DayTrading: Piątek 06.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 06.02.2015
szukałem a mam pod nosem na wnp
http://nafta.wnp.pl/notowania/ceny_ropy/?zakres=36
http://nafta.wnp.pl/notowania/ceny_ropy/?zakres=36
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
chyba zaraz wyjdzie gorna banda_Kerad_ pisze:jest na dolnej bandzie flagimalse pisze:Na Edku - na M30 i H1 czy przypadkiem nie tworzy się ORGR?
a jednak sie pieknie odbil
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 10:26 przez panzupa, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli chodzi o ropę, to koszty wydobycia nie oznaczają, że ktoś po kosztach będzie sprzedawał, to nie działalność charytatywna. Mocny zjazd ceny na giełdach nie oznacza, że w dochodzi do realnych transakcji po tych cenach.
Sorki! Nie wytrzymałem!!nulka pisze:Jeśli chodzi o ropę, to koszty wydobycia nie oznaczają, że ktoś po kosztach będzie sprzedawał, to nie działalność charytatywna. Mocny zjazd ceny na giełdach nie oznacza, że w dochodzi do realnych transakcji po tych cenach.
Bzdury piszesz ~nulka!!!
Aby powstała cena na wykresie MUSI dojść do transakcji! Nawet jeden kontrakt taką cenę Ci namaluje! Pan Rynek nie siedzi z kredkami tak jak ja i sobie rysuje cenę z kosmosu!

"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
w ogóle często trzeba dopłacać przez jakiś czas do biznesu żeby normalnie funkcjonować...
we firmach są działy deficytowe które są utrzymywane z rentownych obszarów
po to tak robią żeby utrzymywać duży potencjał zamiast zmniejszać się tylko do zyskownych obszarów
w ramach firmy optymalizacja kosztów jest korzystna - to prawda, ale w szerszej perspektywie firmy z większym potencjałem mogą na przykład częściej docierać do świadomości klienta
jest firma X robiąca produkty a, b -zyskowne, i c, d, e, f przynoszące stratę, ale w konsensusie firma sprawnie sobie radzi, a marketing z szerokiej gamy produktów powoduje rozpoznawalność i konkurencyjność, obroty są wyższe u tej firmy aniżeli u konkurenta który robi podobne produkty ale tylko a i b
we firmach są działy deficytowe które są utrzymywane z rentownych obszarów
po to tak robią żeby utrzymywać duży potencjał zamiast zmniejszać się tylko do zyskownych obszarów
w ramach firmy optymalizacja kosztów jest korzystna - to prawda, ale w szerszej perspektywie firmy z większym potencjałem mogą na przykład częściej docierać do świadomości klienta
jest firma X robiąca produkty a, b -zyskowne, i c, d, e, f przynoszące stratę, ale w konsensusie firma sprawnie sobie radzi, a marketing z szerokiej gamy produktów powoduje rozpoznawalność i konkurencyjność, obroty są wyższe u tej firmy aniżeli u konkurenta który robi podobne produkty ale tylko a i b
edekpodbikta do oporow 1 1470 75 i narobili tyle
to tak jak z tym "śmiechowiskiem" obecnie w mediach o kopalniach, tylko oni tak montkują że zostaniemy na lodzie bo chcą surowiec z impportu, nevermind
trzeba trochę dopłacać do 2-3 kopalń żeby bloki energetyczne obecnie budowane mogły zostać zasilane tym paliwem
i kuwa chcą zmniejszyć potencjał wydobycia jak należy zastanowić się nad zwiększeniem bo złoża mogą się kończyć, tymczasem rozważany jest import, ta cała logika w głowie się nie mieści
trzeba trochę dopłacać do 2-3 kopalń żeby bloki energetyczne obecnie budowane mogły zostać zasilane tym paliwem
i kuwa chcą zmniejszyć potencjał wydobycia jak należy zastanowić się nad zwiększeniem bo złoża mogą się kończyć, tymczasem rozważany jest import, ta cała logika w głowie się nie mieści
- nowy joker
- Pasjonat
Kabla juz wrzuciłem na s i teraz czekam na kangura 

Dax juz wieze SP500 dzis w dol