moge nazwac)
CO DO POPRZEDNICH WYPOWIEDZI
w pelni zgadzam sie z tym ze gornik ma zarabiac i musi zarabiac, jest to praca niebezpieczna ,
w moim miescie gdzie sie urodzilem istniala Panstwowa firma , pozniej zmodernizowana, i pozniej wykupiona przez niemieckie przedsiebiorstwo, jest to jedna z trzech firm prdukujaca wkaldy do piecow z grafitu wszystko szlo na export ponad 40 do 50 naczep do gdyni, gdanska dziennie , i to jest nasze PANSTWO
wysprzedawac KU^&$%*^*(&(* wszystko , oraz tym drobnym przedsiebiorca odebrac,
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
kolejne niespodzianki 
http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywia ... Id,1601643
link do całego rysunku poniżej

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywia ... Id,1601643
link do całego rysunku poniżej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
i pomyslcie ile oni zarobili to sie w glowie nie miesci , kraj (chorwacja lub czechy nie pamietam i nie chce sklamac) zablokowal taka zmiane kursu WZIAL POD OCHRONE OBYWATELI
Twój ojciec może i był górnikiem, ale chyba w kopalni soli w Wieliczce. Po Twoich wypowiedziach widać, że masz blade pojęcie w tym temacie. Co prawda Opole to też Górny Śląsk, ale już nie GOP, więc masz prawo się nie znać, ale przynajmniej nie wprowadzaj ludzi w błąd. Poza tym przemawia przez Ciebie typowo polska zazdrość. Piszesz, żeby zabrać górnikom, bo inni mają jeszcze gorzej. Co to jest za myślenie ? Może trzeba robić wszytko, żeby inni mieli lepiej, a nie górnicy gorzej.pr7emo pisze:tiaa mój Ojciec był górnikiem, 1/3 moich znajomych z podwórka ma/miała do czynienia z górnictwem a ja bylem na rekrutacjach już pare razy
dlatego twoje uwagi są nie na miejscu
Ja w połowie lat 90-tych pracowałem w nieistniejącej już KWK 1Maja - kopalni o wysokim zagrożeniu metanowym, wydobywającej węgiel koksujący. Gdy tam pracowałem udostępniono do wydobycia nowy poziom na głębokości 1040 m. Władowano grubą kasę w pogłębienie szybów, budowę podszybia, chodników itp itd, a potem kopalnię po prostu zlikwidowano. Zrozumiałbym jeszcze gdyby ją zamknięto, bo teraz się nie opłaca fedrować, ale jak się będzie opłacało to ponownie uruchomimy wydobycie. To bym zrozumiał, ale w tym przypadku po prostu zlikwidowano fizyczny dostęp do złoża wysadzając i zasypując szyby.
Co do czasu pracy górników, to u mnie wyglądało to tak:
6:00 - 6:20 - podział, pobranie narzędzi.
6:20 - 6:30 - zjazd
6:30 -7:00 dojazd do miejsca pracy
Ok. 13:30 wyjazd, zdanie narzędzi.
Jeżeli na jakichś kopalniach czas dojazdu do ściany się wydłuża to jak wspomniała melpomena jest to wynik niedoinwestowania.
O czasach Balcerowicza, kotwicy inflacyjnej, podatkach, mafiach żerujących na górnictwie i na handlu węglem już pisać nie będę, bo już i tak ciśnienie mi skoczyło i kur... ica mnie bierze jak widzę do jakiej ruiny doprowadza się w tym kraju niegdyś drugie Zagłębie Przemysłowe w Europie.
cytat ZBYCHU "Jeżeli na jakichś kopalniach czas dojazdu do ściany się wydłuża to jak wspomniała melpomena jest to wynik niedoinwestowania".
czas dojazdu jest zalezny od odleglosci prosze PANA
czas dojazdu jest zalezny od odleglosci prosze PANA
a odległość jest uzależniona od położenia szybu względem ściany proszę PANA
AUD USD LUKA w dolbalu_rst pisze:Niedziela, 8 Luty 2015
03:38 CNY Eksport Chin (raz w roku) (Jan) -3,3% 6,3% 9,7%
03:38 CNY Saldo importowe w Chinach (raz w roku) (Jan) -19,9% -3,0% -2,4%
03:38 CNY Bilans handlowy Chin (Jan) 60,03B 48,90B 49,60B
dane znacznie odbiegają od prognozciekawe jak wpłyną na otwarcie fx
i właśnie na to czekałemNowy123 pisze:AUD USD LUKA w dolbalu_rst pisze:Niedziela, 8 Luty 2015
03:38 CNY Eksport Chin (raz w roku) (Jan) -3,3% 6,3% 9,7%
03:38 CNY Saldo importowe w Chinach (raz w roku) (Jan) -19,9% -3,0% -2,4%
03:38 CNY Bilans handlowy Chin (Jan) 60,03B 48,90B 49,60B
dane znacznie odbiegają od prognozciekawe jak wpłyną na otwarcie fx

ale czemu na xe.com jeszcze nic się ceny nie ruszyły?
masz gdzieś info o tej luce, czy to twoja prognoza?