Pozew zbiorowy przeciwko bossa

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Pozew zbiorowy przeciwko bossa

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

Jestem bardzo ciekaw, czy BOSSA "zmodyfikuje" swoją pozycję w tej sprawie po takich zapowiedziach "pokrzywdzonych"?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

psychologtlumu pisze:Jestem bardzo ciekaw, czy BOSSA "zmodyfikuje" swoją pozycję w tej sprawie po takich zapowiedziach "pokrzywdzonych"?
Kolega raczy żartować chyba :lol: :roll: co zmodyfikuje. Za Bossą stoi BOŚ Bank. Banki nigdy ale to przenigdy nic nikomu nie umorzyły i nie umorzą. Będą starały się windykować do upadłego.Żadne bankowe biuro nic nikomu nie umorzy. Patrz polscy brokerzy czy Saxo.
Nie wiem czy Bank który stoi za biurem tej wierzytelności nie może ściągać na podstawie Bankowego Tytułu Egzekucyjnego. Jeśli będzie mógł wystawić BTE to pozamiatane. Tu procedura jest uproszczona do minimum. Myślę jednak że nie będzie mógł tego zrobić bank bo ten dług niby nie jest długiem bezpośrednio banku-- ale nigdy nic nie wiadomo.
Tak to jest z brokerami bankowymi. Z jednej strony ma się bezpieczestwo środków zainwestowanych ale to też działa w drugą stronę-- ma się pewnośc, że jak stanie się dłużnikiem (nieważne w jakich okolicznosciach) to się będzie ściganym do upadłego. Coś za coś.

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Panie przemolb jak najbardziej, podobnie rozpoznałbym teren rozmawiając z prawnikiem, oni się na tym znają od strony prawnej. Jak napisał andrzej-sk istnieje możliwość że bank wystawi tytuł egzekucyjny, jeżeli ja bym dostał taki nakaz zrobiłbym to samo co Pan, pozew przeciwko.. - za wyczyszczenie debetu. Taką formę obrony bym przyjął.
Jest jeden wątek, który ja bym poruszył przed sądem ( jeżeli do rozprawy dojdzie ).
W tym roku bos.. zorganizował konferencję nazwaną Milionerzy..., miałem okazję ją oglądać, oglądałem także takie konferencje organizowane w tamtym roku przez inne biura.
Ta konferencja mocno mnie zaskoczyła ( taki był mój odbiór tego co słyszę, na to zwróciłem szczególną uwagę ). Panowie rozmawiali o sposobie gry na forexie bez stawiania sl, że gwarancją zamknięcia pozycji jest( dziś widzę , że był) słynny margi call. Z grającymi w ten sposób rozmawiał prowadzący program.
Wyczułem taką " społeczną akceptację " u prowadzącego takiego sposobu gry, nie usłyszałem żeby ktoś z biura głośno krzyknął do zebranych uczestników na widowni NIE GRAJCIE TAK.
Mój odbiór tej konferencji, gdybym dopiero wchodził na forex, byłby taki - mogę grać bez sl, bo bez względu na to co się wydarzy mam gwarancję, że jakieś złotówki zostaną mi na rachunku.
Przechodziłem wiele szkoleń u wielu profesjonalistów, każdy z nich zwracał szczególną uwagę, podkreślał to niejednokrotnie - NIGDY NIE GRAJCIE BEZ SL.
Osoby które prowadzą takie konferencje, wiedzą już, że jej tytuł ( tut. Milionerzy ) wywoła u zebranych tzw marzeniowe ( życzeniowe ) myślenie, że na konferencji oni nie będą obecni w 100 % bo będą bujać w obłokach jak zarobić pierwszy milion, że osoba rozmarzona nie będzie słuchać o stratach, nie będzie słuchać o sl, bo tego nie chce słyszeć. Materiał ma być wkrótce do wglądu.
Pan Zadora pisze, że przygotowuje materiał z konferencji.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

