Asperger pisze:20% zysku miesięcznie to mniej więcej 800% zysku w skali roku. Uzyskując taką stopę zwrotu znalazłbyś się w 0.1% najlepszych, zarabiających na tym rynku inwestorów indywidualnych. Uwzględniając fakt, że tych zarabiających jest bardzo niewielu, na tle ogółu wypadłbyś jeszcze lepiej. Wygrałbyś również niemal wszystkie edycje zawodów world top investor, raz tylko rzutem na taśmę spadając na drugie miejsce. Wygrałbyś również przytłaczającą większość konkursów organizowanych przez world cup trading championships przez ostatnie 30 lat.Mój cel to około 20% miesięcznie
Być może jest to możliwe, ale na pewno nie jest realistyczne. Jeśli chcesz traktować inwestowanie jak biznes to musisz przestać bujać w obłokach i zejść na ziemię. Można na rynkach zarabiać niemałe pieniądze, ale jest to proces długotrwały. Wszystko wymaga czasu, a dojście do tego etapu zajmuje naprawdę wiele lat. Na chwilę obecną jesteś dla siebie tykającą bombą zegarową. I to nie tylko dlatego, że przerywasz studia aby zająć się inwestowaniem. Trochę już w swoim życiu widziałem i niestety wiem jak to się skończy. Mimo wszystko powodzenia.
20% jak najbardziej możliwe. Nie licz procenta składanego bo dobrze wiesz, że żaden broker na to nie pozwoli.
Co do przerwania studiów. Bardzo duży błąd. Ale powodzenia