Czy XTB kiedyś komuś anulowało rachunek minus?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Puszkin
Gaduła
Gaduła

Czy XTB kiedyś komuś anulowało rachunek minus?

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

Witam.
Nie ukrywam, że od pewnego czasu jestem IB. Moim zadaniem jest pomoc moim klientom we wszystkim w czym mogę pomóc.
Mój klient padł ponad rok temu na 40 tyś PLN na minus w XTB. Straszony komornikami itd zapłacił.
Przeszukiwałem wątki na tym forum (i nie tylko) ale nie mogę znaleźć informacji od kilku osób typu...
"Mój rachunek na minus w XTB został anulowany."
Jak macie takie przykłady o anulowaniu rachunków stratnych na XTB to chętnie się dowiem.
Chodzi mi o tzw. precedens. Bo jak są osoby którym anulowano straty, a są też i takie na których wymuszono dopłatę to może by się udało odzyskać kasę już zapłaconą???
Nie jestem prawnikiem. Dla mnie to skomplikowane. Ale od tego jest forum.
Wszystkie informacje, rady, podpowiedzi, sugestie itd będą przeze mnie mile widziane.

WojtexWay
Gaduła
Gaduła

Re: Czy XTB kiedyś komuś anulowało rachunek minus?

Nieprzeczytany post autor: WojtexWay »

Puszkin pisze:Chodzi mi o tzw. precedens. Bo jak są osoby którym anulowano straty, a są też i takie na których wymuszono dopłatę to może by się udało odzyskać kasę już zapłaconą???
LoL1!
Puszkin pisze:Nie jestem prawnikiem. Dla mnie to skomplikowane. Ale od tego jest forum.
LoL2!

Tak z ciekawości, zakładając, że XTB rzeczywiście komuś odpuściło, to jak sobie wyobrażasz argumentację pisma z prośbą o zwrot zapłaconej należności?!
Bo mam w głowie kilka pomysłów, ale one nadają się do działu humor! ;-)

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Kolego ja tak samo myślę jak Ty - że to do działu humor! :-) ale ... jak się nie spytasz to się nie dowiesz.
Jak to kiedyś ktoś powiedział? "Nie ma głupich pytań są głupie odpowiedzi"
Klient mnie poprosił abym zbadał temat bo go lekko nurtuje. To badam przecież.
Wiem, że nic z tego nie będzie, ale ciekawość zaspokoję.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Puszkin widzę staż na forum masz spory to ty dałeś się wkręcić w IB od XTB. Czy ty człowieku na głowe upadłeś? Ja tu kiedyś słyszałem ale o anulowaniu pozycji zyskownych. Musisz poszukać czy jeszcze bo wiadomo jak to jest broker zgłasza się potem do admina coś tam mu oferuje reklame itp i wątki mogą zniknać ale to tylko przypuszczenia. Zapytaj się lepiej ile ludzi ucierpiało przez tego brokera i czy ktoś postanowił skarżyć go. Jak ucierpiało powiedzmy z 10.000 ludzi przez te lata niech każdy straci po 2000 zł to jest spora kasa, a ludzie podchodzą tak: dla takich pieniędzy to szkoda sobie głowe zawracać.

Kiedyś był ciekawy temat o założeniu stowarzyszenia inwestorów rynku forex ale coś to się rozmyło. Może jakby takie stowarzyszenie powstało nie byłoby tylu pokrzywdzonych.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

W 2011 roku czy w 2012 przy pierwszej interwencji na franku miałem taką sytuację w XTB. Niestety nie anulowali, nie wyzerowali debetu i musiałem sporo dopłacić :twisted:

Puszkin
Gaduła
Gaduła

forexpolska nie jestem IB u XTB przecież.
Tylko znajomy miał z nimi przygodę, a ja z czystej ciekawości napisałem tego posta.
Po prostu XTB nie daruje trzeba dopłacać i tyle. Nie ma nawet jednej osoby która pochwaliłaby się anulowaniem rachunku minusowego na XTB.
Czyli ... ten wątek nie jest całkiem niepotrzebny. Ktoś go kiedyś przeczyta i trzy razy pomyśli zanim założy tam rachunek.

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Trudno jest odzyskac. Dużo łatwiej jest odeprzeć roszczenia, gdy żadne pieniądze nie zostały przekazane. Jak to nie była kwota powyżej 100000zl to nikt kogo znam by się sprawy nie podjął. Chyba, ze byłoby jeszcze kilka podobnych.

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Nom tylko ci brokerzy mają prawników swoich, a jak nie mają swoich to mają kupe kasy na prawników przeciwnie do klientów.

Może warto pomyślcie nad założeniem stowarzyszenia investorów rynku forex
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

ODPOWIEDZ