DayTrading: Piątek 06.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lut 2015, 00:00

Wzrost
10
33%
Bez zmian
5
17%
Spadek
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015

Nieprzeczytany post autor: rexex »

pr7emo pisze:ja do frankowiczów mogę dopłacić, ale do górników zdecydowanie nie!
na kopalnie przyjmują członków rodziny i po znajomości, takie sa absurdalne wymogi
biorą ogromne pieniądze za to co robią, deputaty węglowe, kiedy wszyscy w otoczeniu klepią biedę - to niesprawiedliwe
to jest grupa ludzi która broni się przed późniejszym przejściem na emerytury twierdząc że po 55 latach życia nie znajdą pracy, kuwa to cały rynek ma się dostosowywać do struktury rynku pracy w Polsce, a oni nie? co to za burdel???
to że pracują pod ziemią może mieć na pierwszy rzut oka wpływ emocjonalny, ale po jakimś czasie człowiek się przyzwyczaja
są kopalnie bezpieczne, na których nie ma wypadków
praca w "dziwnych" warunkach nie znaczy że ma być niewspółmiernie opłacana wobec reszty społeczeństwa
a Dyrektorzy to też inna bajka
A z jakiej racji masz do frankowiczów dopłacać ? Przez lata płacili mniejszą ratę a teraz dopiero jest równa do raty złotówkowej . To że mają większy kapitał do spłaty to ich problem i nie muszą nic robić tylko dalej płacić . Wszystkim mało i każdemu nic tylko dopłacać . Problem mają górnicy bo na 14-tki nie ma kasy . A ja się pytam ile jest miesięcy w roku ? Bo z tego co mi wiadomo to 12 i tyle przysługuje wypłat . A jak im mało to proszę niech sobie założą własne firmy ( zwłaszcza związkowcy którzy tak krzyczą o podniesieniu minimalnych płac ) i niech zatrudniają po setki osób i będą im mogli płacić 14-tki i 15-tki i po 5 tys netto

doktorek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: doktorek »

zjedz choc raz na dol to zmienisz szybko zdanie

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

w moim mieście Rafako buduje blok energetyczny na węgiel za ponad 6mld zł
jak chcesz to ci cykne fote z 9 piętra wieżowca bo mieszkam kilometr od tej elektrowni

-- Dodano: ndz 08-02-2015, 12:08 --
rexex pisze:
pr7emo pisze:ja do frankowiczów mogę dopłacić, ale do górników zdecydowanie nie!
na kopalnie przyjmują członków rodziny i po znajomości, takie sa absurdalne wymogi
biorą ogromne pieniądze za to co robią, deputaty węglowe, kiedy wszyscy w otoczeniu klepią biedę - to niesprawiedliwe
to jest grupa ludzi która broni się przed późniejszym przejściem na emerytury twierdząc że po 55 latach życia nie znajdą pracy, kuwa to cały rynek ma się dostosowywać do struktury rynku pracy w Polsce, a oni nie? co to za burdel???
to że pracują pod ziemią może mieć na pierwszy rzut oka wpływ emocjonalny, ale po jakimś czasie człowiek się przyzwyczaja
są kopalnie bezpieczne, na których nie ma wypadków
praca w "dziwnych" warunkach nie znaczy że ma być niewspółmiernie opłacana wobec reszty społeczeństwa
a Dyrektorzy to też inna bajka
A z jakiej racji masz do frankowiczów dopłacać ? Przez lata płacili mniejszą ratę a teraz dopiero jest równa do raty złotówkowej . To że mają większy kapitał do spłaty to ich problem i nie muszą nic robić tylko dalej płacić . Wszystkim mało i każdemu nic tylko dopłacać . Problem mają górnicy bo na 14-tki nie ma kasy . A ja się pytam ile jest miesięcy w roku ? Bo z tego co mi wiadomo to 12 i tyle przysługuje wypłat . A jak im mało to proszę niech sobie założą własne firmy ( zwłaszcza związkowcy którzy tak krzyczą o podniesieniu minimalnych płac ) i niech zatrudniają po setki osób i będą im mogli płacić 14-tki i 15-tki i po 5 tys netto
jakby frank osiągnął 6 zł to lepiej pomóc im jakoś, ale żeby nie obicążało portfela, tak dla bezpieczeństwa systemu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

pr7emo pisze: jakby frank osiągnął 6 zł to lepiej pomóc im jakoś, ale żeby nie obicążało portfela, tak dla bezpieczeństwa systemu
Póki co jest 40 % niżej więc nie ma tematu , a nie widziałem ani minuty w tv na temat tych co mieli pozycje na forexie i stracili majątek mimo że mieli stopa . Natomiast na temat frankowiczów toczy się debata od miesiąca prawie non stop . A co z tymi co płacą 100 % za kredyty gotówkowe bo nie mają zabezpieczenia i muszą bulić horrendalne prowizje i ubezpieczenia ? Nimi jakoś się nikt nie przejmuje
Ostatnio zmieniony 08 lut 2015, 11:46 przez rexex, łącznie zmieniany 1 raz.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

polski dług się umacnia, rentowności idą w dół, to wymierne oszczędności
wg mnie z tych środków możnaby wspierać kredyciarzy
jeżeli obciążą banki by te zatrzymały kurs na stałym poziomie to banki zwiększą inne opłaty związane z kontem, albo nawet podniosą prowizje i marże od kredytów

Związek Banków Polskich umiejętnie dba o brak konkurencyjności pomiędzy tymi instytuacjami

Awatar użytkownika
Winiak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Winiak »

Jeśli chodzi o górników, to polecam tekst:
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/847 ... niach.html

