Ile masz lat doswiadczenia na rynku FX ?
- ZielonaMgielka
- Maniak
Ile masz lat doswiadczenia na rynku FX ?
Jak w temacie. 

Re: Ile masz lat doswiadczenia na rynku FX ?
Nie wiem czy akurat moje lata można nazwać "doświadczeniem"ZielonaMgielka pisze:Jak w temacie.

Rozumiem, iż "rynek FX" NIE oznacza handlu walutą na zasadzie kantoru z uwagi na jego całkowicie odmienny charakter od tzw. "tradingu". Podziwiam tych, którzy mają 10 lat i więcej... nie sądziłem, że platformy FX były dostępne przed 2004 rokiem.
np. platforma FX Saxobanku z niewielkimi zmianami funkcjonuje od 1996-1997 rokuwiad pisze:Rozumiem, iż "rynek FX" NIE oznacza handlu walutą na zasadzie kantoru z uwagi na jego całkowicie odmienny charakter od tzw. "tradingu". Podziwiam tych, którzy mają 10 lat i więcej... nie sądziłem, że platformy FX były dostępne przed 2004 rokiem.
skąd ten 2004 ?
- ZielonaMgielka
- Maniak
Jesli handlowales w kantorze w celu osiagniecia profitu z roznic kursu to jak najbardziej tak.wiad pisze:Rozumiem, iż "rynek FX" NIE oznacza handlu walutą na zasadzie kantoru z uwagi na jego całkowicie odmienny charakter od tzw. "tradingu". Podziwiam tych, którzy mają 10 lat i więcej... nie sądziłem, że platformy FX były dostępne przed 2004 rokiem.
Nie wiem dokladnie kiedy powstala pierwsza elektroniczna platforma do handlu ale brokerzy istnieja znacznie dluzej niz 10 lat.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dlaczego inny charakterwiad pisze:Rozumiem, iż "rynek FX" NIE oznacza handlu walutą na zasadzie kantoru z uwagi na jego całkowicie odmienny charakter od tzw. "tradingu".

mi to bardzo pomaga, a nawet śmiało mogę powiedzieć, że jedno z dugim to symbioza...

nie wyobrażam sobie fizycznego obrotu walutą bez ekg

w ankiecie podałem tylko okres wykresików, a jeżeli miałbym ująć "całość" to, aż wsytd się przyznać, bo pełnoletniość już dawno uzyskałem, ale "dowodu - białka" mi jeszcze nie dali od FX...

cóż może dorosłość w tym wypadku inaczej się liczy

ZielonaMgielka
fajny temacik...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
3 lata
i mam pełną świadomość tego że na tym rynku mogę dokonać jeszcze czegoś wielkiego xD 

"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."
-
- Maniak
Czemu inny charakter
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
-
- Stały bywalec
Mnie wybiła szczęśliwa 7-ka mam nadzieję bo jak na razie zyski małe a wysiłek zbyt duży.,
Jeśli ktoś zaczynał w 1997 roku to nic tylko gratulować. Niewiele wcześniej dostępny był w PL Internet. O łączach stałych - niezbędnych do handlu - nawet nie wspominając.
Dlaczego kantor różni się od foreksa? Bo nie ma dźwigni, w zasadzie możliwa gra tylko na L, możliwość "przeczekania" niekorzystnego spreadu i kursu bez konieczności sprzedaży typu Stop Out. Wystarczy - już to powoduje, iż osoba odnosząca sukces na zagrywkach kantorowych może moczyć na foreksie.
Dlaczego kantor różni się od foreksa? Bo nie ma dźwigni, w zasadzie możliwa gra tylko na L, możliwość "przeczekania" niekorzystnego spreadu i kursu bez konieczności sprzedaży typu Stop Out. Wystarczy - już to powoduje, iż osoba odnosząca sukces na zagrywkach kantorowych może moczyć na foreksie.