!xMeter EA

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: !xMeter EA

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Zrobiłem jedną zasadniczą zmianę w pracy robota. Para, która przestaje być najsilniejszą i jednocześnie ma zysk przestawia swój SL na BE=2 popsy.
Nie ustawiłem jakiegoś określonego poziomu zysku (odległości ceny od ceny otwarcia pozycji) dla przestawiania SL na BE, tylko z automatu jest ona ustawiana dla każdej "profitującej" pary, która słabnie. Ten zabieg ma na celu wypłaszczenie krzywej Equity, zwłaszcza liczę na zmniejszenie obsunięć kapitału. Teraz wygląda to tak.
Obrazek
Sporo jest BE, ale jest też szansa, że pozostałe pozycje, które mają zysk pozwolą na stabilniejszy przyrost zysku.
Włączyłem też dynamiczne zarządzanie wielkością pozycji.
Aktualnie pracuje 6 instancji z różnymi ustawieniami robota, w tym jedna na koncie real i dwie na wykresie tygodniowym

robs
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robs »

Przeglądam sobie kod tego EA i jest tam funkcja Start() która egzekwuje za każdym tickiem. Ale przecież to EA działa na wielu parach a tick jest tylko tej pary do której wykresu to EA jest przypięte. Czy to nie jest przypadkiem problematyczne?
radical material simplification

JAREK67
Maniak
Maniak

robs pisze:Przeglądam sobie kod tego EA i jest tam funkcja Start() która egzekwuje za każdym tickiem. Ale przecież to EA działa na wielu parach a tick jest tylko tej pary do której wykresu to EA jest przypięte. Czy to nie jest przypadkiem problematyczne?
Przy takiej strategii to żaden problem. Tu nie ma skalpowania więc można sobie pozwolić na czekanie na przychodzące tiki. To jeśli chodzi o wersję oryginalną EA. Moja wersja sporo się od niej różni. Ma między innymi "generator tików" więc płynność danych jest zapewniona.
BTW. Koncepcja jednak nie sprawdza się do końca. Jej siła jest jednocześnie największą słabością. Para, która jest najsilniejsza daje pięknie zarobić ale kiedyś ten zysk trzeba keszować. Czekanie aż para osłabnie skutkuje oddawaniem zysku a jeśli trend jest słaby wręcz prowadzi do powstawania strat.
Mam jeszcze jeden pomysł jak to rozwiązać. Chyba już ostatni z tym wskaźnikiem.

Pakos85
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Pakos85 »

MOZECIE DODAC LINK D TEGO EA KTOREGO UZYWACIE?

robs
Gaduła
Gaduła

JAREK67 pisze:Na własne potrzeby dokonałem istotnych zmian w kodzie zamieszczonego EA
Jest kilka wersji tego EA. Którą przyjąłeś jako wersję wyjściową do swoich modyfikacji?

JAREK67
Maniak
Maniak

robs pisze:
JAREK67 pisze:Na własne potrzeby dokonałem istotnych zmian w kodzie zamieszczonego EA
Jest kilka wersji tego EA. Którą przyjąłeś jako wersję wyjściową do swoich modyfikacji?
Nie wiem dokładnie. Generalnie przerobiłem mocno to EA.
Temat chwilowo zarzuciłem. Może kiedyś do niego powrócę.

robs
Gaduła
Gaduła

JAREK67 pisze: Ma między innymi "generator tików"
Możesz coś więcej napisać na ten temat? Czy to jest prosty timer?

JAREK67
Maniak
Maniak

robs pisze:
JAREK67 pisze: Ma między innymi "generator tików"
Możesz coś więcej napisać na ten temat? Czy to jest prosty timer?
http://fxcraft.biz/baza-wiedzy/timer/

ODPOWIEDZ