DayTrading: Wtorek 03.02.2015
Re: DayTrading: Wtorek 03.02.2015
trochę za płaski wzrost na nikkei, jak wiemy jest skorelowany z usdjpy
z wykresu widać że owszem jest popyt ale ograniczony, oraz kończy się fala (tak to widzę)
myślę że najbliższe godziny raczej podażowe
-- Dodano: wt 03-02-2015, 22:13 --
zrobiłem 250% w 2 tygodnie na usdjpy, ale ciągle gram stawką jak na samym początku, jutro pojadę z grubej rury
wszystko na koncie MM w Admiralu
jest wyeliminowane ryzyko skoków spreadu na danych
na poziomie mojego marnego kapitału to najlepsze uwarunkowanie do gry
z wykresu widać że owszem jest popyt ale ograniczony, oraz kończy się fala (tak to widzę)
-- Dodano: wt 03-02-2015, 22:13 --
zrobiłem 250% w 2 tygodnie na usdjpy, ale ciągle gram stawką jak na samym początku, jutro pojadę z grubej rury
wszystko na koncie MM w Admiralu
jest wyeliminowane ryzyko skoków spreadu na danych
na poziomie mojego marnego kapitału to najlepsze uwarunkowanie do gry

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
dzisiaj API o 22:30 PLRafcyk pisze:Zawału dostanę przez Ropę haaahaaahaaa od 52,4 zbieram Suważając ze to cały czas promocja ,tylko nie wiedzą jak ma byc duża
haaahaaahaaa
Zakładam ze w okolicy 60 zakończą promocje![]()
Może jutro po odczytach zapasów
jutro DOE o 16:30 PL
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
zaraz zaczne spozycie gdyz wlasnie skonczylem praceatlanticos pisze:Ty tak poważnie czy jaja sobie robisz albo jesteś w stanie wskazującym na spożycie?highend pisze: Również myślałem, że to może być flaga co się rysuje
Ale dopóki nie jest to potwierdzone to równie dobrze może to być.... odwrócenie trendu na spadkowy![]()
![]()

a co do powyzszego - dopoki nie ma wybicia z flagi na UP, dopóty trend jest... spadkowy

wiec jak ktoś S to oczywiście z SL i oby zadziałał

-- Dodano: 03 lut 2015, 21:17 --
... a potem 90% traci na forexie.... czego Tobie oczywiście nie życzępr7emo pisze: zrobiłem 250% w 2 tygodnie na usdjpy, ale ciągle gram stawką jak na samym początku, jutro pojadę z grubej rury

-- Dodano: 03 lut 2015, 21:21 --
edit: patrzę na Sp500 i wiecie co mnie zastanawia?
zazwyczaj (w 2014 roku) wolno rosło i szybko spadało (korekty) - i znowu wolno rosło (schodkami do góry).....
A ostatnio wolno spada i... szybko rośnie. Interesujące

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Kumpel mi dzwonił ,pracuje na tankowcu i mówi ze pływają juz miesiąc od portu do portu i nie maja gdzie rozładować tej ropy ,wiec musi byc tańszaniemiaszek pisze:dzisiaj API o 22:30 PLRafcyk pisze:Zawału dostanę przez Ropę haaahaaahaaa od 52,4 zbieram Suważając ze to cały czas promocja ,tylko nie wiedzą jak ma byc duża
haaahaaahaaa
jutro DOE o 16:30 PL

Poczekam do jutra na potwierdzenie tej info haaahaaahaaa
[quote="pr7emo"]trochę za płaski wzrost na nikkei, jak wiemy jest skorelowany z usdjpy
A możesz coś dodać w temacie korelacji, tzn jak ty widzisz ujka na najbliższe godziny.
Pytam bo dla mnie korelacja dziś się rozjechała
audi do góry, ujek do góry, usdindex na dół.
Dodam, że usdindex H1 doszedł do zasięgu wybicia z flagi, więc jest na poziomie "krytycznym".
A możesz coś dodać w temacie korelacji, tzn jak ty widzisz ujka na najbliższe godziny.
Pytam bo dla mnie korelacja dziś się rozjechała
audi do góry, ujek do góry, usdindex na dół.
Dodam, że usdindex H1 doszedł do zasięgu wybicia z flagi, więc jest na poziomie "krytycznym".
Ostatnio zmieniony 03 lut 2015, 21:31 przez bsony, łącznie zmieniany 1 raz.
Tesla miała spaść na 170 
a spadła tylko na 185
a teraz ładnie cisnie na UP
https://www.mql5.com/en/charts/2974181/ ... tments-ltd
szykuję eLki

w sumie przegapiłem ten rajd (ostatnio jak zaglądałem to była po 200).
w tych moich FIBO - kluczem jest Fibo 61.8 - wybicie z niego oznacza juz konkretny rajd
zauważone i potwierdzone wiele razy 

a spadła tylko na 185

a teraz ładnie cisnie na UP

https://www.mql5.com/en/charts/2974181/ ... tments-ltd
szykuję eLki

w sumie przegapiłem ten rajd (ostatnio jak zaglądałem to była po 200).
w tych moich FIBO - kluczem jest Fibo 61.8 - wybicie z niego oznacza juz konkretny rajd

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Cushing nie jest z gumy, więc się nie rozciągnie(pojemność się nie zwiększy), tym bardziej, że sezon zimowy, opałe poszedł trochę odstawkę na korzyść gazu, więc fundament, że nie ma popytu może być wystarczający do zrzucenia ceny po takim rajdzie z dwóch dniRafcyk pisze:Kumpel mi dzwonił ,pracuje na tankowcu i mówi ze pływają juz miesiąc od portu do portu i nie maja gdzie rozładować tej ropy ,wiec musi byc tańszaniemiaszek pisze:dzisiaj API o 22:30 PLRafcyk pisze:Zawału dostanę przez Ropę haaahaaahaaa od 52,4 zbieram Suważając ze to cały czas promocja ,tylko nie wiedzą jak ma byc duża
haaahaaahaaa
jutro DOE o 16:30 PL![]()
Poczekam do jutra na potwierdzenie tej info haaahaaahaaa
plotka poszła, że pracownicy rafinerii w USA strajkują, bo ropa za tania...
niech jeszcze pójdzie info o jakimś rurociągu, że wyleciał w powietrzę, to znów będzie okazja na up, ale rynek nie jest głupi i na dłużej tych bajek nie kupi...

http://www.eia.gov/petroleum/supply/weekly/
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
jutrolub czwartek sp 500 w dol od 2050 55 60
o ile ropa pójdzie w dółNowy123 pisze:jutrolub czwartek sp 500 w dol od 2050 55 60