DayTrading: Piątek 30.01.2015
Re: DayTrading: Piątek 30.01.2015
Tylko patrząc na US Indeks od 27 stycznia jest wzrostowy (zresztą cały czas wzrostowy) więc Edek powinien spadać.
Dlaczego do końca się tak nie dzieje...
Dlaczego do końca się tak nie dzieje...
Nowy zawsze mówi o luce na KASOWYMspkaejao pisze:Pytanie do Nowego:
Miałem pytać apropo tych luk.
Mam instrument, który nazywa się German30 i teoretycznie to jest DAX, pod taką nazwą przynajmniej występuje.
Jest tylko jeden problem, że handel mam na nim od 8.00 - 22.00
Od razu mowię nie jest to platforma demo.
Sytuacja z wczoraj na pl.investing.com sprawdzałem DAX się zamknął się w okolicach 10734
Ten instrument, o ktorym mowię wyżej na mojej platformie dalej chodził i rósł zamknął się o 22.00 w okolicach 10800.
Zleciłem sprzedaż przed samym zamknięciem i faktycznie rano otworzył się z luką. Nie za bardzo kumam, bo przecież to chyba nie takie proste. Jeżeli mogłbyś troszkę wyjaśnić o co chodzi z tą luką w twoim przypadku.
Tak czy inaczej 800 zl na tej luce zrobiłem
To co piszesz działa np w Aliorze i są to notowania futów i oczywiście chodzą prawie całą dobę tylko z większym spredem i nie u każdego brokera
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
EUR AUD leci na 1.49:
https://www.mql5.com/en/charts/2955390/ ... g-point-of
patrzac na stooqu na wykres historyczny to eur aud jest wzrostowy
Pakowałbym L, z SL 1.456
patrzac na wykres mt4 na monthly - jest spadkowy. Czary mary
takie mocne odbicie jednak oznacza, ze EA up, a kangur zapewne w dół. I tego sie trzymac.
Wczoraj skubnąłem L na kangurze i S na EA na skalpa i zaraz pozamykałem.
https://www.mql5.com/en/charts/2955390/ ... g-point-of
patrzac na stooqu na wykres historyczny to eur aud jest wzrostowy
Pakowałbym L, z SL 1.456
patrzac na wykres mt4 na monthly - jest spadkowy. Czary mary
takie mocne odbicie jednak oznacza, ze EA up, a kangur zapewne w dół. I tego sie trzymac.
Wczoraj skubnąłem L na kangurze i S na EA na skalpa i zaraz pozamykałem.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
tak na FX czy masz futures czy cfd oparte o index DAX czy SP500 jest roznca taka ze futures dziala 24 h na dobe a na index zamykane sa o 22 ale chyba otwierane sa o 23 00 znowu i mozna handlowac jakos takspkaejao pisze:Pytanie do Nowego:
Miałem pytać apropo tych luk.
Mam instrument, który nazywa się German30 i teoretycznie to jest DAX, pod taką nazwą przynajmniej występuje.
Jest tylko jeden problem, że handel mam na nim od 8.00 - 22.00
Od razu mowię nie jest to platforma demo.
Sytuacja z wczoraj na pl.investing.com sprawdzałem DAX się zamknął się w okolicach 10734
Ten instrument, o ktorym mowię wyżej na mojej platformie dalej chodził i rósł zamknął się o 22.00 w okolicach 10800.
Zleciłem sprzedaż przed samym zamknięciem i faktycznie rano otworzył się z luką. Nie za bardzo kumam, bo przecież to chyba nie takie proste. Jeżeli mogłbyś troszkę wyjaśnić o co chodzi z tą luką w twoim przypadku.
Tak czy inaczej 800 zl na tej luce zrobiłem
wiec jesli DAx zamknal sie kasowy na w./w wymieniosych poziomach a SP500 szl ow gore wyciagajac za soba futures DAX a c oza tym idzie i indesc dax mowa o cfd

to ze na CFD na index i futures tych luk nie ma bo handel trwa caly czas mozna powiedziec

moze cos wyjasnilem co nie co CFD na platforam na INDEKS dzialaj dalej po zamknieciu rynku nemieckiego i dla tego tych luk nie widac ja ksie rynek realny wna DAX na zajutrz otwiera z luka

Często wkrótce po tym jak się spotykają to czerwono się robi na giełdachmaniutek pisze:off top
czytaliście kiedyś o grupie bilderberg?
http://www.cda.pl/video/32421fb/Tego-w- ... Bilderberg

The only way is up
Czyli wszystko odwrotnie do tego co Wy tu mówicie 

tak samo jak sie ma sprawa z lukami na SP500 ja kteraz futy sa na wspraciu i mamy luke ja kwejdzie USa na realny rynek kasowy
Najwyżej rynek mi nie otworzy pozycjihighend pisze:mi to z wyglada z wykresu, ze urosnie.kosandy pisze:Ustawiłem pozycję krótką. Włączy się po wybiciu.... Może będzie fala 3??
Tak sobie wymarzyłem!
Stop Los z automatu oczywiście 10 pipsów.
kazdy dolek wyzej
imho lecim na:
1.136 retest
a jak przebije to 1.136 bedzie wsparciem

"Drogę wytycza się idąc..." - Paulo Coelho
Spoczko, ja już w L na edku i euraud, obie zabezpieczone na BEkosandy pisze:Najwyżej rynek mi nie otworzy pozycji

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Na edku to tylko essssssssssshighend pisze:Spoczko, ja już w L na edku i euraud, obie zabezpieczone na BEkosandy pisze:Najwyżej rynek mi nie otworzy pozycji