bsony pisze:Panie przemolb jak najbardziej, podobnie rozpoznałbym teren rozmawiając z prawnikiem, oni się na tym znają od strony prawnej. Jak napisał andrzej-sk istnieje możliwość że bank wystawi tytuł egzekucyjny, jeżeli ja bym dostał taki nakaz zrobiłbym to samo co Pan, pozew przeciwko.. - za wyczyszczenie debetu. Taką formę obrony bym przyjął.
Jest jeden wątek, który ja bym poruszył przed sądem ( jeżeli do rozprawy dojdzie ).
W tym roku bos.. zorganizował konferencję nazwaną Milionerzy..., miałem okazję ją oglądać, oglądałem także takie konferencje organizowane w tamtym roku przez inne biura.
Ta konferencja mocno mnie zaskoczyła ( taki był mój odbiór tego co słyszę, na to zwróciłem szczególną uwagę ). Panowie rozmawiali o sposobie gry na forexie bez stawiania sl, że gwarancją zamknięcia pozycji jest( dziś widzę , że był) słynny margi call. Z grającymi w ten sposób rozmawiał prowadzący program.
Wyczułem taką " społeczną akceptację " u prowadzącego takiego sposobu gry, nie usłyszałem żeby ktoś z biura głośno krzyknął do zebranych uczestników na widowni NIE GRAJCIE TAK.
Mój odbiór tej konferencji, gdybym dopiero wchodził na forex, byłby taki - mogę grać bez sl, bo bez względu na to co się wydarzy mam gwarancję, że jakieś złotówki zostaną mi na rachunku.
Przechodziłem wiele szkoleń u wielu profesjonalistów, każdy z nich zwracał szczególną uwagę, podkreślał to niejednokrotnie - NIGDY NIE GRAJCIE BEZ SL.
Osoby które prowadzą takie konferencje, wiedzą już, że jej tytuł ( tut. Milionerzy ) wywoła u zebranych tzw marzeniowe ( życzeniowe ) myślenie, że na konferencji oni nie będą obecni w 100 % bo będą bujać w obłokach jak zarobić pierwszy milion, że osoba rozmarzona nie będzie słuchać o stratach, nie będzie słuchać o sl, bo tego nie chce słyszeć. Materiał ma być wkrótce do wglądu.
Pan Zadora pisze, że przygotowuje materiał z konferencji.
No niech w końcu udostepni tej tajny materiał. W tytule niech będzie " I ty mogłeś zostać naszym dłużnikiem".
Odnosnie SL. W tym przypadku nic by nie pomogły. Przecież broker mówi, że nie było płynności. SL zatem równał się OUT po pierwszej mozliwej cenie czyli cenie z kosmosu.
Ciekawę ile będzie trzeba czekac na następny tego typu spęd.
Swoją drogą to jakim trzeba być naiwniakiem, żeby łudzić się że na takich spędach organizowanych przez broków zupełnie za free można nauczyć się profesjonalnego podejscia do inwestycji.
W myśl zasady -tylko idioci płacą za wiedzę przekazywaną przez profesjonalistów --ja nie płacę bo mi ją przekazuje broker--poprzez podstawionych pseudo milionerów--- nałapali duzo dawców kapitału.
Ludzie myśleli, że tylko głupiec płaci za wiedzę. Przecież broker ją udostępnia za free.
Niestety tak nie ma. Wiedza kosztuje i nikt jej nie udostępni bezinteresownie za free. Tak też się stało wtym przypadku.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2015, 18:50 przez andrzej-sk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

andrzej-sk pisze:
psychologtlumu pisze:Jestem bardzo ciekaw, czy BOSSA "zmodyfikuje" swoją pozycję w tej sprawie po takich zapowiedziach "pokrzywdzonych"?
Kolega raczy żartować chyba :lol: :roll: co zmodyfikuje. Za Bossą stoi BOŚ Bank. Banki nigdy ale to przenigdy nic nikomu nie umorzyły i nie umorzą. Będą starały się windykować do upadłego.Żadne bankowe biuro nic nikomu nie umorzy. Patrz polscy brokerzy czy Saxo.
Nie wiem czy Bank który stoi za biurem tej wierzytelności nie może ściągać na podstawie Bankowego Tytułu Egzekucyjnego. Jeśli będzie mógł wystawić BTE to pozamiatane. Tu procedura jest uproszczona do minimum. Myślę jednak że nie będzie mógł tego zrobić bank bo ten dług niby nie jest długiem bezpośrednio banku-- ale nigdy nic nie wiadomo.
Tak to jest z brokerami bankowymi. Z jednej strony ma się bezpieczestwo środków zainwestowanych ale to też działa w drugą stronę-- ma się pewnośc, że jak stanie się dłużnikiem (nieważne w jakich okolicznosciach) to się będzie ściganym do upadłego. Coś za coś.
A w dodatku pewnie ma wieloletnią praktykę w ściąganiu należności bo jest jednym z wiodących brokerów w obrocie kontraktami na GPW
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Janek Trader pisze:
andrzej-sk pisze:
A w dodatku pewnie ma wieloletnią praktykę w ściąganiu należności bo jest jednym z wiodących brokerów w obrocie kontraktami na GPW
akurat takiego numeru na GPW nie da się wyciąć. Arkusz zleceń jest dostępny dla każdego. Nie mozna powiedzieć że nie było płynności. Poza tym dzwignia śmiesznie mała w porównaniu do forex

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

A moze zamiast do prawnika lepiej i taniej po prostu tak?

https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Ser ... cyjnej.jsp

Jeżeli takich skarg wpłynie bardzo dużo, moze KNF ruszy tyłek i coś zrobi w tej sprawie?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

paki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paki »

Ale co ma dom maklerski do bankowego tytułu egzekucyjnego?

Nuvolari
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nuvolari »

Nie mialem pozycji na franku, ale mysle sobie, ze moznaby tutaj zrobic mala rozkminke nad ewentualna linia obrony.

Wydaje mi sie, ze duze znaczenie ma tutaj, ze Bossa jest MM, a nie ECN.

Zlecen klientow nigdzie nie przekazywali dalej. Sa 2 strona wszystkich transakcji i brak plynnosci na rynku nie wplywa na nich tak jak na brokerow ECN.

W regulaminie maja zapisany przeciez automatyczny stop out!! Gdy wartosc rachunku spadnie do 30% depo to jest on aktywowany. W przypadku akcji SNB mogli przeciez wstrzymac handel i rozliczyc zlecenia po ostatnio (przed zatrzymaniem) znanej cenie. Broker MM przeciez nie jako symuluje rynek, a nie przekazuje zlecen do realnych transakcji. Widze tutaj punkt zaczepienia,

Jestem w szoku, ze nie zachowali sie chociaz tak jak Oanda!

Przeciez broker MM moglby wlasnie reklamowac swoja przewage nad ECN!! jestesmy bucket shop i u nas przetrwacie atak banku szwajcarii!

psychologtlumu
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: psychologtlumu »

"Nie przekazywali dalej". Tego jednak nie wiemy. Jeśli pozycje na franku były większe to pewnie się zabezpieczali w Interbanku. Wszystkiego na siebie nie biorą.

ODPOWIEDZ