A jak tam wynik po pierwszym dniu, ja zarobiłem 2,04 %.
Jak myślicie ile będzie miała pierwsza 10tka po tygodniu, jakieś typy ?
Konkurs inwestycyjnym “Futures Masters”
Re: Konkurs inwestycyjnym “Futures Masters”
Ja 2,72% ale przez niezbyt dużą ilość czasu w ciągu dnia jaki poświęciłem nad notowaniem nie wszystkie szanse wykorzystałem.
Jeśli komuś się udało wykorzystać to będzie mial pewnie kilkanaście (co najmniej) procent po pierwszym dniu. Po tygodniu najlepsi będą mieli pewnie ponad 100%.
Ranking powinien być dostępny od chwili zakończenia sesji. Przecież to tylko testowe konta, nie muszą czekać na rozliczenie sesji. Ech.

Jeśli komuś się udało wykorzystać to będzie mial pewnie kilkanaście (co najmniej) procent po pierwszym dniu. Po tygodniu najlepsi będą mieli pewnie ponad 100%.

Ranking powinien być dostępny od chwili zakończenia sesji. Przecież to tylko testowe konta, nie muszą czekać na rozliczenie sesji. Ech.
U mnie 4,27%, mogłem jeszcze co najmniej załadować S pod korek po 15:30, byłoby z 6% - był podwójny szczyt na WIG20, ale niestety już odpuściłem. Dzisiaj chyba więcej niż 20% się nie dało ugrać, po tygodniu pierwsze miejsca również obstawiam powyżej 100%, ale myślę, że do dziesiątki wystarczy mniej. Może z 70%? Ciężko teraz wyrokować, jak będzie ranking przynajmniej za 2 dni, to się coś wyjaśni - kto z dzisiejszej czołówki odda zyski, a kto powtórzy sukces. 
-- Dodano: pn 26-01-2015, 21:33 --
Co do platformy, to do wykresów i analiz można otworzyć sobie MT4 - ja w BOŚ na forexach mam instrument FPL20, to jest chyba to samo, co kontrakty w konkursie (notowania się zgadzają, czasem widać z wyprzedzeniem, że się ruszy o 1 pkt).
A co do instrumentów, to jakby się ktoś zastanawiał, w co najlepiej inwestować, jeden z "mentorów" dodał wpis na ten temat, w skrócie wychodzi na to, że FUSD się najmniej "rusza" i najlepiej grać na FW20: https://futuresmasters.pl/aktualnosci/k ... ej-placi-7.

-- Dodano: pn 26-01-2015, 21:33 --
Co do platformy, to do wykresów i analiz można otworzyć sobie MT4 - ja w BOŚ na forexach mam instrument FPL20, to jest chyba to samo, co kontrakty w konkursie (notowania się zgadzają, czasem widać z wyprzedzeniem, że się ruszy o 1 pkt).
A co do instrumentów, to jakby się ktoś zastanawiał, w co najlepiej inwestować, jeden z "mentorów" dodał wpis na ten temat, w skrócie wychodzi na to, że FUSD się najmniej "rusza" i najlepiej grać na FW20: https://futuresmasters.pl/aktualnosci/k ... ej-placi-7.
Nie cudem a zleceniami. 
Pisałem że najlepsi będą tyle mieli. :]

Pisałem że najlepsi będą tyle mieli. :]
Dzisiaj na pewno też będą ładne wyniki po tych spadkach. Za to ja z +4 wczoraj, dzisiaj spadłem na -7.
Spróbujemy w przyszłym tygodniu, hehe.

Mi dzis średnio sie powiodło, dokładnie wiedziałem co mam zrobić, ale system przyblokował zlecenie w czasie gdy miało być złożone
.
mam teraz kilkanaście % na + zamiast ponad 30%
.
Ech, chyba nie dogonię w tym tygodniu czołówki.

mam teraz kilkanaście % na + zamiast ponad 30%

Ech, chyba nie dogonię w tym tygodniu czołówki.

Ranking mnie troche zastanawia, czwartego dnia majac 0% bylem na 300 miejscu a po kilku godzinach z zyskiem 13% spadlem na 571... Statystycznie im dluzej konkurs trwa tym poziom 0% powinien sie przesuwac w gore, ale moze jest silna konkurencja
Jakie macie wyniki % i miejsca, tak dla porownania slusznosci rankingu?
-- Dodano: pt 30-01-2015, 13:08 --
edit: "Dotychczas do konkursu dołączyło ponad 7000 uczestników i uczestniczek, a pod koniec I etapu aż ponad 1900 konkursowiczów osiąga zysk!"

-- Dodano: pt 30-01-2015, 13:08 --
edit: "Dotychczas do konkursu dołączyło ponad 7000 uczestników i uczestniczek, a pod koniec I etapu aż ponad 1900 konkursowiczów osiąga zysk!"
Success lies on the far side of failure
ja po wczorajszym 11,5% i 664 miejsce 

ja po dzisiejszym 9 miejsce, postaram się bardziej w kolejnych rundach bo po 500 do Warszawy nie będę drałował:)
F_{s} =-\ left [ k_{s} \cdot\left( L-r \right)+\left(\frac{k_{tł} \cdot\left[\vec{v_{1}}-\vec{v_{2}} \right] \cdot\vec{L}}{L}} \right)\right]\cdot\frac{\vec{L}}{L}