W Polsce najbardziej wykorzystywaną grupą są drobni przedsiębiorcy; największymi beneficjentami - średni i wyższy szczebel menedżerski. Tylko przedsiębiorca, jeśli jest mały, to zamknie interes i pójdzie na zasiłek i w szarą strefę; jeśli jest duży, przeniesie biznes za granicę. Opon palił nie będzie, dróg nie zablokuje. Nie ma związków, które to wszystko zorganizują. Państwo powinno szczególnie dbać o tę klasę. Bandyckie państwo, jak mu zabraknie pieniędzy, to podniesie podatki i dołoży nowe obciążenia. Co właśnie się dzieje.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Winiak pisze:Jeśli chodzi o górników, to polecam tekst:
http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/847 ... niach.html

W Polsce najbardziej wykorzystywaną grupą są drobni przedsiębiorcy; największymi beneficjentami - średni i wyższy szczebel menedżerski. Tylko przedsiębiorca, jeśli jest mały, to zamknie interes i pójdzie na zasiłek i w szarą strefę; jeśli jest duży, przeniesie biznes za granicę. Opon palił nie będzie, dróg nie zablokuje. Nie ma związków, które to wszystko zorganizują. Państwo powinno szczególnie dbać o tę klasę. Bandyckie państwo, jak mu zabraknie pieniędzy, to podniesie podatki i dołoży nowe obciążenia. Co właśnie się dzieje.
dokładnie
jakiś czas temu doszedłem do wniosku, iż drobni przedsiębiorcy powinni mieć oparcie we większych organizacjach, łączyć się w większe organizmy czy choćby przedstawiać plan rozwoju i na tej podstawie ponosić niższe koszta działalności

Duże markety korzystają z ulg i wynoszą kapitał za granicę, bo są zagraniczne i córki wysyłają do matek
mikro i małe przedsiębiorstwa nie mają szansy przebicia w tych okolicznościach
mikro i małe .. nie mają możliwości wysyłania usług, towarów za granicę na eksport, przedsiębiorca prowadzący taką działalność nawet nie rozwija się w tym kierunku, zajmuje go tylko najbliższe otoczenie, a nader wszystko zmiany sprawa, skarbówka i inne oszusty jak ZUS
gdyby miał możliwość załadowania kontenera na statek wraz z innymi przedsiębiorcami w oparciu o firmę organizującą taki przesył towarów i drugą firmę która załatwia sprawy za granicą to można by prognozować dużą stopę rozwoju mikro i małych
tymczasem ograniczenie nie pozwala myśleć w dalszy horyzont
możliwość rozwoju mogła by tworzyć w umysłach przedsiębiorców różne strategie, uproszczenia tych procesów tworzyły by plany ekspansji na inne rynki

napędem eksportowym od Polski który ma szanse w najbliższym czasie są: części samochodowe (ponad 1300 producentów), spożywka Biedronki, Delikatesy (niskie marże, pozyskiwanie kapitału z IPO) - tutaj jest kosmos bo możnaby zbudować polski market gdziekolwiek na świecie i tym kanałem lokować tam dowolne towary wyprodukowane w Polsce everything, oraz meblarstwo, wzornictwo - to jest bardzo fajne, mi na przykład meble IKEI nie przypadają do gustu, PL jest jakoś drugim producentem mebli, możnaby stworzyć dużą markę

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

pr7emo pisze:oni pracują 3-4 godziny, a resztę czasu chodzą po chodnikach, albo jeżdżą wagonikami, na budowie więcej pracy robotnicy wkładają
Niestety-potwierdzam, nasze górnictwo jest mocno niedoinwestowane, poza Bogdanką nikt nowych szybów w kopalniach węgla nie wierci (jeszcze Silesia w roku 2013 zmodernizowała szyb), a skutek jest taki, że górnicy na dole mają coraz dalej do miejsc pracy. Czas dojazdu do ściany wlicza się do czasu pracy, więc efektywny czas pracy to owe 3-4 godziny.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

melpomena pisze:
pr7emo pisze:oni pracują 3-4 godziny, a resztę czasu chodzą po chonikach, albo jeżdżą wagonikami, na budowie więcej pracy robotnicy wkładają
Niestety-potwierdzam, nasze górnictwo jest mocno niedoinwestowane, poza Bogdanką nikt nowych szybów w kopalniach węgla nie wierci (jeszcze Silesia w roku 2013 zmodernizowała szyb), a skutek jest taki, że górnicy na dole mają coraz dalej do miejsc pracy. Czas dojazdu do ściany wlicza się do czasu pracy, więc efektywny czas pracy to owe 3-4 godziny.
Pracowałem na dole w kopani Ziemowit i Gottwald Kleofas w roku 1981 -83 i tez się pracowało 3-4 godziny bo taka była norma dojeżdżało się na miejsce pracy wagonikami po 30 minut .
Nikt nie krzyczał na górników ze za dużo zarabiają a fedrowali za bony do sklepów górniczych typu PEWEX i każdy ich szanował a Polska miała 2 miejsce na świecie pod względem wydobycia. Teraz wam media wodę z mózgu zrobiły ze
to pier.... bez sensu . Australijczykowi opłaca się wydobywać w Polsce węgiel Niemcowi tez tylko Polakowi tzn rządowi
Kopaczowej jedynie się nie opłaca. Sprzedali by wsio za srebrniki judaszowe Merkelowej albo Putinkowi i mieli górników z głowy
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

pr7emo to bezpiecznie dla zdrowia mieszkanie przy takich kominach z ktorych wywala jak z wulkanow?
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany